-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Kapsa: já ti nevím, měl jsem po obdržení 5D podobně střízlivý postoj jako ty ve stylu "přece ty megapixely nebudu tak žrát", ale pak jsem udělal první testy a obrazně jsem si sedl na zadek. Těžko komentovat, podle mě tam hraje hlavní roli ten "řidší" snímač a to ne v šumu, jak se často tvrdí, ale spíš ve smyslu, že prostě stačí větší rozptylový kroužek...
Musím říct, že od tohoto týdenního testování jsem se stal schizofrenní osobností - jeden den bych nejradší šel a 5D z fleku koupil, za hodinu si zas říkám, že jsem magor a vidím tam ty a ty nedostatky, pak zas naopak :-( Jsem sám zvědavý, jak se rozhodnu...
tomashr, njn ale když si koupíš 5D, zkrátí se ti teleobjektivy ;o)
takhle si to zdůvodňuju já.
kikin: Docela by me zajimalo, kde k nemu MakoFoto prislo .... ;o))
Tomas: Ja se priznam, ze jsem z 5D taky "padl na zadek" a v kombinaci s novym 24-105/4 to musi byt fakt neco. Pro me je to uz ale financne nedosazitelne ....
..:-))) dneska jsem dostal mailem odpověď od p. Prudila, šéfa CanonCZ, proč mají takovou cenovou politiku, že Canon 20D+18-55mm stojí u nás 45000 a v Německu na netu 33500 ... "cena je jaká je" ... odpověděl ... a v ten moment mi to bylo jasné ... :-))) upřímnou soustrast CanoneCZ!!!
Michale, je to skvělá recenze ... je vidět, že tě D200 nadchnul ... no a já musím říct, že mne taky ..
Počkám ale ještě do března, i když už teď je Nikon D200 můj favorit ... :-) ..a doufám, že jim díky chamtivosti Canonu zůstane!
Petr
Petr: Tvuj bracha uz ho ma objednanej .... ;o))
admirall: Nepovedal by som, ze D200 je vyssia trieda ako 20D. Len v porovnani s 20D ma takmer o 2 roky lepsie technologie. D20 takisto nemala vo svojej triede ani pred polrokom supera. Myslim, ze tak je to s D200 teraz. Canon 5D je predsa len niekde inde (nema interny blesk, je full-frame a napokon je to 2x drahsi fotak ako D200).
Uz dlhsiu dobu sa hovori o naslednikovi 20D, ktory HADAM mozeme cakat niekedy na jar 2006 na vystave PMA Show v Orlande, alebo v jeseni 2006 na Photokine v Cologne. Az ten naslednik bude plne porovnatelny s Nikonom D200
Kapsa: možná tě překvapím, ale mě u 5D nejvíc nadchl klasický 2,8/24-70L. Pro mě to byl takový návrat do časů, kdy jsem po takovém zoomu snil u Pentaxu, pak to u APS-C byl rozsah úplně naprd. Ted najednou bum, rána do hlavy a zjištění, jak je vlasně ta klasická kombinace zoomů 2,8/24-70 a 70-200 skvělá a vše krásně navazuje... Nový 24-105 je sice fajn, ale přeci jen by to chtělo f2,8, stabilizátor neřeší úplně vše.
Jinak tu v debatě padla velmi důležitá poznámka - s cenou D200 nebude mít problém Canon, ale jen a pouze Canon CZ. Ona se totiž dá 20D zcela legálně v EU koupit hravě tak za 36tisíc, s trochou snahy i levněji a to dělá najednou proti D200 adekvátní cenový rozdíl. Nikon se cenou v EU od ceny v CZ skoro neliší. Pokud se dostanou pánové s Canon CZ do problémů, tak kvůli tomu teda opravdu brečet nebudu, stejně od nich nemám koupeno vlastně nic :-)))
Michale, já vím ... až ho bude mít, tak přijedu na čumendu ..:-)))
...jinak si mohl možná zmínit, Michale, že závěrka je testovaná na 100000 rázů, což z tohodle foťáku dělá opravdu dlouhodobou záležitost ... a to je pro mne nejdůležitější ...
Petr
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).