-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Me se libi, jak vzdycky nekdo v diskusi o technice vytahne argument, ze dobra technika snimky nedela :-), ale preci jen je to recenze techniky, diskuse o technice a na technicke strance sakra zalezi, co si budem povidat. Neni pochyb, ze v soucasny dobe je D200 daleko lepsi nez cokoliv od konkurence za podobny peniz. A budme radi za to, ostatni maji co dohanet. To porovnavani s modely jinych vyrobcu nemuze nikdy dost dobre sedet, protoze strategie odliseni porad funguje a nema smysl delat uplne to same, co nekdo jiny.
momentalne som presiel z D70 na D200 a je to teda fakt rozdiel :-)
maximalna spokojnost.
jediny problem je ze u niektorych sigma objektivov nefunkcne "AF-ON" tlacitko
Taffey: Dik. Jinak 20D rozhodne neni stary vrak, je to excelentni fotak. To jen ta pomyslna houpacka je ted na strane Nikonu, az prijde neco jako 30D, tak se to zase preklopi ....
jT: S těmi širokoúhlými skly máš částečně pravdu, i když i méně světelný zoom 12-24/4 DX je taky excelentní sklo. Na druhou stranu něco jako 12/2,8 DX by tady docela bodlo ....
marekvach: Predava sa D200 aj na Slovensku? Ak ano za kolko?
Co sa tyka Sigma objektivov, Sigma vraj uz potvrdila problem s firmverom ich objektivov a vraj uz pracuju na rieseni (zdroj: dpreview.com).
emilion: S tou Sigmou se to asi bude dost lisit kus od kusu, ja mel doma v dobe testu nejnovejsi verze 10-20 a 30/1,4, kde vse fungovalo v pohode. Pak jsem mel i starsi (ne DG) verzi 100-300/4 a ta taky fungovala bez problemu ....
Michale, velmi povedená recenze na pěkný a slušně vybavený aparát. A to musím i přiznat, i když jsem z toho "druhého" tábora.
Snad bych jen opět (jak je už u mě zvykem) zbytečně nepřeceňoval voděodolnost, prachuodolnost a robustní a neplastový povrch. Své foťáky (300D plast, 20D plastový povrch) intenzivně používám v hodně nestadartních podmínkách, déšť, vhlko, vedro, slaná voda, bahno, sopečný popel, a obě těla můžu prodat jako nová.
Novým majitelům přeju, ať dobře a dlouho slouží!
Ondřej P. (www.naturephoto.cz)
výborná recenze na výborný foťák ..:o)
Michale, dobrá recenze na kvalitní tělo.
Stran toho věčně neutuchajícího sporu Canon versus Nikon. Rozhodnutí se pro konkrétní značku bývá přeci zpravidla jednorázové. Tělo změnit můžu, se značkou je to již horší. Co potom se skly a příslušenstvím ? Trvalý hon za stále kvalitnější technikou nahrává jen a pouze výrobcům a obchodníkům. Cenová politika jednotlivých zastoupení s tím nemá vůbec nic společného. Ostatně ty ceny jsou si více či méně podobné... i když bohužel né u nás.
Osobně mám 10D přes dva roky a o změně (zatím) vůbec neuvažuji. Jiná situace by byla, kdyby mne focení živilo. Není tomu tak, a troufám si tvrdit, že tak je na tom valná většina zdejších uživatelů. Tak proč ten křik ?
Ondra: Dik. Jinak ja ale nemyslim, ze bych tu odolnost nejak precenoval, je mi jasny, ze nic neni dokonaly ale zkus si vzit D200 do ruky a uvidis sam .... ;o))
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).