-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Viva Nikon! :-)
Óda na interní blesk je sice hezká, ale pořád má dvě zásadní vady, přes které při jen trochu vážnější práci nejede vlak - mizerný výkon a nemožnost jej směrovat.
Jinak poslední dobou se Nikonu docela daří (D2x, teď D200), osobně kdybych chtěl kupovat něco ze střední třídy, hodně bych váhal, jestli D200 nebo Canon 20D.
mk: S těmi dvěma vadami máš sice pravdu ale to je vadou úplně každého vestavěného blesku. Nicméně to, co nabízí blesk D200 neumožňuje žádný jiný aparát. Srovnání s 20D už je asi trošku mimo, 20D má možná nepatrně vyšší brazovou kvalitu ale má nižší rozlišení a hlavně je funkčně i mechanicky slabší, přičemž cena je podobná. Ale je to jako na houpačce - navrch má vždycky ten, kdo má novější model ....
Kapsa: o smysluplném použití stroboskopu při směrném čísle 13 (nebo kolik to má) se dá úspěšně pochybovat, modelový záblesk - nechápu smysl použití u vestavěného, korekce bleskové expozice umí i 300D s ruským fw, bezdrátové ovládání dalších blesků uměl už D70... možná to jsou novinky, které nikdo jiný nemá, ale že by to hrálo nějakou větší roli při rozhodování...
Jinak ale jak říkám, mně se D200 líbí (až na tradiční Nikoňácký grip, který mi prostě do ruky nepasuje).
mk: Bezdrátové ovládání uměl už D70 ale ne v nezávislých skupinách a libovolných počtech. Stroboskop i modelové světlo se dá v pohodě využít při focení na 3 někdy i 5 metrů. Samozřejmě to není jako systémový blesk ale na některé věci to stačí a je to zadarmo v ceně a bez narušení záruky pirátským SW ....
Kapsa: ale při focení s interním bleskem napřímo vím přesně, kde bude stín (vzadu), tak na co modelový záblesk? ;)
mk: To ještě neznamená, že to ví i každý jiný uživatel (nemůžeš všechno měřit jen podle sebe - to už ti říkám asi po 100x) a navíc v případě například členitého nebo šikmého pozadí to i ty asi jen dost těžko odhadneš ....
Ale já mluvím za sebe, netroufl bych si mluvit za "každého jiného uživatele". A hlavně nemám interní blesk :)
Omluvte mě za "lamácký" dotaz, který nepatří tak docela k tomuhle přístroji, když je u objektivu uvedena minimální zaostřovací vzdálenost např. minolta AF DT 18-70mm f/3.5-5.6 (D) 38cm je to bráno v celém rozsahu zoomu nebo jenom na nejkratším ohnisku?
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).