Test fotoaparátu Nikon D200

• Igor Šperka
    Igor Šperka
    04.01.2006 08:04

Viva Nikon! :-)

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    04.01.2006 08:26

Óda na interní blesk je sice hezká, ale pořád má dvě zásadní vady, přes které při jen trochu vážnější práci nejede vlak - mizerný výkon a nemožnost jej směrovat.
    Jinak poslední dobou se Nikonu docela daří (D2x, teď D200), osobně kdybych chtěl kupovat něco ze střední třídy, hodně bych váhal, jestli D200 nebo Canon 20D.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.01.2006 10:20

mk: S těmi dvěma vadami máš sice pravdu ale to je vadou úplně každého vestavěného blesku. Nicméně to, co nabízí blesk D200 neumožňuje žádný jiný aparát. Srovnání s 20D už je asi trošku mimo, 20D má možná nepatrně vyšší brazovou kvalitu ale má nižší rozlišení a hlavně je funkčně i mechanicky slabší, přičemž cena je podobná. Ale je to jako na houpačce - navrch má vždycky ten, kdo má novější model ....

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    04.01.2006 10:32

Kapsa: o smysluplném použití stroboskopu při směrném čísle 13 (nebo kolik to má) se dá úspěšně pochybovat, modelový záblesk - nechápu smysl použití u vestavěného, korekce bleskové expozice umí i 300D s ruským fw, bezdrátové ovládání dalších blesků uměl už D70... možná to jsou novinky, které nikdo jiný nemá, ale že by to hrálo nějakou větší roli při rozhodování...

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    04.01.2006 10:33

Jinak ale jak říkám, mně se D200 líbí (až na tradiční Nikoňácký grip, který mi prostě do ruky nepasuje).

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.01.2006 10:48

mk: Bezdrátové ovládání uměl už D70 ale ne v nezávislých skupinách a libovolných počtech. Stroboskop i modelové světlo se dá v pohodě využít při focení na 3 někdy i 5 metrů. Samozřejmě to není jako systémový blesk ale na některé věci to stačí a je to zadarmo v ceně a bez narušení záruky pirátským SW ....

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    04.01.2006 11:06

Kapsa: ale při focení s interním bleskem napřímo vím přesně, kde bude stín (vzadu), tak na co modelový záblesk? ;)

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.01.2006 11:35

mk: To ještě neznamená, že to ví i každý jiný uživatel (nemůžeš všechno měřit jen podle sebe - to už ti říkám asi po 100x) a navíc v případě například členitého nebo šikmého pozadí to i ty asi jen dost těžko odhadneš ....

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    04.01.2006 11:47

Ale já mluvím za sebe, netroufl bych si mluvit za "každého jiného uživatele". A hlavně nemám interní blesk :)

• karlvl
    karlvl
    04.01.2006 12:16

Omluvte mě za "lamácký" dotaz, který nepatří tak docela k tomuhle přístroji, když je u objektivu uvedena minimální zaostřovací vzdálenost např. minolta AF DT 18-70mm f/3.5-5.6 (D) 38cm je to bráno v celém rozsahu zoomu nebo jenom na nejkratším ohnisku?

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse