Test fotoaparátu Nikon D200

• Honza Dobeš
    Honza Dobeš
    04.01.2006 13:31

kdybych si dnes sel koupit fotak a nemel canoni objektivy, tak si asi koupim tohle + SB-800 + grip + 17-55/2.8 a 70-200/2.8 VR. D200 se mi fakt libi, musim se na ni urcite podivat v realu ...

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.01.2006 13:34

mk: Já jo, protože při psaní musím brát v úvahu všechny potenciální uživatele. Já sám bych taky všechno nevyužil ale je mi milejší, když má aparát třeba 10 funkcí navíc, než když mu chybí jedna jediná ale zrovna ta, kterou vyžaduji. Zakopávám sekeru. Howgh !

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.01.2006 13:37

ppp: Ten nový objektiv zatím není k dispozici ale měl by být už velmi brzy. Byl jsem ale na jeho oficiálním představení na tiskové konferenci v Nikonu, kde ho i měli na ukázku. Optická kvalita se zatím dá samozřejmě jen odhadovat ale mechanicky vypadá velmi zdařile a protože je to DX, tak je až překvapivě malý a lehký, tedy po této stránce ideální k tomu, k čemu je určen - na cestování. Taky stabilizátor VR je vylepšený, je to už II. generace ....

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.01.2006 13:39

dooba: Tak to je hezká sestava, co jsi popsal. ;o)) Mě to ale taky nedá spát a uvažuju o těle - hlavně kvůli mechanickému provedení, protože na jaře jedu na měsíc do Mongolska do pouště Gobi a tak by protiprachová úprava docela bodla ....

• Topi Pigula 1
    Topi Pigula 1
    04.01.2006 14:14

Zdravím,
    dík za recenzi, mít ty prachy hned bych do toho šel. Jen dodatek k čištění čipu - na první čištění musí mít člověk záruční list, což je komplikace jak pro toho, kdo má foťák půjčený, ukradený, tak i pro toho, kdo není pražák a zapoměl ho doma (nebo nevěděl, že ho má mít).
    Topí

• Igor Šperka
    Igor Šperka
    04.01.2006 14:58

Ja si dovolim pripomenut, ze Nikon D200 je fotoaparat vo vyssej triede nez Canon 20D a ich porovnavanie nema zmysel. To znamena, ze D200 daleko prekonava 20D v drvivej vacsine parametrov, technickych moznosti a prevedenia. Treba ho porovnavat s adekvatnym konkurentom od Canonu - 5D.

• Matej Kristofik
    Matej Kristofik
    04.01.2006 15:06

Pekny pristroj.Viem ze to je mozno otazka odveci, ale da sa porovnavat 5D a D200?Celkom by ma to zaujimalo.

• Tomáš Hrubý
    Tomáš Hrubý
    04.01.2006 15:23

Kapsa - na rovinu: já bych tu protiprachovou úpravu tak nepřeháněl, ono je to tak trošičku spíš příklad věci, která se krásně vyjímá v letácích, ale přínos není tak dramatický. Asi tušíš, co všechno vyvádím s 10D a 20D - teoreticky neutěsněné tělo, ale problémy žádné. Navíc z hlediska kondenzace vody je dokonalé utěsnění někdy i nevýhodou.

Důležitá v provedení je spíš celkově dobrá odolnost, provedení ovládacích prvků (ať není co urazit a už vůbec to nesmí padat samo) atd. V tomhle vypadá D200 taky dobře, takže proč ne.

• Tomáš Hrubý
    Tomáš Hrubý
    04.01.2006 15:30

admirall: já jsem sice spíš na Canon, ale zrovna takto bych to s těmi třídami tak neviděl. EOS20D je stejná třída jako D200, cena po uvedení na trh byla taky skoro stejná atd. Jen je D200 o 1,5 roku novější a to je v digitální technice hodně, takže samozřejmě má momentálně navrch, proč to nepřiznat.
    Ale jiná třída to není - více profi znakem je pouze utěsnění těla, zbytek jeho provedení je ale prakticky stejné (kovová kostra atd.).
    A jinak to máš to samé - novější čip je logický, rychlost snímání je taky stejná, větší buffer by dnes určitě dostala i 20D. AF systém je sice o něco lepší než u 20D, ale nejsem přesvědčen o srovnání s jeho inovovanou verzí s 9 plus 6 bodů u 5D, který prakticky na 100% půjde i do očekávaného nástupce 20D.
    Takže proč to nepřiznat, třída je stejná a Nikonisti teď budou mít pár měsíců opravdu navrch, budiž jim to přáno :-) Jedovatá poznámka - slovo pár měsíců dost možná bude znamenat opravdu "dva" :-)))

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.01.2006 15:31

tomashr: D200 ma stejne provedenou odolnost proti vode a prachu jako D2X. U D200 jsem to pravda v praxi nezkousel ale u D2X ano - zmokl jsem s ni takovym zpusobem, že kdybych ji hodil na 10 minut pod sprchu, tak by to asi vyslo na stejno. A nemyslim, ze by tohle 10D nebo 20D ustalo. Navic staci vzit si do jedne ruky 20D a do druhe D200 a je jasno hned, kdyz to zkusis, tak ani nebude potreba dalsich slov ....

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse