Test fotoaparátu Nikon D200

• Petr Štefek
    Petr Štefek
    04.01.2006 17:31

tomashr: ... Canon 20D + 18-55mm stoji 1157 Euro, což je při kurzu 29,15 cena 33726 kč!!!!!!!!!!!!

Canon CZ je ostudou ve své branži ... raději nechávají vydělávat konkurenci v zahraničí a Nikonu u nás ... koukal jsem, že Nikon D200 je teď na www.geizhals.de dražší než u nás ...:-)))

• Petr Štefek
    Petr Štefek
    04.01.2006 17:38

...ještě bych chápal, že Canon CZ je agentem Nikonu a tuneluje důvěrů potencionálních zákazníků Canonu ..:-))))

...zajímalo by mne, jestli o této politice ví evropské zastoupení Canonu...?

... Nikon má 10x čištění snímače zdarma??? ... mně to nabízeli v Canon CZ za 800 ..:-))))

... já ..bývalý Canonista ... :-)) musím napsat: "Ať žije Nikon!" ..-))))

• Tomáš Hrubý
    Tomáš Hrubý
    04.01.2006 17:41

Petr: napsal jsem záměrně cca 36 tisíc "bez problémů", tím mám na mysli nákup na serverech jako Pixmania, se kterým si poradí každý. Jinak se dá opravdu dostat i níže, ale to už přeci jen nezvládne každý (nedělej si iluze, ona už jen jazyková bariéra je pro mnoho lidí nepřekonatelná). Tebou uvedený příklad je samozřejmě jedna z těch možností pro zkušenější...

• Igor Šperka
    Igor Šperka
    04.01.2006 17:42

tomashr musim ti oponovat D200 a 20D nie je ta ista trieda

• Igor Šperka
    Igor Šperka
    04.01.2006 17:49

D200 sa vsade vo svete porovnava s 5D, pretoze su v rovnakej triede a Nikon tu mnohymi parametrami 5D prekonava. Staci trochu zalistovat po webe. Canony si stale udrzuju kvalitu cipu, ktora je o nieco lepsia ako u Nikonu. Nikon vsak tu moc nezaostava. Celkove je D200 rychlejsia, odolnejsia, prekonava technickymi moznostami a viac sa hodi na sportovu fotografiu.

• Jaromír Kadeřábek
    Jaromír Kadeřábek
    04.01.2006 18:06

No,já myslím,že není třeba škatulkovat dané přístroje,neboť podle ceny to stejně za chvili bude jinak.Já osobně,tedy pokud bych neměl žádnou výbavu,tzn.skla,blesk apod.bych se rozhodoval spíše podle toho,co hodlám fotit.Pokud bych byl na krajiny,či na ateliér volím 5D,pokud spíše zvířata,zvláště v přírodě volím D200.Také zcela záleží na finančních možnostech každého z nás.

• Jan Trkal
    Jan Trkal
    04.01.2006 19:10

admirall: D200 se neda neda s 5D dost dobre srovnavat uz jen proto, ze neni fullframe. Preci jen porad neexistuje treba ekvivalentni nahrada svetelnych sirokouhlych skel pro APS-C.

• Taffey
    Taffey
    04.01.2006 20:31

Bože, to je zase diskuse. Jinak mě příjemně potěšilo, že Kapsa v recenzi napsal i to, že tolik vychvalované funkce u dvoustovky jsou vlastně u digitálních zrcadlovek běžné. Recenze mi připadala jako velmi netendenční. Díky Kapso. Mimochodem, ještě jedna věc-z některých reakcí tady mi připadá, jakoby 20-ka od Canonu byla starý vrak, kterého je třeba se ihned zbavit, pokud to ještě jde.

• Martin Havle
    Martin Havle
    04.01.2006 21:38

Ad porovnavani obrazove kvality Nikon D200 a Canon 5D- je nutne podotknout, ze pokud k 5D nemate objektivy rady L, je vam rozliseni naprd, protoze ztratite velkou cast obrazovych informaci ( full-frame je holt full-frame ), coz u D200 neni az tak nutne, protoze vyuziva hlavne stredovou cast objektivu ( a tim padem tu nejkvalitnejsi ). To se take promitne do celkove ceny....

• Igor Šperka
    Igor Šperka
    04.01.2006 22:15

Canon 20D, rovnako ako aj 5D su vyborne fotaky. To nikto nepopiera. Debata o technickych parametroch moze vyvolavat skreslene pocity. Hlavnym tvorcom fotografie stale zostava fotograf. Technicke moznosti fotoaparatu mu k dosiahnutiu ciela - dobrej fotografie - len pomahaju. Fakt je, ze Nikon nas teraz velmi potesil a dava nam do ruk velmi silny nastroj.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse