-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
"No to neni asi uplne dobre srovnani... Driv jsem se na jeden klik dostal..." - zobrazit celý komentář
Radiku, to asi taky nebude dobré srovnání.
Protože dřív jsem se do profilu dostala odkudkoli kliknutím na login stejně jako teď, akorát že jsem přitom rovnou viděla, komu naposledy dotyčný komentoval a/nebo kdo komentoval jemu. Měla jsem tam náhledy posledních komentářů, takže jsem většinou nic dalšího rozklikávat nemusela.
Mmj., používala jsem tohle dost často, když jsem sledovala nějakou diskuzi pod fotkou nebo čekala odezvu na svoje komenty u fotek.
Teď rozklikávat musím, a ještě navíc nadvakrát, každý zvlášť.
Dál, nastavení otvírání fotek do nových panelů fungovalo taky odkudkoli z webu, takže jsem si nemusela pamatovat (a pořád naštvaně zjišťovat, že jsem zas zapomněla), že z přehledu komentářů musím přes pravej čudlík (klik navíc), a ne rovnou (= vrátit se a udělat to znovu, tj. dva kliky navíc).
Dál bych chtěla vědět, jestli jde někde vypnout to červený oznamování čísliček jakýchsi feedů, o který nestojím, akorát mě popuzujou, protože kvůli nim musím zas a znova kamsi do profilu a hledat, co znamenají, abych je odmazala. A nejvíc mě vytočí, když znamenají, že mi přibyl komentář pod fotkou, ze které jsem přišla a kterou jsem si aktualizovala, ale ten červenej pitomec nahoře to nezaznamenal a nezhasnul, přestože je jasný, že jsem ten přibyvší komentář už "viděla" (stránku s ním otevřela). Ne, já musím do profilu a stránku s komentářem otevřít znovu odsud, aby uřvanec byl uspokojen a zhasnul.
A nebo zjistím, že to znamená, že se v galerii objevily fotky někoho z mých oblíbených, které jsem ale už mezitím viděla.
Vážně nestojím o to, aby se mi furt něco rudě vnucovalo. Prosím o radu, jak to vypnout, nenašla jsem.
Jinak ad předešlý Petrův komentář:
Uznávám, že jsem protivná a vrčím a zlobím se reaguju přehnaně. Ale nová podoba serveru je pro mě opravdu velkým rozčarováním. Zklamáním. Protože
- je mi skoro padesát, stárnu a blbnu a už prostě nezvládám plácat všemu novýmu, obzvláště v poslední době, kdy se opravdu stalo pravidlem ( z něhož FA není výjimkou), že inovace znamenají ztrátu toho, co se osvědčilo a co lidi měli rádi, a přidání toho, co to zbytečně komplikuje, zneefektivňuje. Což platí pro webdesign FA, mBank i firemních stránek mého zaměstnavatele (tam diletantismus nejhorší, taky blbě rozdejchávám) stejně jako pro auta, žárovky nebo celou mašinérii EU;
- od mala mi otec jako těžkej kalibr vědec píšící hafo věděckých publikací vtloukal do hlavy, že věci, které tvořím a formuluju, se mám snažit zjednodušovat, najít jim podstatu, princip a řád a takto je držet v přehlednosti, a ne je podřizovat módě, natož efektu. Byť to má být efekt zdání sofistikovanosti.
A to mi tady na tomhle serveru přijde právě jako... nezvládnuté...
Moc serepetiček, co se už nedají uhlídat, aby z nich dohromady nebyl chaos. Jedna komplikuje druhou, u třetí už to ani nejde dohlídnout, dokud se to neprojeví v praxi, protože nikdo nemá v tak překombinovaném přecpaném systému šanci všechny interakce domyslet.
Moc elektriky v autě, smrt řídící jednotky.
Tak já zas jdu. Do příštího TD klid. :-)
Jo, pardon, eště jsem zapomněla:
To modrý pole s odkazy - minititulkou a menu - dole pod vlastní obsahovou stránkou je taky neštěstí. Když si otevřu fotku nebo diskuzi a chci skočit rovnou na poslední komentář, mám smůlu, musím točit kolečkem a hledat, protože použití klávesy End je naprosto zanášející. Akorát pak místo kolečkem dolů pro změnu točím kolečkem nahoru.
To vážně nešlo zůstat u klasického levého menu a ty ostatní věci nechat na hlavní stránku nebo na rozklinutí z menu?
Přehlednější tahle nynejší verze rozložení stránky není, to ani náhodou, možná tak leda pomáhá optimalizaci opakováním slov, ale to je tak všechno...
"Radiku, to asi taky nebude dobré srovnání. Protože dřív jsem se do profilu..." - zobrazit celý komentář
Jestli mas pocit, ze jsi protivna a reagujes prehnane... nejsem tu od toho, abych hodnotil tve pocity, ale urcite pochopis, ze nema smysl na kazdy problem reagovat a rozpoutavat zbytecne flamewar. Je mi vlastne taky skoro padesat a vidim ty veci jinak.
Internet a web se proste nekam vyviji (mozna vzdy spravnym smerem, ale vyviji). My ten vyvoj a aktualni zvyklosti nejak zohlednili (nerikam, ze vzdy dobre). Spousta veci, ktere popisujes jako spatne, jsou dnes bezne a doporucovane (treba "modry pole s odkazy").
(Ne)otvirani do novych oken je chyba, vime o ni, je to na vice mistech, opravi se.
"Radiku, to asi taky nebude dobré srovnání. Protože dřív jsem se do profilu..." - zobrazit celý komentář
Ruliso, jen tip. Pro otevření v nové záložce se nauč klikat levým tlačítkem se stisknutým CTRL a nebudeš řešit nastavení, že to někde nefunguje a využiješ to i na jiných webech :-)
"Zdravím administrátory, a chci se zeptat, zda neplánujete spustit sekci..." - zobrazit celý komentář
tiež mám skúsenosť s takým fotoserverom, časom sa to akosi zvrhlo, komenty boli sledované viac ako fotky, zmenilo sa to na nejaky "pokec" a fotky išli do úzadia, je to síce atraktívne a zaujímavé z hľadiska počtu "klikov" ale mám pochybnosti o prínose takého systému pre autora fotiek, je to taká dvojsečná zbraň, ľudia začnú komentovať komenty a na fotku sa zabudne a nepomôžu tomu ani pravidlá o nekomentovaní komentov... po takej skúsenosti preferujem systém kde sa divák rozhodne kliknúť na malý náhľad na foktu (či už kvôli autorovi alebo ho jednoducho zaujal náhľad), než na fotku kde sa komentuje bez zmyslov, nie som vyslovene proti, ponúkol som len môj pohľad, systém pokus-omyl je veľmi spoľahlivý a rád by som sa v tomto prípade mýlil lebo chcem veriť, že najdiskutovanejšie fotky sú najlepšie, nie naopak...
"Jestli mas pocit, ze jsi protivna a reagujes prehnane... nejsem tu od toho,..." - zobrazit celý komentář
Myslím, si, že jsem protiívná, protože furt otravuju s nějakýma výtkama a nechválím, což zejména muži snášejí špatně :o), ale nemyslím si, že by se kvůli mně rozpoutával nějaký flame. Ani jsem si nevšimla.
Ad novinky jinde doporučované - např. modré zápatí. To by mě zajímalo, proč je to doporučované. Fakt. Když je to pro obsluhu stránky komplikovanější.
Aby zbylo víc na reklamy nahoře kolem obsahu?
Jinak argumenty typu "vyvíjí se to" nahlížím opatrně, spousta vývojů končí ve slepých uličkách. Jen proto, že je něco zrovna módní, to mít nemusím, pokud mi to užitnou hodnotou nevyhovuje.
Ale taky uznávám, že z toho důvodu mám stále ještě tlačítkový mobil s černobílým displejem, protože ho můžu obsluhovat při práci nebo na kole/koni jen jednou rukou a vidím naněm za každého počasí a z jakéhokoli úhlu, a televizi se settop boxem, protože na ni koukají jen občas návštěvy. To, co v ní je, když se pustí, taky nepotřebuju.
Hezký den. :-)
"Ruliso, jen tip. Pro otevření v nové záložce se nauč klikat levým tlačítkem..." - zobrazit celý komentář
Pavle, prosím, pochopil jsi smysl sdělení, nebo jsi jen uvítal možnost se zas vyjádřit jako chytřejší? :o)))
Proč bych měla otevírat do nové záložky oběma rukama, když to jde jen jednou? Nechápu.
Dneska mám „den blbec“. Z černé lišty z „Galerie“ na šedou lištu „Nejnovější fotografie“ mi to pětkrát přebliklo…
Mám dotaz.
Ve statistikách na profilu mě ťuklo:
16 451 bodů
310 fotografií
16 165 komentářů
3272 udělených hodnocení
9777 přijatých komentářů
568 zobrazených fotek
Jaktože mám 310 fotografií, ale 568 zobrazených fotek? Co to znamená?
I kdyby to bylo zobrazení fotek za celou dobu působení na FA, včetně smazaných, tak přes 200 fotek jsem z profilu určitě nesmazala, možná tak dvacet, nevím přesně, ale 200 určitě ne.
Co to je za číslo?
je to zřejmě počet prohlédnutých fotek, nyní jsem vyzkoušela. Ukazuje zřejmě počet zobrazení od doby "nového" FA, protože já otvírám (nebo dříve jsem otvírala) téměř vše... a ono číslo bych měla daleko vyšší :)
Vkládání komentářů je uzamčeno.