-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Vše o fotografování |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
"Vážení administrátoři, nechápu, proč JSTE SE nejprve nezeptali uživatelů,..." - zobrazit celý komentář
Dobrý den, psát komentáře a vyjádřit názor určitě smysl má, ačkoli to jistojistě nepřinese změny ve všech popsaných bodech. Nechci zde vůbec reprezentovat názor všech administrátorů a dalších představitelů fotoaparat.cz - zastupuji pouze vývojáře. A ani bych nechtěl, aby se můj komentář stal základem pro nějaký tok plamenných a nesouhlasných reakcí ;-)
Vězte, že dosavadní uživatelé FA nebyli nijak opomenuti, byť se samozřejmě takto brzy po přechodu na novou verzi aplikace cítíte jinak - změn se událo hodně. To si uvědomujeme a nad komentáři v tomto vlákně nekroutíme jen povýšeně hlavou. Cílem však bylo nabídnout FA také dalším uživatelům, kteří by měli s aplikací začít pracovat. A proto bylo nutné některé věci upravit, i když to rozbilo některé zaběhlé vzorce a vizuálně je to hodně rozdílné.
Budeme rádi, pokud se rozhodnete to počáteční rozhořčení překonat a dáte novému FA šanci fungovat s čistým (nebo alespoň čistějším) štítem. A že jako zkušení fotografové a autoři přispějete k pozitivnímu prostředí, ve kterém by se rodina uživatelů FA mohla spokojeně rozšiřovat. Ale k tomu pochopitelně nelze nikoho nutit ;-)
Myslím, že vaše komentáře nějakou otevřenou reakci potřebovaly. Snad mě teď za tohle upřímné vyjádření neugrilujete.
"Dobrý den, psát komentáře a vyjádřit názor určitě smysl má, ačkoli to..." - zobrazit celý komentář
dík
"Vážení administrátoři, nechápu, proč JSTE SE nejprve nezeptali uživatelů,..." - zobrazit celý komentář
Uplne chapu, ze tu plati, ze zvyk je zelezna kosile a ze se nezavdecime vsem (nekomu snad ano). I my jsme pri zmenach resili mnoho protichudnych nazoru, o mnoha vecech vime, ze se proste budou muset usadit/doresit na zaklade realneho provozu, nektere nove moznosti zatim plne nevyuzivame... Dal bych tomu cas.
Snazili jsme se, aby zadna dulezita vlastnost nezanikla bez nahrady, pokud ano, melo to nejaky duvod nebo je mozne to doresit.
"vyřešil? A co když si budu chtít otevřít tvou fotku na černém pozadí? :D..." - zobrazit celý komentář
Otevrit fotku na ruznem pozadi jde, stejne jako na starem FA.
"Mám zajímavou zkušenost z posledního půl roku, kdy jsem dával fotky i do..." - zobrazit celý komentář
Nemam pocit, ze by zmena designu znamenala priklon k mainstreamu. Naopak bych rekl, ze rozdeleni do galerii umozni udrzet i minoritni komunitu/y a jejich zvyklosti... Napriklad vcetne moznosti udelat galerii, kde treba vubec nebudou body.
Jeste k tem planovanym zmenam
- uprava/mazani komentaru je zatim v diskuzi (a ja doufam, ze nebude). Je sice mnoho moznosti jak to castecne povolit (treba casove omezena editace), ale na zaklade chovani uzivatelu v minulych letech si myslim, ze je zneuzitelne cokoli.
- domigujeme co se nemigrovalo
- nahledy - to jsem celkem cekal, ze bude ozehave tema... Myslim, ze to je soucasny trend a drzi se ho i mnoho fotografickych webu. A mozna, ze cas ukaze, ze to byla jen uplne spatna etapa dejin. Libi se mi, jak to resi treba 500px, ale vubec netusim, jak to delaji (a i oni ten pomer stran nedodrzuji uplne). A pro nas to neni realizovatelne.
"Otevrit fotku na ruznem pozadi jde, stejne jako na starem FA...." - zobrazit celý komentář
vím, že lze otevřít fotku na jiném pozadí, autor ji má na výšku a kvůli čtvercovým náhledům ji po stranách šedě orámoval a ten rám na jiném pozadí neztmavl :)) Na to jsem reagovala... Takže čtverců se jen tak nezbavíme asi...
Časy pod některýma fotkama se uvádějí nestandardně, tedy trošku komplikovaně (ale ne u všech). Tady je pár příkladů:
------------------------------------------ https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/405287/?page=3f99e3a9a2024ceceb735172b4f00e6e
Čas expozice: 10/2000
Xif u fota čas 1/200 sec
-------------------------------------------
https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/405288/?page=3f99e3a9a2024ceceb735172b4f00e6e
Čas expozice: 10/80
Xif 1/8 sec
--------------------------------------------
https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/405282/?page=3f99e3a9a2024ceceb735172b4f00e6e
Čas expozice: 25/10000
Xif 1/400 sec
-------------------------------------------
Gratulovali mi že prý mám dokonce jeden cvak v topu... tož milé překvapení :)
O to větší, že na různých kompech se titulní stránka zobrazuje jinak.
Moderátory prosím o vysvětlení proč tomu tak je. Děkuji.
"Časy pod některýma fotkama se uvádějí nestandardně, tedy trošku..." - zobrazit celý komentář
to děla i dpreview
Vkládání komentářů je uzamčeno.