-
Diskuse ke galeriím |
19
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
"Časy pod některýma fotkama se uvádějí nestandardně, tedy trošku..." - zobrazit celý komentář
Takto to uvadi EXIF... vime o tom, pokratime.
Změna algoritmu výběru fotografií v rubrice "Top fotografie".
Myslím, že to je nastavené nešťastně. V této rubrice vyskočí na úvodní stránku fotografie s největším počtem bodů. Nevím jaký je smysl takové rubriky. Nikde na webu FA není definováno. Pravděpodobně by mělo jít o nejlepší fotografie. Příklad: máte fotku kterou 6 uživatelů oboduje jednou hvězdičkou (asi se jim moc nelíbí), pak máte jinou fotku a tu označí 1 uživatel hodnocením pět hvězdiček. V rubrice "TOP" pak skočí ta první fotografie do popředí. Je to tak správně? Podle mě ne :)
Ten algoritmus by měl obsahovat více měřítek - body, počet zobrazení, počet komentářů atd atd. Potom jsme si kromě toho všimly rubriky "vybrané fotografie". Jaké je rozdíl ve výběru v těchto dvou kategoriích? Je to za jiné časové období? Pokud takové rubriky existují, mohly by být někde na webu pospány kritérie.
Bodové hodnocené (hvězdičky)
Zase nikde na webu není napsáno jak má uživatel k hvězdičkám přistupovat. Ty popisky "dobrá fotografie s drobnou vadou" atd sice zmizely, to je dobře, ale co dal? Co znamená, když dám jednu hvězdičku? Že se mi fotka líbí, ale jenom trošku? Nebo, že se mi nelíbí vůbec? V podtstě je to teď podobné jako "lajkování" na Facebooku, jenomže váha "liku" má sílu 1 až 7 :). Nic proti lajkování, řekl bych, že jedna hvězdička by stačila, hvězdičku dám když mě fotka nějak zaujala a komentář napíši slovy když budu chtít...
Osobně jsem proti nějakému bodování, ale vnímám, že to nějak fungovat může. Například, model který je Photoextractu mi připadne docela logický. Navíc tam jasná legenda a uživatel ví jak to používat. Viz obrázek.
"Změna algoritmu výběru fotografií v rubrice "Top fotografie". Myslím, že..." - zobrazit celý komentář
Bodovanie ?!? Nezmysel !
... viď motto v mojom profile ...
"Bodovanie ?!? Nezmysel ! ... viď motto v mojom profile ......" - zobrazit celý komentář
Ano!
"Bodovanie ?!? Nezmysel ! ... viď motto v mojom profile ......" - zobrazit celý komentář
Jenže jsem chtěl být konstrutivní a vzhledem k tomu, že na bodování mají na FA navázány další věci, tak jsem alespň navrhl možnou úpravu stávajícího systému, který nedává smysl žádný v podobě v jaké teď je.
"Změna algoritmu výběru fotografií v rubrice "Top fotografie". Myslím, že..." - zobrazit celý komentář
TOP: On je to proste "nejaky" algoritmus... neni to jedno? Nikdo nikde nepise, ze jsou to nejlepsi fotografie dle nejlepsiho svedomi odborne komise. A libovolny algoritmus je proste jen algoritmus. Ze je pro nekoho umisteni v top jedinym cilem... s tim nic nenadelame. Pred lety to bylo velmi ozehave tema, proto jsem take nikdy nezverejnil algoritmus. A doufam, ze se to nezmeni.
Bodovani: Slovni popis hodnoceni stejne valna vetsina uzivatelu ignorovala a hodnotila si jak chteli. Pokud takovy pozadavek bude (a ja doufam, ze bude), muzeme udelat galerii, ktera vubec neumozni bodovani.
"TOP: On je to proste "nejaky" algoritmus... neni to jedno? Nikdo nikde..." - zobrazit celý komentář
Díky za odpověd. Ano, z pohledu z jakého píšete to jedno je. Nikde se nepíše co ta rubrika, ale název "TOP" ve mě evokuje, že jde o nejlepší fotky. Kdyby se to jmenovalo "zajímavé" nebo "oblíbené" nebo jinak, sice to není atraktivní název, ale...přesnější. A souhlasím, že algoritmus má být tajemstvím, jinak by by to někteří mohli zneužívat.
Bodovani: myslíte požadavek od uživatelů nebo od majitelů?
"Díky za odpověd. Ano, z pohledu z jakého píšete to jedno je. Nikde se..." - zobrazit celý komentář
Porad to jsou jen slova... a rozumny clovek pochopi, ze ALGORITMUS (a ono b y to urcite platilo i o jakekoli porote) NEMUZE vybrat nejlepsi fotky. To prece neni o slovech, ale rekneme o selskem rozumu...
Bodovani - pozadavek od kohokoli, kdo da rozumny zamer. Da se vytvorit libovolna galerie, ale samozrejme se nevytvori jen na zaklade toho, ze nekdo bude chtit specialni galerii na fotky RZ aut (i to uz tu bylo), protoze ho to bavi. Ale rozhodne dava smysl vytvorit galerii pro ty, kteri si proste chteji pod fotky je psat.
(Už se to tu možná psalo, ale jak je diskuze rozkouskovaná na stránky a na každé stránce každý druhý příspěvek od Pavla_P, blbě se to dohledává.)
- k čemu je dobré dělení na veřejný profil a galerijní profil? Jak se z veřejného dostanu do galerijního (abych si mohl zobrazit komentáře dotyčného)?
- proč jsou "další fotografie" autora náhodně vybrané a ne ty poslední?
- najdu někde fotografie oblíbených uživatelů? V "mém feedu" se zobrazuje jen nějaký výběr, ne všechny. Snadno se tak stane, že přehlédnu fotku svého oblíbence.
- navrhuji, aby bylo při vkládání fotky nutné zaškrtnout jednu ze dvou kategorií: "chci upřímnou zpětnou vazbu" nebo "chci jen kladné reakce". Ať je jasno a nedochází zbytečně ke střetu mezi dotčeným autorem a kritkem, který to třeba myslel dobře. V prvním případě může kritizovat kdokoliv bez ohledu na černou listinu(IL). Na fotkách v galerii pak bude jasně znázorněno, do které z kategorií jaká fotka patří.
- navrhuji náhledy fotek ve tvaru srdíček
"(Už se to tu možná psalo, ale jak je diskuze rozkouskovaná na stránky a na..." - zobrazit celý komentář
Presne pro "chci upřímnou zpětnou vazbu" by mela vzniknout galerie, ktera to bude mit jasne dane v popisu. A k tomu samozrejme globalne vypnute hodnoceni. Staci jen najit vhodny nazev galerie a vytvorit vhodny popis...
Vkládání komentářů je uzamčeno.