Články označené - Recenze

  • Recenze: Nikon 105mm f/1.4E

    Poslední dobou chrlí různé společnosti jeden portrétní objektiv za druhým. Může se zdát, že Nikon celkem zaostává, jelikož nedávno představil jediný – Nikon 105mm f/1.4E. A právě ten podrobně otestujeme v tomto článku.

     0
  • Recenze Tamron 28-300mm f/3,5-6,3 Di VC PZD

    I když s nimi nemusíte souhlasit, mnoho fotografů chce, aby se jim překrývala ohniska všech objektivů. Zkrátka jsou rádi, když mají k dispozici správný počet milimetrů. Často to ale znamená tahat s sebou spoustu objektivů a stejně některý bude chybět. Řešením může být třeba Tamron 28-300 mm, který pokryje většinu důležitých úhlů záběru.

     1
  • Recenze Nikon 24-70mm f/2.8E

    Nikon 24-70mm f/2.8 již patří mezi profesionální univerzální objektivy a nabídne vše potřebné – dobrou světelnost, kvalitní optickou stabilizaci obrazu, oblíbený rozsah ohnisek a hlavně logo Nikon, které zaručuje i tu nejvyšší kvalitu. V podstatě nabídne ve své kategorii to nejlepší. Nic ale není tak jednoduché a i tento objektiv má svá „ale“ a není nutně jednoznačnou volbou.

     7
  • Test objektivu Tamron 24-70mm f/2,8 SP Di VC USD

    Tamron 24-70 f2.8 je objektiv vyšší třídy, který v podstatě konkuruje objektivům Nikkor, Canon nebo Sony se stejnými ohnisky i světelností, avšak s dvojnásobnou cenovkou oproti Tamronu. Přitom Tamron nezvolil kompromisní řešení. Na objektiv byly použity kvalitní materiály, nechybí optická stabilizace nebo zakomponoval asférické, LD nebo XR členy. Co to znamená (a mnohem více) se dozvíte v naší recenzi.

     0
  • Test Tamron SP 85mm F1.8 Di VC USD

    Tamron AF SP 85mm F1.8 Di VC USD je portrétní objektiv se stabilizací, první svého druhu, dostupný pro SLR fotoaparáty Canon a Nikon. V brzké době by měla přibýt i podpora pro Sony A (bez stabilizace). Z dalších vlastností zaujme třeba utěsnění proti vlhkosti a prachu. Stojí za bezmála 24 tisíc (květen 2016)?

  • Test objektivu Samyang 135mm F2.0

    Samyang? Co to je? To je ta laciná Korea? Ano. Samyang jsou korejské objektivy, vyznačující se manuální konstrukcí, výhodnou cenou a překvapivě také kvalitní optikou. Vyrábí se v celé řadě bajonetů a my se dnes podíváme na jeden novější kousek – světelný portréťák 135mm F2.

     4
  • Test fotoaparátu FujiFilm X-T1

    Bezzrcadlovky Fujifilm se již dostaly do podvědomí fotografické obce svým designem i výkonem. To první je retro, to druhé bývá naopak dokonale aktuální. Zatím oslovovaly hlavně milovníky „dálkoměrného“ designu, nyní se výrobce pustil do přístroje „á la zrcadlovka“. Podíváme se na něj blíže.

     5
  • První zkušenosti s Canon EOS 5D Mark III

    Udělali jsme první testy Canonu EOS 5D Mark III. Přístroj nepřináší zásadní inovace, ale určitě zamotá hlavu řadě současných uživatelů 5D Mark II, neboť Canon zapracoval a to systematicky na slabinách předchůdce, bohužel ale i na ceně. Zásadní je autofokus, vylepšení videa a potěší řada dalších funkcí. Technologie za tři roky opět pokročila. Díky novému procesoru je fotoaparát v porovnání s Mark II svižnější a přístroj stihne vice spočítat z nasbíraných dat. 5D Mark III jednoznačně potěší všechny, co se specializují na zvířata v divoké přírodě a sport.