Články označené - Zoom

  • Recenze Tamron 28-300mm f/3,5-6,3 Di VC PZD

    I když s nimi nemusíte souhlasit, mnoho fotografů chce, aby se jim překrývala ohniska všech objektivů. Zkrátka jsou rádi, když mají k dispozici správný počet milimetrů. Často to ale znamená tahat s sebou spoustu objektivů a stejně některý bude chybět. Řešením může být třeba Tamron 28-300 mm, který pokryje většinu důležitých úhlů záběru.

     1
  • Test Nikonu 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR

    Je to spása i prokletí, velké množství různých objektivů na digitální zrcadlovky ale mnoho fotografů bere jako pozitivum. Na druhou stranu kompakty či ultrazoomy mají jeden objektiv, který má velký rozsah ohnisek, často rozumnou světelnost, a dokonce i dobré makro schopnosti. Až takto univerzální objektiv ve světě DSLR zkrátka neexistuje, přece jsou na scéně „skla“ aspoň s tím vysokým zoomem. Nikon 28-300mm f/3.5-5.6 je jedním z nich a fotografovi opravdu ulehčí život tím, že umožní vytouženou scénu oproti jiným objektivům více přiblížit.

     0
  • Recenze Nikon 24-70mm f/2.8E

    Nikon 24-70mm f/2.8 již patří mezi profesionální univerzální objektivy a nabídne vše potřebné – dobrou světelnost, kvalitní optickou stabilizaci obrazu, oblíbený rozsah ohnisek a hlavně logo Nikon, které zaručuje i tu nejvyšší kvalitu. V podstatě nabídne ve své kategorii to nejlepší. Nic ale není tak jednoduché a i tento objektiv má svá „ale“ a není nutně jednoznačnou volbou.

     7
  • Test objektivu Sigma 24-105mm F4 Dg Os HSM ART

    Hledání ideálního univerzálního zoomovacího objektivu pro full frame zrcadlovku není lehký úkol. Mezi adepty se řadí i Sigma 24-105 s konstantní světelností f/4. Je sice o několik tisíc dražší než setové objektivy, ale zároveň se snaží konkurovat klidně i o deset tisíc korun dražším objektivům, než stojí ona sama. Jak obstojí v testu?

     0
  • Test objektivu Tamron 24-70mm f/2,8 SP Di VC USD

    Tamron 24-70 f2.8 je objektiv vyšší třídy, který v podstatě konkuruje objektivům Nikkor, Canon nebo Sony se stejnými ohnisky i světelností, avšak s dvojnásobnou cenovkou oproti Tamronu. Přitom Tamron nezvolil kompromisní řešení. Na objektiv byly použity kvalitní materiály, nechybí optická stabilizace nebo zakomponoval asférické, LD nebo XR členy. Co to znamená (a mnohem více) se dozvíte v naší recenzi.

     0
  • Test full frame objektivu Nikkor 24-85mm f/3.5-4.5G VR

    Pokud kupujete full frame zrcadlovku od Nikonu, narazíte na základní set s Nikonem 24-85mm f/3.5-4.5. Nabídne solidní světelnost nebo optickou stabilizaci obrazu. Vyplatí se, i když jsou na trhu o něco dražší objektivy s podobným ohniskovým rozsahem a s konstantní světelností f4.0 nebo f/2.8?

     0
  • Test Canon 16-35mm F4 L IS USM

    Canon 16-35 F4 je nejmladší verzí "šéstnáct-pětatřicítky" od Canonu. Nabízí na jednu stranu horší světelnost (F4 vs. F2.8), na druhou stranu nižší váhu a rozměry a zejména stabilizaci.
    Výrobce slibuje výkonnou optiku a dobrou kvalitu konstrukce. Zda tomu tak je jsme se rozhodli ověřit v naší recenzi. Co za své peníze (v době psaní asi 28 000,-) dostanete, zjistíte v tomto článku.

     8
  • Test objektivu Canon EF 24-70mm f/2,8 L II USM vs. 24-70mm f/2,8 L USM

    Objektiv Canon EF 24-70mm f/2,8 L II USM je v tomto rozsahu opticky nejlepší zoom na trhu pro fotoaparáty Canon. Uživatelský test jsem udělal jako srovnávací proti jeho starší verzi Canon EF 24-70mm f/2,8 L USM, jehož cena byla prakticky poloviční. Oba objektivy byly testovány na těle Canon EOS 5D Mark III.