Články v sérii - Produktová fotografie
-
Jak na produktovou fotografii – díl 3
V prvním a druhém díle jsme se seznámili se základními předpoklady a podmínkami k vytvoření kvalitní produktové fotografie. V tomto třetím díle se zaměřím na fotografování skla, kovových rekvizit a na speciality, jakými je fotografování bílé předlohy na bílém pozadí a černé na černém.
-
Jak na produktovou fotografii - díl 2
V minulé části jsme se věnovali základním údajům o tom, co je produktová fotografie a o používaném světle, nyní se budeme blíže věnovat samotné technice fotografování.
Abychom splnili základní předpoklad a to ten, že naše fotografie musí být dokonalým zobrazením fotografovaného předmětu, nemůžeme si dovolit zkreslení a ani změnu perspektivy, které nám nastanou použitím nevhodné techniky.
-
Jak na produktovou fotografii – díl 1.
Připravili jsme pro vás novou sérii článků o produktové fotografii. Věnovat se problematice produktové fotografie není otázka jednoho článku, ale obsáhnout taje a zákonitosti tohoto fotografického žánru bude vyžadovat několik pokračování. V tomto seriálu vám tedy přineseme jak rady do začátku, tak postupy, kterak vytvořit fotky jako profík.
-
Jak fotografovat jídlo
Fotografování jídla, tedy surovin, hotových pokrmů a nápojů je poměrně složitou a náročnou fotografickou disciplinou, vyžadující určité znalosti v oboru gastronomie, dobrou fotografickou výbavu a zkušenosti s nasvícením scény. Dobrá fotografie jídla by měla vzbuzovat nejen vizuální informaci, ale také působit na chuťové buňky diváka. V článku najdete užitečné rady.