Test fotoaparátu Canon EOS 5D Mark II

• omar gorre
    omar gorre
    20.01.2009 10:42

každopádně si ho koupím protože mi nic jinýho nezbejvá- MkII i MkIIN mám, MkIII se mi nelíbí a na přechod zpět k nikonu nemám... :(
    BTw pokud by sete někdo měli MkI nebo MkIDs, ihned to koupim za vaši cenu.

• Martin Holik
    Martin Holik
    20.01.2009 13:05

gorre: Čau, na sport s 5D zapomeň - na ten akční, fotbal apod. S 5D Mk II zkušenosti nemám ale bude to podobný jako "starej" 5D Mk I, ať už co se týče spolehlivosti-nespolehlivosti AF nebo rozložení ostřících bodů, na promyšlenou reportáž to ale bude fajn stroj, si myslím. Já o 5D Mk II taky uvažuju ale ještě asi počkám.. a třeba do tý doby přejdu zpátky k Nikonu.. takovej D700, hmm .)

Ad. Nikon D3, mrkni se na poslední fotky od Grarupa, ten s ním fotí.

• Marian  Mráz
    Marian Mráz
    20.01.2009 17:14

No já teda nevim, ale ta fotka z metra mi přijde zašuměná až dost....nezdá se vám?

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    20.01.2009 17:57

MariMan: vidím tam jen fotku z vlaku a na ISO 3200 je výborná (+ skvělý white balance)

• Marian  Mráz
    Marian Mráz
    20.01.2009 21:03

mk: máš pravdu, je to vlak :-), v plným rozlišení bych o šumu nemluvil v superlativech, ale pravda je, že nemám srovnání, moc fotek s tímle ISO jsem v plnem rozlišení dosud možnost studovat neměl. Podívám se po nějakým srovnání...

• Martin Krudenc
    Martin Krudenc
    20.01.2009 21:47

Zdravím pánové, dovolím si odkaz na pár sportovních fotografií focených v hale při ISO 2000

http://fotoblog.krudenc.cz/fotoalbum/sport/racketlon-olomouc

• Martin Krudenc
    Martin Krudenc
    20.01.2009 21:48

<a href=http://fotoblog.krudenc.cz/fotoalbum/sport/racketlon-olomouc>racketlon Olomouc</a>

• Taffey
    Taffey
    20.01.2009 22:11

Mno, Martine, ty fotky z ping pongu a tak jsou bezva, ale nemůžu se zbavit dojmu jisté manipulace s obrazem. Ať už v postprocesingu nebo to možná foťák dělá sám, nevím. Je to příůliš pastelové a příliš neostré. Jako protažené odšumovačem. Zkráítka mi fotky nepříjdou vůbec přirozené. Jak znám fotky od Toriho z volejbalu focené nikonem D300 a 700, tak ty mi příjdou výrazně čistější a mám u nich pocit, že takhle by mohly vypadnout z karty. Barvy, Ostrost, paráda. Myslím, že Nikon je výrazně jinde naž canon, a co se white ballance týče, tak mu canon ani po kotníky nesahá.

• Radek Burda
    Radek Burda
    20.01.2009 22:58

kuci, nechte tech svatejch valek.. stejne ve finale je to vo tom, jestli prinesete na fotce Lanceho pravou varli, aby vas nakonecvsechny porazil ten soumen, co prinese mobilem udelanou tu levou, usmiklou.

• Taffey
    Taffey
    20.01.2009 23:54

To nejsou žádné svaté války, já třeba nefotím ani C ani N. Teď jsem si přečetl celý článek ještě jednou a chtěl bych vysvětlení následujícího výroku:
    "Výborná věc je i používání Picture Style. Myslím, že technici od Canonu na tom dost zapracovali a barevné podání je zase o kus blíž ke klasice z analogu." Heh, to je totiž něco naprosto nevídaného. Barevné podání ke klasice z analogu. Jaké klasice z analogu? Chtěl bych to konkretizovat. Už velmi dlouho víme, že digitál, i několik let starý, má přesnější podání než "klasika z analogu". Jakou klasiku měl autor výroku na mysli? Snad Velvii padesátku? Nebo snad Provii? Nebo snad Elitechrome od Kodaku? Co je to barevná klasika z analogu? To bych teda rád věděl. Není, pro mnohé z Vás, ta "barevná klasika z analogu" tak trochu fetiš? Podle tohoto vyjádření jsem si jist že ano. Zajímavé je, že o těch nejpodstatnějších věcech, jako je třeba fíling fotek, tu nepadlo ani slovo. Nic ve zlém, pánové.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse