-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Koruna - teda že by zrovna Michal Kupsa nadržoval Canonu beru jako fór roku :-))))
Koruna: Ano, D3X jsem zvolil kvuli tomu, ze je cca stejne stary a ma podobne rozliseni. V clanku o D3X ho porovnam s EOS 1Ds Mark III.
Srovnani s D700 neni idelani prave kvuli rozliseni ale neni problem si stahnout tabulky z clanku o D700 a porovnat.
tady jsem našel zajímavou cenu:
http://internetovy-obchod.msbox.cz/detail.asp?floor=1&shop=4&database=hifishop_digi&id=158180
podle informací, by měl být dostupný v polovině února...
Díky za článek, zajímaly by mne ještě pouze dvě věci, za prvé: Chápu správně, že 5D MkII je na vysoká ISO srovnatelný, nebo dokonce lepší než D3?
Dále mne zajímá kvalita autofokusu v režimu AI servo- je 5DMkII schopen průběžně zaostřovat přibližující se objekt(fotbalista, hokejista, basketbalista etc)alespoň v té kvalitě jako 40/50D? Díky.
gorre: Ted nevim, jestli si nepletes D3 a D3X. Canon EOS 5D Mark II. je skutecne lepsi nez D3X ale jen pri nejvyssich citlivostech. Pri srovnani s D3 je to zhruba na stejno.
Pokud jde o AF, tak tam je stejny jako treba 50D, protoze oba vyuzivaji stejny (nebo velmi podobny) AF system. 50D ma ale v tomto ohledu mirnou vyhodu v tom, ze diky mensimu cipu jsou AF body vice rozprostreny po obrazovem poli.
gorre - srovnání na velké ISO je oblíbené téma na flamewar, ale podle mě je kvalita 5DIIN na vysoké ISO o dost lepší než u D3. Když si otevřeš srovnávací fotku, tak je u 5DII třeba na ISO6400 sice na pohled o něco víc šumu, jenže taky znatelně víc detailů - prostě ten šum ani náhodou není tak silný, aby přebil vyšší rozlišení. Navíc když si ten snímek z 5DII zkonvertuješ na stejné rozlišení jako u D3 a případně před tím ještě trochu pročistíš, tak tam bude méně i šumu. Tohle se Canonu fakt povedlo, dost mě výsledky dostaly...
S AF je to složitější, 5D i 5DII mají trochu nezvyklý AF, je to vlastně stejné rozložení a do jisté míry i provedení bodů jako mají 20/30D, ale je doplněno o další body pro tracking a snad i o trochu citlivější - prostě rozvoj této řady AF, naproti 40/50D jsou do určité míry založené na 1D mark III v ořezané verzi. Co je lepší je dost otázka, já sám na to jednoznačný názor nemám, řekl bych tak nastejno (vítěz se bude lišit podle konkrétní situace).
Michale s tím AF se podle mě pleteš - ten právě stejný jako u 50D není, je použito to samé jako u 5D, což je dost podstatné rozšíření 20D/30D, 40D a 50D mají AF jiný!
Já bych měl komentář k hodncení vyvážení bílé u noční scény. Mě tedy vysledek při režimu AUTO připadá znatelně lepší než při předvolbě žárovky...
Výborný výkon v tomto ohledu se potvrzuje i na snímku z vlaku, jak potvrzuje i autor.
Zejména podívám-li se na trávu a předpokládám, že má být zelená...
Mě by zajímalo, zda ty černé fleky-body u zdrojů světla jsou jen na snímcích s vyšším ISO, případně od jakého ISO se projevují? Třeba na té fotce z vlaku jsou celkem dost vidět.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).