Test fotoaparátu Canon EOS 5D Mark II

• Mirek Elsner
    Mirek Elsner
    24.01.2009 23:09

Kapsa: "Tohle se dost tezko prokazuje ale nemyslim, ze by Canon vyrabel dva uplne jine AF senzory se stejnym rozlozenim bodu. Pokud neni stejny, tak je jiste velmi podobny, mozna s lepsimi algoritmy v dalsim zpracovani ale hlavne nemyslim, ze by to mohlo byt v praxi poznat."

Je jiny. 5D/5D2 nema na rozdil od toho novejsiho z 40D/50D na krajich krizove body. Prokazat se to, pokud mas oba fotaky k dispozici, da snadno, 40D/50D s krajnimi body zaostri na vertikalni i horizontalni caru, 5D/5D2 ne. Jina je nejspis i velikost - ten u 5D pokryva pravdepodobne vetsi plochu (za predpokladu, ze si pres APS hledacek 40D prekreslis ramecek ve velikosti FF).

• Mirek Elsner
    Mirek Elsner
    25.01.2009 06:57

Canon si udelal trochu medvedi sluzbu tim, ze rekl, ze AF u 5D Mk II je stejny jako u 5D. Ta opticka cast, rozmisteni bodu apod stejne jsou, ale data se vyhodnocuji rychlejsim procesorem a vysledek je ze AF je u nekterych objektivu znatelne rychlejsi a jak jsem se dnes docet od profiku foticich sport, spolehlivejsi a presnejsi (http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1032&thread=30743372&page=1). Mozna, ze praxe tedy ukaze, ze Mk II neni nezbytne jen fotak na portrety a krajinky.

• Tomáš Hrubý
    Tomáš Hrubý
    25.01.2009 10:26

Walther - podle mě ty migrace zas tak vyhrocené nejsou. Třeba u mnou zmíněných přátel to bylo vesměs tak, že stejně chtěli dělat obsáhlejší upgrade výbavy absolutně nesouvisející s uvedením 5DII, ale když se to tak sešlo, tak se jevila hlubší obměna jako dobrý nápad. To samé máš v té zmíněné profioblasti (nárůst Nikonů na olymiádě v Pekingu proti předchozím OH) - prostě v redakcích postupně dosluhovaly Canony 1 generace II z naprosto přirozených důvodů a když byla volba jít buď na mark III, který měl tehdy své mouchy a nebo zvážit přechod na Nikon, který byl v té chvíli na vzestupu, tak to opět byla celkem promyšlená úvaha. Pokud by někdo měnil výbavu jen proto, že firma X uvede supercool tělo, tak to by bylo opravdu trochu divné.
    Mimochodem co se týče upgradů v rámci jedné značky, tak je nutno podotknout, že někdy je levnější provést upgrade dříve, kdy se dá staré tělo ještě prodat za rozumnější peníze než zdánlivě šetřit a pak to původní moct s trochou nadsázky hodit do koše, ale záleží na konkrétní situaci.

• Maťko 1
    Maťko 1
    28.01.2009 12:05

mám otázku , ako je to s AF pri natáčaní videa ? mne sa zdá že nefunguje a je nutné ostriť ručne , čo narušuje záznam .
    dík

• Mirek Elsner
    Mirek Elsner
    31.01.2009 09:23

"mám otázku , ako je to s AF pri natáčaní videa ? mne sa zdá že nefunguje a je nutné ostriť ručne , čo narušuje záznam"

Ostrit automaticky se da, ale ne spousti, je tam na to tlacitko.

• Honza 4
    Honza 4
    01.03.2009 18:42

Super odkaz!! Prof video natoceno timto fotakem s hroumadou L objektivu:

http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=2326

A dale making of tohoto filmu:

http://vincentlaforet.smugmug.com/gallery/6021407_xEg87#378479692_MRytZ-A-LB

Nejspis se z nekterych fotografu stanou i filmari :-)
    Kochejte se

• Lubomír Churý
    Lubomír Churý
    11.06.2009 08:56

To MirekE: Tak to by me zajimalo jak se prirozene v redakci meni tela z Canon na Nikon, kdyz cena tel je naprosto zanedbatelna s cenou skel, kterych tam maji za několik mega :-)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse