-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Taffey: Tenhle vyrok ale v clanku nevidim .... ;o)
Já spíš nevím, proč dělat kolem white-balance tolik povyku pro nic. Ono je stejně nejlepší na foťák nespoléhat a fotit do raw a wb řešit až v raw convertoru. Žádný AWB ve foťáku nikdy nepostihne rozmanitost světelných podmínek, které mohou existovat.
David Hanuš - dík za
http://internetovy-obchod.msbox.cz/detail.asp?floor=1&shop=4&database=hifishop_digi&id=158180
teď jsem si pořádně prohlídnul tu fotku z vlaku a přijde mi to samá jak ISO H(3200)u MkII... což je pět let starej foťák...
Jen by mě zajímalo, zda autor chce záměrně poškodit canon, nebo neumí fotit? Protože co tady dal za fotky z C17-40 je k blití, to samé jako v testu C-50D z průchodu (zajímavé, že u N-D90 se už polepšil).
Pokud se podívám na fotky např. od O.Prosického (z jeho uživatelských postřehů jsem se dozvěděl daleko víc), tak tam je rozdíl několik tříd.
Jinak, tento reklamní text dle stále stejné osnovy nepovažuji za test, testy jsou na jiných webech. Jako uživatel jiné značky jsem se zde o Canonu opravdu nic nedozvěděl a přiložené výstupy mě spíš odradily :(
Tak ''k zbliti'' je trochu moc, ale zrovna ta fotka c. 14 je opravdu hodne divna. Hlavne jeji pravej horni roh je neco, co jsem snad jeste nevidel. Stred fotky OK, ale ze by ''L'' sklo bylo tak spatne v rohu, a jeste k tomu pri clone 8 je opravdu s podivem.
Kamil: To, ze fotky z Nikonu 18-105 byly lepsi jak z Canonu 17-40/4 je problem tech ojektivu, ne muj. Fotil jsem to v jeden okamzik a se stejnym nastavenim. Dokonale (a patricne SW vyladene fotky) ukazuje prave reklama, ja ukazuju to, co z toho opravdu leze ....
Jan Hrdina: To je ale presne ono - nedelam reklamu a proto neukazuji fotky porizene za idealnich podminek a jeste notne upravovane, ukazuju to tak jak to je. Dokonalost at ukazuje reklama, mym ukolem je spis poukazat na slabiny ....
Taffey> Ad WHITE BALANCE ja mam uplne inu skusenost.
Som fotil 2roky s canon 5D a ked porovnam s nikonom tak na canone som tolko WB nemusel upravovat.To fotim s D3 , o D2x a D200 ani nehovoriac. Na nikone sa mi zda,ze ten WB dost skace v ramci jedneho prostredia. Hlavne ked fotim na vyssie ISO (1600 a viac).
Musim si najst cas a porovnat D3 s toutou novou 5Dckou.
tomas halasz: Ja bych nerekl tak ani tak ale spise ze kazdy z tech fotaku je lepsi pri jinem svetle. Treba ale dojdes k jinemu zaveru, protoze je to taky o tom, na co je kdo zvykly a co komu lip sedne ....
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).