Články autora - Vladimír Bruna

  • Fotoexpedice Skotsko 2018 s FotoInstitut.cz

    Byla to moje pátá fotoexpedice s Fotoinstitutem a nadělil jsem si ji k narozeninám. Vyhovuje mi styl, jakým jsou expedice organizovány, vyhovuje mi dobrá a máločetná parta a mám rád atmosféru, kdy se spolupráce při fotografování (…hele, tam je pěkný šutr pod břízkou…) mísí s lehkým humorem. Během expedice do Skotska na jaře 2018 se má očekávání naplnila beze zbytku, a tak mi dovolte si tuto akci připomenout a podělit se s vámi o několik fotografií.

  • Jak jsem fotil Urban Challenge

    Možná každý neví, co vlastně Urban Challenge je. Ani já jsem to nevěděl až do doby, kdy se v televizi začala objevovat reklama na tuto novou sportovní akci. Jedná se o první ročník běhu na 5 km v netradičním prostředí uzavřeného průmyslového areálu s umělými nebo přírodními překážkami. Organizátoři až do startu tajili podobu většiny překážek a i trasa běhu byla velkou neznámou. Od začátku to zkrátka vypadalo jako dobrá příležitost si zafotit něco neobvyklého. Ale jak na to? Trasa neznámá, překážky nedostupné, areál uzavřený za plotem. Nadějí byla informace, že se bude běhat několik hodin ve vlnách po 15 minutách a v menších skupinkách. To dávalo šanci fotit po celé trase a dost času na výběr vhodného místa u každé překážky. Že byl tento předpoklad až příliš optimistický jsem zjistil 17.10., v den závodu. Ale začněme od začátku...

     0
  • Vietnamská překvapení

    Již dlouho mne lákalo poznat Vietnam z trochu jiného úhlu, než je u nás obvyklé. A tak, když se počet volných míst na nově vypsané expedici do severního Vietnamu zmenšil na jedno, jsem se přihlásil. Zlákala mne nejen vlastní lokalita a program cesty, ale zejména fakt, že bude k dispozici průvodce s výbornou místní znalostí, vládnoucí nejen jazykem, ale i fotoaparátem, a navíc Čech žijící již delší dobu ve Vietnamu. To vše slibovalo jak zážitky, tak zejména hlubší nahlédnutí do života Vietnamců, které většina Čechů zná jen z tržnic nebo televizních zpráv. Je to s podivem, ale moje očekávání se naplnila beze zbytku.

     0
  • Expedice Ladak 2013 zase trochu jinak

    Na tomto místě bylo již publikováno již více článků na téma Ladak a fotoexpedice do této oblasti. Jejich autorem bývá Andrej Macenauer, fotograf a cestovatel, který celou výpravu vede. Jako účastník expedice Ladak v roce 2013 bych ale rád popsal, jak jsme to prožívali my, účastníci zájezdu.

     0