• Martin Petrák 4
    Martin Petrák 4
    30.12.2009 18:41

No tak ještě existuje m4/3 a E-4xx řada, např. E-450 má 129 x 91 x 53 a 380g

Co maji 500D a D5000 navic oproti K-x? A neprobírá se to tu celou diskusi :)

• Jaroslav Tvrdy
    Jaroslav Tvrdy
    30.12.2009 19:24

Kvalita snimace ?
    vzdyt se stim neda pracovat .. a je to pidi plastacek.

Porovnavam s poloamaterskou/proloprofi tridou nikonu, mam D700, po tuningu hledacku jsem spokojen, vidim to co ve skutecnosti (stejne zvetseni) tedy se v tom da komponovat, pohled v podstte stejny jako do kolegaova Hasselblada.

Tohle je lepsi kompakt:
    male telo, maly hledacek, kreativni rezimy, umela hmota, neni ani destivzdorny ... i ten chip je dnes maly ;-)))

• Stanislav Lokaj
    Stanislav Lokaj
    30.12.2009 20:25

zdravím pánové, tělo netvoří pouze plast ale je to oplastovaná kovová klec- to jen tak naokraj, a že je pidi? to mi nevadí hlavně že má perfektní úchop. dnes sem scválně jel do brna si ho omakat a porovnat si ho z celoplastvým nikonem d 5000. tento pentax je pro nás neprofíky co doteď fotili kompaktem a nemají min. hazelblada výborný počin. alespoň do začátku určitě - nafotil jsem několik fotek a natočil kousek videa a musím říct, že se svým kompaktem jsem tak kvalitativně výborné fotky ani zdaleka nevyfotil. a když dojdou baterky tak tam nacpu jiné.na d 5000 se nám stalo, že došla při focení šťáva a byli jsme v pr...takže než se naučím trošku komponovat a vůbec fotit tak si kupuji tento aparát za výborné peníze a oželím i zaostřovací body. je fakt, že naprosto každý aparát je nedokonalý a každý má plusy i minusy, haselblada taky nebudete asi tahat na mt. everest že ano. takže pánové profíci neshazujte co jste v ruce nedrželi a vzpomeťe s čím jste začínali vy. howgh.

• Walther Krupinsky
    Walther Krupinsky
    30.12.2009 21:23

A teď tu o Smolíčkovi.

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    30.12.2009 22:04

Mně by vadila na Pentaxu jiná věc. Co když časem budete chtít něco podstatně rychlejšího? Nebo full frame? Prodáte komplet výbavu a přejdete na Canon nebo Nikon?

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    30.12.2009 22:10

Myslím, že v době, kdy velká část lidí vlastní tělo a dva objektivy v celkové ceně 20 000 tohle neřeší. Prostě opravdu přejde. Fotoaparáty se staly spotřebním zbožím...

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    30.12.2009 22:16

Krupinsky - přesně, taky jsem zamačkl slzu, jak hezky metyn vypráví - jak jim došla šťáva (hrůza !!), ale vše se v dobré obrátilo, v Brně se fotky a krátké video podařilo, ..., a jestli neumřeli, tak jim baterky šlapou dodnes, milé děti.
    Dobrou noc.

• Walther Krupinsky
    Walther Krupinsky
    30.12.2009 22:53

Někdo kdo má vybavení v hodnotě 20 000 Kč nepřejde na FF, stejně jako někdo kdo má Fabii nepřejde na Lancer EVO X. Chybi nejaky mezistupne.
    Zrovna tady tohleto je ale jedno. Někdo kdo má Canon 450D s peti objektivama je pri prechodu na 5D Mk II na tom skoro stejne jako kdyby se dral od Pentaxe. Stejne vsechna skla "vyhodi", leda tak blesk vyuzije.

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    30.12.2009 23:34

Třeba je chytrý a nekupuje samé EF-S ;)

• Tetsuo
    Tetsuo
    31.12.2009 00:50

krute to tu. :)
    Nejlepsi?: pan izak! natoz ,jak vypada tvrde s D700 tak foti pekne sra*ky. vam by nepomhlo ani D3.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse