Bitva objektivů 70-200 mm – Canon vs. Sigma

• Robert Koren
    Robert Koren
    20.02.2008 13:25

Este by som dodal ....
    Vlastnim tuto sigmu a jednu prijemnu vlastnost ,ktoru ste neuviedli ... (a mozno ju ma i cannon...neviem ) ..a to je ze mozete manualne ostrit i pokial automatika ostri ... proste manuyal ma prednost .. (napr sigma 150mm/2.8 tuto moznost nema a ked tak spravite ,mozete spalit motorcek ) + som mal moznost porovnat este rychlost ostrenia s nikkor 70-200/2.8 a pravda je ze sigma si o cosik pomalsie hlada ciel ,ale ked ho najde tak sa ho nevdza tak lahko ako napr doticny nikkor ... + ja s nim fotim vetsinou 2.8 clonu na ex.blesky a super ostra je i pri case 1/60 (to je ale skor bleskom ;-) ) teda mne osobne pride s bleskom ostrejsia nez s dennim svetlom na 1/2000 ...
    Inak pekna recenzia ....

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    20.02.2008 13:46

Dobrá recenze - hlavně oceňuji srovnání značek, takových by mělo být víc. Mohu-li se dopustit osobního názoru, tak si myslím, že ten cenový rozdíl má rozhodně menší význam pro Canonisty, než Nikonisty, protože přece jen značková kompatibilita se současnými i budoucími těly je také nezanedbatelná hodnota.

• Martin Holek
    Martin Holek
    Autor
    20.02.2008 13:46

2 Robert Koren: "U obou „rivalů“ najdeme moderní mechanismy AF, které dovolují manuální zásah bez nutnosti přepínání AF/MF (USM u Canonu; HSM u Sigmy)." ;-)

• Robert Koren
    Robert Koren
    20.02.2008 14:09

som dako prehliadol .... ok

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    20.02.2008 15:26

Robert: I Sigma 150/2,8 Macro ma moznost manualniho ostreni pri zapnutem AF.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    20.02.2008 15:34

Martin: Jeste k te odolnosti - treba Nikon ma radu objektivu utesnenych proti vode i prachu a temer nikde se to nedoctes (v podstate vsechny v profi tride). Nektere obycejnejsi zase nemaji tuto celkovou odolnost ale maji tesneni kolem bajonetu, coz se taky nikde neuvadi - treba celkem bezny objektiv 18-70DX ....
    Mas ale pravdu, ze je to jejich velka chyba, ze to neuvadi, protoze je to docela podstatne.

• Robert Koren
    Robert Koren
    20.02.2008 16:49

Kapsa :
    vlastnim sigmu 150/2.8 makro a v manuali vyslovne upozornuju na tento problem (s ostrenim)... kupoval som to tak pred dvoma rokmi ....

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    20.02.2008 17:07

Robert: Ja ji mam taky (bajonet Nikon) a bez problemu to funguje a pokud vim, tak to funguje na vsech Sigmach s HSM motorem ostreni. Takze bud mas verzi bez HSM (to ma pouze provedeni pro Canon, Nikon a Sigmu) a nebo ti k tomu dali omylem navod pro provedeni bez HSM ....

• Robert Koren
    Robert Koren
    21.02.2008 11:12

mam HSM a bojonet pre nikon .... asi teda navod nebude ok ....

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    21.02.2008 11:26

Robert: V tom pripade mame to same provedeni. Stejny chaos je u telekonvertoru - v materialech Sigmy se doctes, ze nechodi ani s x1,4 konvertorem a pritom to slape jak hodinky .... ;o)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse