-
Diskuse ke galeriím |
19
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
2 omar gore: Pokud už bereš cenu toho Canonu v USA, tak ber i cenu Sigmy v USA a ne v ČR:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/91680-USA/Canon_2569A004_70_200mm_f_2_8L_USM_Autofocus.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/435163-USA/Sigma_569101_70_200mm_f_2_8_EX_DG.html
Rozdíl je i v USA takřka 7000 korun, takže si myslím, že Sigma je hodně konkurenceschopná.
to Martin H.: Mám verzi Makro a přepínač tam nemám a na těle (Nikon D40) přepínač není, čili musim vždy do menu :o) Ahoj
Celkem povedený test. Ač se tyto objektivy zdají být velmi podobné a srovnání (pro amatéra) je lákavé, je to srovnávání jablek s hruškami. Sigma by v profi nasazení "shořela".
Provedete test i na FF?
..nejen odolností, ale i špatnou kresbou na plnou díru, "jistotou" AF, aberací na delších ohniscích apod..
Přesto jsem ale zvědav, kdy už konečně vyleze canon s novou verzí tohoto povedeného skla, vdyť je starý jak Jeruzalém. 70-200 L IS nepovažuji za hodnověrného nástupce.
Skvělej test...dlouho přemýšlím o tej sigmě a tímto článkem jste mě zas o kousek víc nakousnul:-)
Jelikož nefotím jako profík a nikdo mě za odvedenou práci nedá ani floka, ale fotím jen pro radost...uvažuji o ní čím dál tím víc a přijde mi vhodnou volbou. Hlavně ta cena na ty výkony mi přijde u sigmy úplně supr.
Díky za článek
2 Josef Prekop ( Pepíno ): Jde o to, čemu říkáš "profesionální nasazení". Tady má hranice každý jinde, ale ani po několikatýdenním používání obou skel nevidím důvod proč by měla Sigma "shořet". Canon je sice pro profesionály lepší volbou, ale rozdíl není nijak dramatický. Navíc tento server není určen výhradně pro profesionály a tomu také uzpůsobuji výběr objektivů pro test, protože pro amatéra je mnohdy důležitější poměr cena/výkon. Testy skel za 50000 a výše by sice byly zajímavé, ale pro 99% našich čtenářů zcela nesmyslné.
2 Ara: Srovnávací test na FF mám v plánu, ale vzhledem k organizaci testů nemůžu říct, kdy dojde k jeho realizaci.
měl bych dotaz, v článku se píše: Canon je vybaven utěsněním proti prachu a vlhkosti – Sigma tuto vlastnost neuvádí....Jedinou výraznější slabinou Sigmy je nemožnost omezení rozsahu zaostřitelných vzdáleností spolu s absencí utěsnění proti prachu a vlhkosti.
Neznamená to snad ale že by byla SIGMA "netěsná". Tou "absencí" se myslí jen to že to firma neuvádí? Pravděpodobně na tom bude možná stejně jako CANON, jen to není uvedeno. Je to přeci nejvyšší třída a tam by bylo snad nepřípustné aby se po prvním zaprášení na poli musel objektiv vyčistit...
2 Viktor Mašek: Pokud by byl objektiv takto upraven, velmi bych se divil, kdyby to jakákoliv firma u svého výrobku neuvedla. Navíc před zveřejněním neměla Hama k článku žádné technické námitky, tudíž zvláštní utěsnění proti prachu a vlhkosti Sigma skutečně nemá.
To je co mi na testu vadí. Celkově je test pěkně provedený, ale formulace jistých nedostatků sigmy jsou zabaleny až do trapně růžového pozlátka a frází, které těžko dokládají autorovu "snahu" o maximální nestrannost a objektivitu.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).