Téma dne "TROJÚHELNÍK" - čtvrtek 1.12.

  • E.B.E
    E.B.E
    22.12.2022 14:38

    Zajímavý je, že tu nevidím dotazy těch "nováčk", ale spílání stále stejných lidí. Kdo není línej, všechno se dočte i v jiných TD. Každopádně těm nováčkům nezávidím tyhle diskuse, kde jim tím dohadováním pěkně zamotáte "šišky" :-)

  • Festa
    Festa
    22.12.2022 20:43
    Reaguje na E.B.E 22.12.2022 14:38:

    "Zajímavý je, že tu nevidím dotazy těch "nováčk", ale spílání stále stejných..." - zobrazit celý komentář

    Veselé Vánoce E.B.E.
    V

  • E.B.E
    E.B.E
    23.12.2022 07:18

    Samozřejmě šťastné a veselé všem. A v tom novém roce se "polepšete" :-)

  • Raul Zelený
    Raul Zelený
    05.01.2023 10:29

    Omlouvám se za pozdní reakci, ale dřív jsem to nestihl.
    Ve zkratce Vám (Vy = soutěžní komunita) chci sdělit toto: pečujte o dítě jménem TD jako o vlastní, buďte dobrým příkladem nově příchozím hráčům, aby i oni se v budoucnu uměli o TD dobře postarat a aby co nejdříve (nejpozději po své první účasti v TD) pochopili, že tato soutěž je spíše o setkávání, než o utkávání a že vložením fotky do TD pro ně soutěž nekončí.
    Účastnil jsem se TD pravidelně v letech 2009 až 2015 a v té době nedocházelo k vůbec žádným procesním zádrhelům (jako např. chybějící pravidla před započetím soutěže, zahrnutí fotek, jejichž autor nevypnul hvězdičkové bodování) i zapojování nových účastníků probíhalo bez problémů průběžně a jaksi „samočinně“ (stačilo jim dívat se kolem sebe a brzy sami pochopili, co se od nich očekává). Pokud se v té době vyskytly spory, tak se vedly o fotky (o „vhodnost fotky do příslušného tématu“), ale nevzpomínám si, že by se vedly spory o pravidlech – ta fungovala bezvadně a nikdo neměl potřebu je měnit. V té době neexistovala žádná automatická funkce, kterou by admini v celé soutěžní galerii vypnuli hvězdičkové bodování (ta vznikla až v roce 2015 a podle mě soutěži spíš škodí), ale o všechno se starali účastníci TD. Pokud někdo z nováčků neměl vypnuté bodování, sloužilo to jako indikátor toho, že se k k němu nedostala informace o soutěžních pravidlech a byl někým ze soutěžní komunity upozorněn, že nemá „platnou vstupenku do soutěže“. Tím se ze soutěže odfiltrovali účastníci, kteří do soutěže jen zabloudili, od těch, co měli o soutěž vážný zájem (ti pátrali po pravidlech a vložili fotku znovu, s vypnutým hvězdičkovým bodováním). Tím bylo zaručeno, že každý z hráčů znal pravidla a současně se tak dalo nováčkům na vědomí, že o soutěž se stará soutěžní komunita (a nováčci po letech stejným způsobem „vítali“ nově příchozí hráče).

  • Raul Zelený
    Raul Zelený
    05.01.2023 10:32

    TD Trojúhelník se zapíše do dějin jako nejhorší TD v patnáctileté historii TD z hlediska ignorování pravidel. Suchá fakta: v soutěžní galerii je 52 fotek, z nichž 15 má bodování hvězdičkami – odvěká pravidla tyto fotografie do TD nepřipouštějí. Tedy 15 soutěžních fotek porušuje to nejzákladnější pravidlo TD („pravidlo nezištnosti“) a současně porušili pravidla všichni ti, kteří tyto fotografie nominovali na medaile. Je to stejné, jako kdybyste příští týden chtěli volit za prezidenta ČR matematika Karla Janečka, který nesplnil podmínky pro kandidaturu na prezidenta. Navíc čtyři z autorů ohvězdičkovaných fotek nemají v soutěžní galerii žádnou neohvězdičkovanou fotku, tedy nemají platnou „vstupenku“ do soutěže a nemají „hlasovací právo“ (jejich nominační hodnocení je neplatné). V patnáctileté historii (mám na mysli historii, kdy mělo TD samostatné galerie – nejstarší jsou zde k nalezení z roku 2007 – celkem se jedná kolem 100 soutěží) k tomuto pochybení došlo (podle mých vzpomínek – když, tak mě opravte) pouze třikrát: v TD Stín v roce 2017 (3 ohvězdičkované fotky), v TD Rytmus ulice minulý měsíc (5 ohvězdičkovaných fotek) a nyní v TD Trojúhelník. Jedná se tedy o suverénně nejmasivnější porušení pravidel v dějinách TD. Co udělala Drapka, aby k takovému porušení pravidel nedošlo (navíc když věděla, že se něco podobného v menší míře stalo už minulý měsíc)? Malá nápověda: odpověď na tuto otázku má pouhá tři písmena (a jsou to první tři souhlásky slova „Drapka“ v obráceném pořadí). Je to hanba nejen pro Drapku ale i pro celou soutěžní komunitu, která Drapce nijak nepomohla. Pokud tedy Paveljan výše píše Drapce: „neboj, nic jsi nepokazila“, tak nemístně zlehčuje situaci (nebo jsem nepochopil ironii, za což se omlouvám). A pokud Marie výše píše, že bych se měl Drapce omluvit, tak spíš by se měla omluvit Drapka za politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně třikrát za 15 let (ale spíš dvakrát za poslední dva měsíce).
    Nejde mi o destrukci, nemá smysl, aby to někdo přepočítával, nejde mi o formality, ale o ducha soutěže, navíc pro nováčky je to strašný chaos.

  • Raul Zelený
    Raul Zelený
    05.01.2023 10:35

    Víc jsem zatím nestihl (pokud Vám chybí detaily, v čem Drapka selhala, doplním později).

  • mduchy
    mduchy
    05.01.2023 12:06

    Zdravím, máme tu kauzu "Stargate", jedná se o závažný problém ochrany potřebných fotografů před zdrcujícím vlivem hvězdiček na jejich rozhodování při výběru tří fotek v soutěži. Děkuji a uvítal bych klidně další pravidla pro mou ochranu.

  • Marie
    Marie
    05.01.2023 15:14

    No a máme tu dnes nové TD -Abstrakce - a dost lidiček bodíky nezakázalo u svých fotek a dost lidiček jim je hodnotí. Určitě pravidla vůbec nečtou - a asi jim to nevadí. :-( Je to velice smutné. Ale zadavatelka tohoto téma Míla za to vůbec nemůže - není to v její moci - aby všichni soutěžili podle pravidel. Co s tím? Asi nic. :-(

  • Festa
    Festa
    06.01.2023 19:27
    Reaguje na Raul Zelený 05.01.2023 10:35:

    "Víc jsem zatím nestihl (pokud Vám chybí detaily, v čem Drapka selhala,..." - zobrazit celý komentář

    Ahoj. Děkuji za vysvětlení.
    Snad, jako ne pamětník, mám jiný názor.
    Vašek

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse