-
Diskuse ke galeriím |
10
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Zinedi: i já trvám na tom, že věta o tom, že je E 3 nejrychlejší na světě je neprokazatelná, nešťastná a zbytečně vyvolávající vášně. Stejně jako tvoje tvrzení o tom, že tahle recenze byla zaplacená. Na dpreview již E 3 dávno mají, již před několika týdny se omlouvali, že recenze uveřejňují popořadě takže bude nějakej čas trvat, než ji uveřejní. A k obrázkům z E 3 uvedli, že jim Oly umožnil uveřejnit pouze fotky menšího formátu, takže si raději počkají. V době zveřejnění tvýho odkazu (16.10.2007) ještě nebyla Oly ve finální verzi a zřejmě proto se Oly bránil zveřejnění plných náhledů. což ovšem neznamená, že tu řešíme kraviny, jak napsal Honzik, každej si za svý prachy může koupit co chce.
Mám C400D a E-3 som mal v rukách, a vedel by som si predstaviť fotiť s E-3. Podľa mňa je to výborný stroj, a tým formátom 4/3 - myslím že je to subjetívnom pocite každého človeka.
ještě pro zajímavost - rozhovor s Toshiyukim Teradou o E-3, když "vyšla" - něco málo o AF modulu, odolností těla vylepšení senzoru atd. mezi novinkami je na stránkách k nalezení recenze amatérského ZD 70-300("140-600") na E-3(s povzbudivými výsledky)
_
http://fourthirdsphoto.com/special/E3interview.php
No ja nevim,
koukli jste se nekdo na www.olympus.cz ci .com ?
Nabidka skel .... ja si nevybral zadne !
Zato u nikonu 85/1.8, 50/1.8, a silham po sigme 20/1.8
ted ceny: 85 ... 8.000, 50 .... 4.000, sigma 20 ... 12.000
A to nehovorim o profi sklech s F1.4 ci dokonce F1.2 ktere lze nove koupit dodnes.
To ze lze zkonstruovat horsi pevne sklo nez zoom je jasne, ale dobre pevna skla jsou vzdy lepsi nez zoomy, viz optika ... i kdyz dnesni materialy a hlavne nauka o optice pokrocila do predu, jenze se uplatnuje i u pevnych skel.
Jo a cais je blbost uznavam ;-) (a to jsem se jeste ucil nemcinu ... .... no nic ale vsichni me pochopili ;-) )
Jo nevim kdo byl 1. ale o kvalite Minolty jsem slysel, nevim samozrejme kdo byl drive, ci Olympus, Minolta .... ja pouzival otcovu Practiku, deda flexaretu a pradeda kodak (plechova bedna s fixfokusem)
Jinak myslim, ze u Olympusu kazdemu vadi maly snimac a crop faktor 2 !
Popravde az bude full format u nikonu zalezitost do 50.000 tak si taky jeden poridim ... takze i ten crop 1.5 mi tak ne zcela vyhovuje.
Jinak Pentax uz se v zrcadlovkach do profi tridy necpe a novy stredoformat porad jenom slibuje ... pro me jiz mrtva znacka, stejne jako Sony/Minolta ....
Ja si myslim ze proti firme olympus tu nikdo nic nema, jenom proste jejich vyrobky uz nikoho moc neoslovuji.
Jo a ke snimacum.
momentalni technologie uz moc dal nepujde, bude ji treba radne zdokonalit ... k cemuz nepochybne dojde.
Az bude nova, tak bude ale lepsi vsude, takze i ve full formatu ci 1.5 a 1.6 a mensi rozmer rozhodne nebude vyhoda nikdy.
JT:
*Sony bych dával do budoucna slušné šance CZ ZA 85/1,4 CZ ZA 135/1,8 jsou obě asi to nejlepší co lze na foťák(v daných ohniscích a rychlostech) nasadit. Canon L se nechytá (hlavně se světlem v záběru), třeba Nikkor 85/1,4 IF ED je blízko(rozdíl by nastal ve ztrátě kontrastu v ostrém protisvětle) atd. za tu cenu by mohly být "weather proof" ale nejsou. Mimochodem všechna pevná skla "Sony" kryjí 135 formát (vč. výborného 35/1,4 G) a až teď(za tři týdny) Sony a Nikon představí svá nejdražší těla se snímačem velikosti kinof.p. najde se dost profesionálů i nadšenců, kteří si Sony koupí jen kvůli Zeissu /další objektivy budou představeny zároveň s "top"tělem -vsaďte boty ;)
_
Pentax je na tom o dost hůř, pokud ho konečně nekoupí Samsung a nedá na vývoj(těžko odhadnout).. v SLR se jednoznačně drží APS-C (všechny aktuálnější i plánované objektivy kryjí jen zmenšené obrazové pole, vč. pevných ohnisek..)a je to logické - kdo chce víc - koupí si 645D (až/když bude)
_
Olympus začal od nuly a pochopitelně udělal i dost chyb, ale teď už překonal porodní bolesti a své zákazníky si nachází.. pevná skla přichází na řadu teď, příští rok touto dobou bude Zuiko portfolio o další dvě pevná skla bohatší a další budou v lens Road Map..
Dost lidí si(ne u nás) koupilo Panasonic kvůli Leice(která teď představí tuším dvě další skla /po 14-50/2,8-3,5 OIS, 14-50/3,5-5,6 OIS, 14-150/3,5-5,6 OIS, 25/1,4 -neustále nestačí pokrýt světovou poptávku) atd. atd.
ad snímače:
o tom nikdo nepochybuje - v absolutní kvalitě - pro studiovou fotografii zvlášť, bude mít větší snímač(Dig35mm, MF+digital backs, LF+scanning back) nezpochybnitelnou kvalitu, v jiných oblastech bych to tak absolutisticky neviděl radši bych měl super-kvalitní 16Mpix výstup u Olyho se stávajícími skly než 50Mpix z "FF", kde bych musel koupit nová hyper-super skla, protože starší design a optická hustota skel by se nechytala - a hlavně - co proboha s tolika informacemi v jednom záběru (na velmi kvalitní foto A3 "stačí" 10Mpix..)
Olyho HIGH GRADE/SUPER HIGH GRADE skla vykreslí bez ztráty kvality cca 20-22 Mpix (je to údaj z úst zástupce Olyho tak před 3lety, když v některém z interview tazatel vyhrožoval limitem skel, jako bariérou ve zvyšování rozlišení)
_
takže pro mě dobré
_
mimochodem považuji kombinaci Fourthirds(Esystem)+ DigiMF za ideální foto setup.. a nebudu sám /myslím, že to podobně vidí i Oly ;)
Ale od určitý hranice už ten kvalitativní náskok nebude u větších čipů lidským okem poznat (jen můj názor), stejně tak to bylo i koncem 70tých a začátkem 80tých let u audiotechniky, tehdy se všichni výrobci předháněli u spotřební elektroniky s kmitočtovým rozsahem, Dolby a-x a já nevím co všechno, ale ve finále posluchač rozdíl nepoznal, protože ucho má svoje limity a stejmě tak to bude s okem. A jestli teď oko nepozná rozdíl u APSC a 4/3 na 99 procentech fotek, možná taky dojde k situaci jako v audiotechnice, kdy dnes výrobci rezignovali na víceméně na kvalitu, kterou stejně skoro nikdo neslyší. K čemu dude pak větším formátům kvalitativní náskok, když ho lidský oko nebude schopno rozlišit. Ale taky je možný, že můj názor je zcela zcestnej a všechno bude jinak. Dokážu pochopit nedůvěru k E3 Zidaneho, kterej ke svým fotkám potřebuje rychlý a přesný AF a třeba i kvalitu na vyšší ISO, u tvých fotek bych se ale kvality obrazu z E 3 nebál )pozor, jedná se pouze o TK, kvalitu tvých fotek jako celku si netroufnu hodnotit, na to se necítím, osovbně se mi ale líbí).
JT: a na to jsem ještě zapomněl, jestli považuješ Sony za mtrtvou značku, vidíš trochu krátkozrace, Sony se svým finančním potenciálem, zkušenostmi s výrobou čipů, obchodní a distribuční sítí podle mě představuje velice silnýho hráče v souboji o č. 1 nebo 2, na světovým trhu s DSLR.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).