• SirŽmiják
    SirŽmiják
    05.01.2008 02:31

osobně mě těší, že se právě tobě mé zde zveřejné fotky "osobně líbí".. nedávám sem sice žádné zázraky - spíš podle nálady, některé z nich mám ale docela rád ;)
    _
    jinak mám na tu věc podobný názor, ostatně jsem ho napsal už nahoře.. gut najt

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    05.01.2008 09:28

Rodriges : Nechca - přece jen ještě jednou musím reagovat - jsi mistr manipulace se slovy druhých - vždycky někomu něco vložíš do úst, abys to pak úspěšně vyvrátil - radši cituj. Já cituji tvá slova :
    "...i já trvám na tom, že věta o tom, že je E 3 nejrychlejší na světě je neprokazatelná, nešťastná a zbytečně vyvolávající vášně."
    To jsem neřekl - řekl jsem, že ta věta, tak jak je řečena je lež a o tom se může přesvědčit každý, kdo umí číst a zobrazí si na i-netu dostupná technická data konkurenčních značek.

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    05.01.2008 10:22

Čekal bych od RECENZENTA buď :
    a) že zmíněnou větu odvolá, nebo uvede na pravou míru - upřesní s odkazem na technická data

b) přizná, že tu větu nevymyslel on

c) předloží data potvrzující dané tvrzení v plné míře a obviní mne z křivého nařčení.

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    05.01.2008 10:29

PS : každý se může zmýlit. Já jsem se v této diskusi také zmýlil, ale za svoji lež jsem se omluvil.

• SirŽmiják
    SirŽmiják
    05.01.2008 18:18

"Já jsem se v této diskusi také zmýlil, ale za svoji lež jsem se omluvil."
    _
    *lež a omyl jsou dvě diametrálně odlišné věci.. nevíte co děláte(?)

• Taffey
    Taffey
    05.01.2008 21:44

Formát 4:3 je zřejmě vhodnější pro domácí tisk fotografií, protože má k A4 blíž než formát 3:2. Stejně tak je vhodnější pro prohlížení fotek na klasických televizorech. Zajímalo by mě, kdo z Vás má bednu 16:9. Já jo, ale zase si neprohlížím fotky tímto potrhlým způsobem. Já si je nechávám dělat v labu. Nehodnotím teď kvalitu olyho ani jeho výstupy. Ale jsem zvyklý na 3:2 a 1:1 z letitého focení na kino a SF. Bůh ví, jestli ta averze k formátu 4:3 není tím, že zvyk je žlezná košile. Docela by mě zajímalo, zda by tady byl proti němu takový povyk, kdyby rozměr čipu byl 36 x 27 mm. Když to nevadí na datové stěně ani na formátu SF 45x6, na který jsem jednu dobu taky fotil na tátovu veltaxu (volitelně 1:1 a 4:3), tak proč vadí na Olym? Každý přece vidíme kapku jinak. Mi třeba při focení portrétů na výšku 3:2 vyloženě nevyhovuje. Na ležato je to rozhodně lepší formát, třeba na krajinu 4:3 je naprosto na prd, tedy pro mě, někomu to může naopak vyhovovat, ale na ty portréty mi to moc nevyhovuje. Nebo na některá zátiší na výšku. Uřezat to sice můžu vždycky, když na to příjde, ale to na 4:3 v opačném gardu taky. Takže spíš jde o ten malý čip, drahá skla a tak. To je ale jiná, to ale s poměrem stran nesouvisí. Taffey.

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    06.01.2008 09:53

SirŽmiják : lež (opak pravdy) je produktem omylu, nebo jinak : omyl je jen jedna z možných příčin lži. Jelikož výrok, který jsem uvedl se mi jeví nepravdivý, chci aby byl potvrzen fakty, nebo opraven - nic víc, nic míň.

• Štefan Kačurák
    Štefan Kačurák
    06.01.2008 10:19

už len šetriť

• SirŽmiják
    SirŽmiják
    07.01.2008 05:41

"..and now for something completle different" (John Cleese, MP's FC)
    _
    http://www.nwpphotoforum.com/ubbthreads/information/php/2007_Reviews/Isaac/Oly510Review.php
    _
    aneb "Fourthirds" v rukách Johna Isaaca

• SirŽmiják
    SirŽmiják
    07.01.2008 05:43

"..completely.." /než se vzbudim, píšu často nesmysly :)/

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse