-
Diskuse ke galeriím |
10
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Shodou okolností je na fotografování.cz test D300. Jako teda můžu říct že jsem rád za E-3 a její pidisnímač, vlastně mi je jedno co v tom foťáku je za střeva. Ale tolik chromatické aberace co je na fotkách z D300 jsem už hodně dlouho neviděl. A pořád omýlaný šum u Oly? No po zhlédnutí fotek z D300 a to ne jen na fotografování.cz jsem ale opravdu moc rád že mám co mám. Tímto definitivně končím s touto debatou a jenom se mi potvrdilo že většina majitelů Canonů a Nikonů haní Olympus právě pro jejich lpění na značce a nepřiznání skutečnosti že jsou i jiné a mnohdy lepší alternativy.
Tady je link na ten test D300, ale určitě už si tam dost lidí maže med kolem huby jak je to skvělá mašina. Bůh s nima.
http://www.fotografovani.cz/art/forec_amater/nikon-d300-p.html?pos=3
Tak to má byť, chlapi, žádný fundamentalismus - já taky uznávám, že E-3 má své přednosti pro určité skupiny uživatelů, ale vzhledem k mému zaměření a orientaci především na kvalitu výstupů si myslím, že ještě kousíček cesty před E-x zbývá. A hlavní důvod, proč jsem se tu tak rozkecal je ta reklamní věta hned v úvodu - to by si měli recenzenti příště uvědomit a vážit svá slova před tak silnými výroky.
M.K. - a co má chrom. aberace společného s tělem/čipem ? To je čistě záležitost objektivu - ni ?
Jak to tady tak čtu, nestačím se divit, kolik lidí novej E-3 nakrkl.. Ti na něj z mě neznámýho důvodu budou házet špínu až do roztrhání těla :-) Sice ho v ruce nikdy neměli, ale zaručeně ví, že bude strašně šumět, a používat ho budou jen zoufalci a blbouni, kteří neví, že jedině APS-C a FF je cesta k pravdě a světlu.. A ty intelektuálský cancy, že 4:3 je na h...o, protože jedině 3:2 je pro lidské oko to pravé lahodící, ty mě opravdu dostaly :-)
Dle mýho je E-3 povedená mašinka která si svý kupce jistě najde a přeju jí obchodní úspěch. Už jen proto, aby to tady pár lidí pořádně nasralo :-)
A majitelům digi Olympusů přeji dobrý světlo a pevný nervy při čtení těch slintů..
P.S. Jsem spokojený Nikonista..
foteky z E3 od Marco Frissen
http://marcof.smugmug.com/gallery/3669826#209734357
staré známé ukázky http://marcof.smugmug.com/gallery/3669826#209733425-O-LB
pokud mě pamět neklame je to 800mm(eq35mm 1600mm)@1/60s
a nevypadá to úplně špatně..
tak pardon je to 1/30s při 1600mm 35eq :D
Kdyz jsem posilala E3 po studentce do Tabora Jirkovi Benesovi na test, jasala, ze se pochlubi svemu profesorovi, ze uz ji drzela v ruce, neb ten si na ni brousi zuby...tak to proste je - jedni nedaji na Olympus dopustit, jini uznavaji jen konkurenci, je to podobne jako u aut...V sobotu 19.ledna budou na Setkani fotografu nasi redaktori - Benes, Omes, Kupsa, Koritina i Holek, budou zde mit i dostupne modely nejnovejsich zrcadlovek Sony, Canon, Olympus, Nikon a objektivy. Prijdte s nimi diskutovat. Helena. PS. Za recenze firmy neplati.
Helena: ..škoda, že to mám z ruky, určitě bych se stavil .. snad to někdy výjde ..
..ale, že má recenzent Olympusu co napravovat při další recenzi, to je jisté ... jen a jen jeho recenze rozpoutala zbytečnou diskusi, bohužel ..:-) ..ale nikdo není dokonalý a je třeba se k chybám postavit čelem, což se asi v tomto případě nestane ...
Petr
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).