• majkl776
    majkl776
    04.01.2008 10:35

M.Zitka: tak to je pozitivní ne? DR je taky dost zajímavý, myslím že E3 nezklamala.

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    04.01.2008 10:41

Je to pozitivní, ale nikoliv NEJ. "Nezklamala" je opět prázdný pojem bez specifikace předmětu - koho. Kdybych já se rozhodoval o koupi této zrcadlovky jako proklamované "profi" tak bych byl zklamán hodně. Proč bych si radši neměl koupit něco, co je byť i "little" better a navíc levnější (40D) ? A srovnání se skutečně profi a skutečně nejrychlejší třídou 1D už vůbec není možné (ale to je jiná cenová relace).

• Rodriges
    Rodriges
    04.01.2008 11:17

Zinedi: na dpreview. com se v recenzi na Sony A700 dá najít i porovnání s E 3 a kdo fotky posutuje objektivně, musí uznat, že na nízký ISO je rozdíl prakticky bezvýznamnej a na vysoký ISO není zásadní. Co se týká DR, v tom odkazu co jsem sem dal vychází např. E 3 líp než N D 200, samozřejmě v rawu, v základním nastavení jpg má skon k přepalům. Já jsem zahraničních recenzí na E 3 přečet dost a všechny ji staví jako konkurenční k C 40D nebo D 200, D 300, Sony A 700 atd. co se týká rychlosti AF, kvality orazu, zpracování těla. Výhrady jsou k pomalejšímu AF ve velmi špatným osvětlení a přeci jen o něco vyššímu šumu na ISO 1600 a 3200. Sám jsem zvědavej na recenzi na dpreview.com, i když tam např. co se týká DR Olympusy dopadají dost špatně díky měření v jpg, kde mají slabinu, ale přesto např. E 510 byla hodně pochválena. Kdo si chtěl o E 3 sehnat informace, mohl jich mít haldu, podle tvých příspěvků ale soudím, že E3 odsuzuješ paušálně z pozice nadřazenýho canoňáka, aniž by jsi o ni cokoliv věděl.

• majkl776
    majkl776
    04.01.2008 11:21

M. Zitka: to je dobrá otázka, to už je ale na každým co si vybere. Pokud 40D stojí v současný chvíli o víc než 10 tisíc míň, tak to bude mít e-3 dost těžký.

• Georg Komberec
    Georg Komberec
    04.01.2008 12:00

majkl776 - majkl776, 4.1.2008 11:21
    M. Zitka: to je dobrá otázka, to už je ale na každým co si vybere. Pokud 40D stojí v současný chvíli o víc než 10 tisíc míň, tak to bude mít e-3 dost těžký.

Ale nebude, spocitej si o kolik das napr. u C za skla s IS navic. Kdyz vemu jen zaklad k Oly 14-54 a 50-200 a skla u C s IS v ty samy svetelnosti a rozsahu tak ses na tom samym. A to nemluve o vodo a prachutesnam tele fungujicim cisteni cipu atd.

• majkl776
    majkl776
    04.01.2008 12:04

jasně Jirko, ale jde o to kolik lidí se nad tím takle zamyslí, víš jak to je :-)

• punk is better than funk is better than punk
    punk is better than funk is better than punk
    04.01.2008 12:16

40D sice stojí míň než E-3, ale nemá např. vodě a prachuodolné tělo, nemá výklopný display a to je např. pro mě dost zásadní věc. Jistě má 40D zase jiné vychytávky, ale to jsem už říkal že každá značka má něco svého, kvalitou výstupu se zásadně neliší a že dneska je to ale opravdu už jen věcí preferencí každého jednoho člověka a sympatií k té které značce.

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    04.01.2008 12:19

Rodriges : co říkáš zní rozumně - v podstatě s tebou souhlasím - kdyby takto byla laděna tato recenze, bylo by to lepší - já jsem nevstoupil do diskuse proto, co se píše na jiných serverech, ale kvůli této recenzi. Myslím, že i když je jasné, že výrobci vyvíjejí velký tlak na media hodnotící jejich výrobky, dostatečně zralý a sebevědomý server (vždyť FA je jden z nelnavštěvovanějších u nás) by si měl uhlídat aspoň minimální míru fér hry se svými čtenáři a zdržet se v recenzi nepodložených výroků typu NEJonačejší, neboť se tím spolupodílí na klamavé reklamě - jen prokazatelná fakta, nebo nazvat článek férově jako názor výrobce.
    Nám nezbývá, než postupně si FA v tomto smyslu trochu vychovávat (i když on se asi nedá :-)).

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    04.01.2008 12:32

Ale nebude, spocitej si o kolik das napr. u C za skla s IS navic. Kdyz vemu jen zaklad k Oly 14-54 a 50-200 a skla u C s IS v ty samy svetelnosti a rozsahu tak ses na tom samym. A to nemluve o vodo a prachutesnam tele fungujicim cisteni cipu atd.

Historia magistra vitae - poučka, kterou u Oly naznají - o zamýšlených komrčních úspěších systému 4/3 jsme slýchali u každého nevého E-modelu. Ale skutek - utek a pravděpodobně uteče zas.

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    04.01.2008 12:34

Překlepy jsou strašné - sorry.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse