-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
super fotak tesim sa nan uz od jeho premiery...
Mal by som este 2 otazky na ktore som zatial nenasiel odpoved:
1.Aky dlhy cas zapisuje D300 data na CF kartu ak fotim dlhe expozicne casy,30s -a dlhsie(niekolko minut,polhodinu,hodinu)mam smutnu skusenost z D70..kde zapisovalo zhruba tak dlho..aka bola expozicna doba
2.Je D300 schopna merat expoziciu aj z inymi znackami cisto manualnych objektivov(prevazne starsich..Kiev,Carl Zeiss..a pod?)
alebo len cisto Od Nikonu?(na D70 som si ani neskrtol..mam vynikajuci zakladny objektiv 50mm.f/2..povodne z filmovej manualnej zrkadlovky Kiev 19..)
Za pripadnu odpoved velke DIKY :)
Juro: To s tim ukladanim je pravda, na D70 to pri hodne dlouhych casech ukladalo skoro stejne dlouhou dobu. Spis nez o ukladani slo ale o zpracovani obrazovym procesorem. Tohle me ale nejak nenapadlo, tak jsem to na D300 ani nezkousel. Jaromir uz ho ale ma, tak mu rekni, at ti to zkusi.
D300 meri expozici s cimkoliv - i bez objektivu.
To Juro:Nevím jestli jsem tě dobře pochopil,protože já takto nefotím,spíš mi jde o čas úpně opačný,ale např.při expozici 30s,je expoziční doba 30s,což je jasné a zapisovací doba na kartu,no těžko říci,ale asi si udělám radost,snímek tam máš okamžitě zapsaný,používám Extreme4.
jurosik84 : nesouvisi nahodou ta ukladaci doba se zapnutou redukci sumu pro dlouhe expozice?
tak jsem zkusil ty dlouhé časy na d200, man.expozice 30s - bez redukce šumu uložení prakticky okamžitě (žádná prodleva) s redukcí šumu zpracování cca 15s (pak uložení okamžité)
Také jsem měl zapnutou redukci šumu na normal a uložení bylo prakticky okamžitě.
Bobík : u klasicke redukce sumu prodleva nebude, ale pri zapnute redukci sumu pro dlouhe exp. casy uz rozdil bude, presne jak pise Kamil.
To Petr:Jo tak to máš pravdu,pokud zapnu redukci pro dlouhé časy,zpracování trvá podobnou dobu jako nastavený čas expozice,tak to Juro nadšený nebude,je to podobné.Já podobné věci nepoužívám,takže je mi to fuk,ale rád jsem to pro někoho zkusil,děkuji Petře za upřesnění.
bobík (+ juro): zpracování s redukcí šumu pro dlouhé časy (30s) s d70 trvá 30s, s d200 už "jen" 15s a pokud je d300 opravdu rychlejší, tak to zvládne za např. 10s.
a tady (a podobné věcičky, jako je af) je právě rozdíl mezi d70(d40) a d200/300 a d2/d3. takže nadšený může být, ale bude si muset připlatit ;)
To Kamil:Podobné věci jsem nikdy ne svém fotoaparátu nevyužíval,ale najde se spousta lidí,co je využije.S D70,D80,D200 ačkoliv jsem je měl mě to zkoušet nenapadlo,s D200 je ten čas možný,ale u D300 se zapnutou redukcí je to opravdu ten samý čas,nicméně se to píše i v návodu.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).