-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
dalsie moznosti ako 12-24 nikkor ci 18-35... sklamanie na plnej ciare. som sa vobec cudoval, ze Nikon na to da svoje meno.
uz som ticho :P
Jozef: Ale Jozo, ja preci nic nevynasim do nebes a osobne jsem taky spis priznivec zoomu, i kdyz jak kdy a hlavne jak na co ....
to mi je jasne, ale tiez ti musi prist smiesne, ze niekto do debaty o sirokacoch z nicoho nic zapletie 85/1.8
mimochodom plne suhlasim s tvojou poznamkou o AF-S motorcekoch ktore chybaju pri mnohych sklach. Predpokladam, ze sa dockame pri obnoveniach niektorych z nich.
"kedysi som bol uchvateny objektivom 50/1.8. Potom som si kupil 70-200/2.8 VR a dnes rozmyslam, ako sa tej nepodarenej neostrej 50tky zbavit"
A neostra je kde prosim vas?Na F1,8?Ano, budiz, je treba si ale uvedomit, na co je tento objektiv urcen predevsim.Ma 70-200/2,8 VR moznost clony 1,8?Nema!
Nechapu jak nekdo muze neustale srovnavat hrusky s jablkama, jedine co maj spolecene je to, ze oboje jsou ovoce^_^
Zajimave je, ze dle testu na photozone vychazi na F2,8 ostrejsi prave ta padina, nez zmineny objektiv za 50tis., mimochodem testovane zrovna tak na D200;)
Jozo, v jake debate o sirokacich ?? My tu puvodne mluvili o 70-300 VR a 80-200/2,8 .... ;o) Ale to je fuk, ja myslim, ze si rozumime. Navic je to stejne v podstate jedno - od toho je to zrcadlovka aby si k ni kazdy koupil to, co mu vyhovuje ....
Petr: Nerikam tak ani tak, vyslovene prime srovnani jsem mezi 50/1,8 a 70-200/2,8 nedelal ale laboratorni testy beru dost s rezevou a osobne se jim vyhybam - tim ale nerikam, ze ten tebou citovany je spatny. Spis mi jde o to, ze je dneska dela hodne lidi i redakci a prestoze se vsichni snazi je delat co nejlip, tak to kazdemu vychazi jinak a to obcas o hodne - a myslim, ze to neni jen tim, ze je nevyrovnana kvalita vyrobnich linek. Proste je neco spatne a tusim o co jde, nicmene by to bylo na hoooooooodne dlouhe vysvetlovani a navic to nemuzu uplne dokonale a exaktne dolozit ....
Kapsa : ten citat je ale nekoho jineho;)
To Michal:Díky,snad příští rok pro mě nebude tak hektický,jako ten letoší a D300 si užiji do sytosti:-)Ke sklíčkům,70-200 f/2.8 VR je opravdu super objektiv,už jsem jich pár vyzkoušel a po počáteční nedůvěře v zoomy,jsem byl naprosto mile překvapen kresbou tohoto skla.Dokonce bych nezatracoval ani ten 70-300 VR,na to kolik stojí se domnívám,že špatný rozhodně není,sám nad ním docela uvažuji,jako o lehké cestovní variantě,ale ještě uvidím...
Jaromír: S tim mohu jen souhlasit, 70-200/2,8 VR se Nikonu opravdu hodne povedl. Zkousel jsi i 200-400/4 VR ?? Ja bych rekl, ze je stejne dobrej ....
Mno, 70-300 VR té 70-200/2.8 VR konkurenci moc nedělá, s jakoukoliv verzí 80-200/2.8 se v tomhle rozsahu ohnisek ale klidně srovnávat dá a rozhodně nemyslím, že by ty staré zoomy byly jasnými vítězí takového srovnání. Největší optickou slabinou, ale nijak drastickou, toho "low-end" zoomu je až ohnisko 300mm, což mu lze při srovnání s 80-200mm objektivy jen těžko zazlívat :)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).