Téma dne "AKTIVNÍ SENIOR" čtvrtek 2.4. 2020

  • Festa
    Festa
    24.03.2020 06:02

    Jak jsem psal. Nikomu neberu možnost napsat komentář.
    A taky nikomu neberu to, že si z toho něco vezme.
    V tom taky nejsem výjimkou.
    Záleží ale na tom, proč byl komentář vložen.
    Dál už se k tomu vyjadřovat nepotřebuji. Jen jsem napsal svůj názor. I jsem u toho přemýšlel. :-)
    Vašík

  • KIV
    KIV
    24.03.2020 14:22

    Trvám na tom, že se tu žádná pravidla neměnila a nikdo je neupravoval. Co se týče archivu, vždycky byl nežádoucí, ale povolen. Je ale pravda, že u fotky by vždy mělo být uvedeno kdy vznikla, protože myslím že je fér protěžovat ty fotky nové…
    Pokud v budoucnu uvidíme, že se vkládá do TD tolik fotek, že není možné chtít po někom, aby to ručně počítal, je možné že se budeme muset dohodnout na změně v tom, že se archivní budou ten den vkládat, ale jen mimo soutěž, protože zábava končí, když někdo radši vymaže fotku, než aby vyhrál, protože už má zkušenosti s předešlými počítáními.
    Lidi se někdy ani neobtěžují při hlasování dát celý odkaz na fotky, které navrhují na bednu, nebo mění své hlasování, a to je pak pro počítajícího zbytečná komplikace a otrava.
    V případě tohoto TD - toto TD řídí Marie, a počítat bude ona, takže si myslím, že bychom jí do toho neměli mluvit. Co bychom jedině měli, je pomoct s počítáním když o to požádá nebo prostě když bude třeba, a vložit své nejlepší výtvory na dané téma, a zkusit se zase bavit.
    No, jinak hlavně lidi nenechte se otrávit, pár z nás se tu dalo do kočkování a snaží se tu rozptýlit blbou náladu, berte to tak, a hlavně, zůstaňme pohromadě…
    Čauki, a na TD se těším!!!

  • Marie
    Marie
    24.03.2020 17:11

    Děkuji všem. Jen jsem chtěla svým komentářem upozornit na to, že by se nemuselo ( vyjímečně kvůli podmínkám - nouze, karanténa ) trvat za každou cenu na čerstvě focených a vložených fotkách. Byla jsem z toho trochu v rozpacích ( a kdo byste asi nebyl ) - když vyhlásíte téma brzy, hned po uveřejnění výsledků, abyste nemuseli s napnutím čekat a případně si už mohli rozmýšlet svou soutěžní fotku, nebo již brzy fotit... pak to takhle dopadne. V době, kdy jsem zveřejnila nové TD - Aktivní senior - nebyla ještě ta karanténa a přísné opatření.Bylo to před 14-ti dny. Netěší mne, že se to tady zvrtlo v nepříjemné komentáře. Prostě klid a pohodu... a uvidíme, co se dál bude dít. Venku, doma, tady... :-) Téma jsem měla vyhlášené brzy, no počítat to budu asi déle... hlasování končí o půlnoci... výsledky napíši v následující den v ranních, nebo dopoledních hodinách, již jsem to zažila dvakrát a vím o co jde... budu se na to muset vyspat, ale zvládnu to. Také se těším, kdo s čím překvapí...:-)

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    30.03.2020 23:07

    Milá Maruško, možná téma není v tomhle období úplně lehké, ale patří těm, kteří to zrovna nyní potřebují nejvíc....a měli bychom se pokusit vyjádřit svůj obdiv, úctu, lásku,...a tak v této vyjímečné situaci nevadí, když sáhneme do archivu :)

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    30.03.2020 23:12

    ...a ještě pravidla, čtvrtek 2.4. se blíží :)

    Pravidla stručná:
    1) Soutěžní téma dne je "AKTIVNÍ SENIOR" JEN ve čtvrtek 2. 4. 2020.
    2) VKLÁDÁNÍ fotek do soutěže = celý den, ve ČTVRTEK 2. dubna (jen tento den)
    3) HODNOCENÍ fotek v soutěži = napiš vítěze na 1.-3. místě do popisku jedné své soutěžní fotografie (název fotky + link). Hodnotit můžeš až do pondělí 6.4. 23:59.
    4) Vložit můžeš MAX 3 fotky.
    .
    PRAVIDLA PODROBNÁ A PŘESNÁ:
    Tento den (čtvrtek 2.4.2020) od 0:00 do 23:59 může kdokoliv nahrát maximálně 3 fotografie do této soutěžní galerie.
    Fotografie by neměly být z archivu, ale pořízené právě pro tento den (nejlépe připravené předem, nemusí být focené v tento den, ale PRO tento den .
    Od začátku soutěže až do příštího pondělí 23:59 (tedy dohromady 120 hodin) může každý soutěžící hodnotit. Hodnocení spočívá v tom vybrat tři fotografie, které jsou pro vás vítězné. Tím udělujete pomyslné 3 body vítězné fotce, 2 body druhé a 1 bod třetí.
    Tyto své vítěze (link na fotku každého) uvedete v popisku jedné ze svých soutěžních fotografií.
    Mezi vítěze můžete zahrnout i více fotografií stejného autora nebo i své vlastní.
    Bodování hvězdičkami u fotky je vypnuté, fotografie se hodnotí slovně.
    Každá z fotek soutěží samostatně (nesčítají se všechny body autora, ale všechny body dané soutěžní fotky).
    V úterý dochází k součtu bodů a vyhodnocení. To provádí vítěz minulého TD.
    Nový vítěz TD volí TERMÍN a TÉMA TD následujícího. Nové pravidlo říká, že se jedná o první čtvrtek v měsíci.
    (= vymyslí nové Téma Dne + k němu přidá krátký úvodní text + fotku)
    Nové TD se vyhlásí tak, že se vytvoří nové vlákno ve Foru/FotoGalerie, nebo nejlépe pošle adminům (redakcezavinacfotoaparat.cz).
    Admini následně otevřou novou galerii s názvem TD jako soutěž
    (ta je pak po celou dobu až do dne D vidět v Galerii).

  • Marie
    Marie
    31.03.2020 08:36
    Reaguje na Helena Macenauerová 30.03.2020 23:12:

    "...a ještě pravidla, čtvrtek 2.4. se blíží :) Pravidla stručná: 1)..." - zobrazit celý komentář

    Děkuji, ale myslím, že TD bylo vyhlášeno...Aktivní senior... nikoliv Přehlížené. :-) Jsem opravdu zvědavá na vaše fotky a držím palce ...na všem špatném lze hledat výhody... to mne jen tak pro povzbuzení napadlo. :-)

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    31.03.2020 09:34

    Děkuji moc...četla jsem sic víckrát, ale soustředila jen na datum :) ...opraveno, snad uz je to OK, kdyztak napiste ..tesim se :)

  • Marie
    Marie
    31.03.2020 12:32

    Je to fajn.. doufám, že se Helenko mého TD už účastníš, no doufám i v MSD. :-)

  • mircarybka
    mircarybka
    01.04.2020 16:00

    Dobrý den, jsem tu nová a přišla jsem na tyto stránky v době, kdy se k problémům venku tak nějak schylovalo. Nemám tedy co mluvit do pravidel ohledně vkládání.
    Jen malá osobní - je pravdou, že focení lidí v této době je velmi, velmi choulostivé téma. Lidé jsou víc podezíraví, jsou citlivější na vše co se týká jich samotných, nechtějí, aby někdo zahlédl jejich strach, obavy,... Na druhou stranu, tím že mám děti se kterými jsem doma a musím vyjet 2x týdně nakoupit, vidím, jak i starší lidé pomalu překonávají obavy a vycházejí tu na procházku, tu na krátkou toulku městem a zajímají se i o jiné věci. Je možnost je vidět na zahrádkách, na lavičkách kde o samotě čerpají sílu z klidu okolo nich, a nejvíce ze sluníčka. I tady je možné je oslovit a požádat o možnost vyfocení. Aktivitou v této době nemusí být jen sport a jiná náročnější činnost ale i to, že daný člověk překonal své obavy a na chvilku vyšel ven. Že vyhrál svým pohybem za sluncem nad tolikrát řečeným - buďte jen doma a nikam nevycházejte. Samozřejmě, všeho s mírou;)

  • Marie
    Marie
    02.04.2020 10:22

    Jsem ráda, že do TD vkládáte - za archiv se neomlouvejte - je všem POVOLEN !

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse