Téma dne "AKTIVNÍ SENIOR" čtvrtek 2.4. 2020

  • Marie
    Marie
    18.03.2020 07:44

    Přeji všem krásný den. V hlavě mi leží jedna věc. Je to nouzový stav v naší zemi s karanténou. Proto jsem se rozhodla nevyžadovat vyjímečně fotky pro tuto soutěž čerstvé a aktuální. Mám trošku obavy, že vás focení kvůli tomu moc nezajímá nebo máte ho znemožněno. Takže bych byla pro... povolit fotky starší. Nikoliv však moc staré, ale letošní. Jedná se o fotky, co jste nafotili třeba v lednu a únoru. Věřme, že v příštím TD už bude líp.

  • Festa
    Festa
    18.03.2020 08:09
    Reaguje na Marie 18.03.2020 07:44:

    "Přeji všem krásný den. V hlavě mi leží jedna věc. Je to nouzový stav v naší..." - zobrazit celý komentář

    To je rozumné. :-)
    V

  • KIV
    KIV
    18.03.2020 11:49

    Taky máte fotky, které máte v hlavě, nikdy jste je necvakli, ale v hlavě je máte úplně zřetelné a jasné, a nikdy je nevymažete? Tak tady je ta jedna moje včerejší, se vztahem k TD, kterou ale nikdy nevložím…
    Poslouchám v telce zprávy, no, nejde je neposlouhat…
    A máte teplotu? No jo, první otázka je, jestli máte teploměr. Někde jsme ho měli, takový malý rtuťový střepávací, a tak jsme se dali do hledání. Skončilo to mým výjezdem do lékárny, karance nekarance…
    Před lékárnou, kam jsem byla vykázána po vstupu dovnitř, malá frontička s velkými rozestupy, u pootevřených dveří cedule s nápisy „Gely nejsou, roušky nemáme“ nebo tak nějak… Po vyzvání vstupuji a na „co si přejete“ říkám „Dvě roušky a teploměr prosím“. Odnáším si dva sklepávací teploměry. Doma si každý rozbalujeme ten svůj, a oba máme na hodinku co dělat. Sklepáváme, bereme si brýle, lupu, čteme dokola návod, prý vibrovat s teploměrem ponechaným v obalu a setřepat minimálně na 36, ale kdepak, sloupec se leskne a nedokážeme to ani jeden, nelze zjistit, zda je sloupec až úplně nahoře nebo až úplně dole…. Prý nevyjíždějte, jen v případě nutnosti, říká právě v telce pan ministr zdravotnictví, a volat jen když máte ty příznaky včetně horečky a tak…
    Takže druhý den tedy vyjíždím znovu, pro jistotu s připravenou šálou… no, klika, bez roušky či něčím kolem úst už do lékárny nepouštějí. Lidi stojí v hale před obchodem v rozestupech, a všichni v maskách, safra… cítím se bez masky blbě, a omotávám si kolem hlavy tu šálu a čekám… cedule stále hlásí, že desinfekci a roušky nemají… Prý co je problém, tak říkám, že na tu „nertuť“ nevidím – pán s tím chvíli kroutí, kouká, točí to, a pak vítězně prohlásí „Já to vidím“… Já to vzdávám, kupuji tedy jiný teploměr, tentokrát radši jen jeden, prý je na baterku, tak se ptám, jestli ta baterka tam je, prý asi ano, měla by. Tak prosím o to, aby mi ho vyzkoušeli, je mi vyhověno, a prosím o jednu baterku navíc, ale to prý musím do elektra, takže platím, na elektro pochopitelně kašlu, ale hned vedle v otevřeném novinovém stánku se ptám na baterii, a milá omaskovaná paní prodavačka mi sděluje, že nějaké mají, ale tyhle placaté kulaté malé do teploměrů nemají, a ona že je kupuje u Vietnamců… Popadnu tedy rychle měsíční zásobu číselných křížovek, a jedu domů.
    Teploměr manžel odzkoušel, měl 36.2, tak jsem ho odzkoušela taky, a hele, mám 36.7, safra… Jenže on byl v klidu doma, a já prožila to vzrušení obalena šálou v horkém dni, tak snad je to jen tohle… A jdu uvařit dobré kafe….
    Moc mě mrzí, že mi utekla ta krásná fotka do TD. Senior v odstupové frontičce před přivřenými dveřmi lékárny, hned za dveřmi áčková zelená cedule s bílými papíry že roušky nejsou, desinfekce není nebo tak nějak, byla by to fotka čerstvá, aktuální s aktivním seniorem, foťák jsem v kabelce měla, ale netroufla jsem si… Možná nějakou takovou najdu mezi vítěznými v Czech Press Photo…

  • Marie
    Marie
    18.03.2020 13:03
    Reaguje na KIV 18.03.2020 11:49:

    "Taky máte fotky, které máte v hlavě, nikdy jste je necvakli, ale v hlavě je..." - zobrazit celý komentář

    To je smutné, jako celá momentální situace. Jen jsem chtěla poradit, nemusíte fotit vždy lidi ( teď mají senioři zakázáno vycházet ). Ale kdo máte doma třeba nějakého zvířecího miláčka a už by se mu mohlo říkat senior... tak toť má nápověda. Mám vás tady ráda a nerada bych, abyste se trápili ještě více, než je třeba...:-)

  • KIV
    KIV
    18.03.2020 14:01
    Reaguje na Marie 18.03.2020 13:03:

    "To je smutné, jako celá momentální situace. Jen jsem chtěla poradit,..." - zobrazit celý komentář

    No, a já spíš měla v úmyslu trošku uvolnit, pousmát se.
    Jinak neboj, téma je dobré, a fajn že je povoleno šáhnout do předzásobení, něco určitě najdeme... mám už na mysli dvě do tématu, jen je pohledám... No, trošku nám pochybí náš MSD, ten by určitě dodal aktivního seniora, případně i se zvířecím miláčkem... třeba si uvědomí jak je od něj nezodpovědné nás tu nechat tápat, a třeba se zodpovědně zúčastní... Hlavně lidi neklesejte na mysli, bylo hůř, bude líp, a držte/držme se... :-)

  • Veverka135
    Veverka135
    18.03.2020 14:29

    Všechny zdravím z izolace. Měla jsem lehké příznaky chřipky, sice to už vypadá OK, ale nemůžu jít ani nakupovat. Podobné řešení jsem měla v úmyslu také navrhnout, něco se v archivu najde. Z loňska by to být nemohly?
    Všem přeji dobrou imunitu a hlavně optimismus, že bude zase líp :-)

  • KIV
    KIV
    18.03.2020 15:01

    Á, přehlídla jsem, jen z ledna a února, tak to letošního aktivního seniora nemám...
    Ale teda, mám tu babku kočku, a fakt je i dost šedivá, tak ta by asi určitě prošla, pokud se bude chtít fotit... Venku fotit nebudu, lidi na to nemají náladu.. a mohla bych dostat přes..... Tak jedině že by byl povolenej ten archivní archiv... :-)

  • Marie
    Marie
    18.03.2020 15:30

    Asi takhle... pokud nemá nikdo nic letošního a nedokáže v této situaci nic čerstvého... tak samozřejmě může sáhnout dál... jestli za to ta fotka stojí. :-) No MSD třeba překvapí... už si odpočinul dost. :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    22.03.2020 22:52

    Nepřijde vám dětinský si takhle pokaždý upravovat pravidla? Pokud nedokážu splnit zadání, pak logicky nesoutěžím. Přijde mi to jako chtít "běžet" marathon se zlomenou nohou na vozíku a ještě chtít měnit pravidla, protože bez té zlomeniny bych určitě vyhrál :-( (to nemluvím o možnosti kreativně se vynasnažit, protože i doma lze zadání splnit)

  • KIV
    KIV
    22.03.2020 23:03
    Reaguje na E.B.E 22.03.2020 22:52:

    "Nepřijde vám dětinský si takhle pokaždý upravovat pravidla? Pokud nedokážu..." - zobrazit celý komentář

    Upravovat pravidla? Hmmm, nejmíň 10 let bylo v pravidlech, že se preferují fotky čerstvé, ale archiv je taky povolen. Dokonce když hlasující uznali, vyhrála fotka archivní. jo, jistě, v době karantény se budou fajn fotit aktivní penzisti, jen musíš vstát ráno v 7 a být před obchodem, pak už problém není, protože tě ani nepřeperou, ani tě nedoženou...
    Jinak, tramtarará, klídek, už mám jednu s aktivním penzistou čerstvou, a cvakla jsem ji doma, tedy z okna, takže se zúčastním.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse