Téma dne „EMOCE“ ČTVRTEK 1. února 2018

  • KIV
    KIV
    03.02.2018 15:14

    Taky pochopitelně, uprostřed zimy, po vánocích a silvest pryč, máte doma klid, trávite, chcete schodit nabraná kila takže žádné velké sleziny lidí, vzhledem k počasí toho moc nenachodíte a nenajezdíte, a máte dva týdny na nafocení tří skvostných podání emocí. Půjdu-li do Varů na kolonádu strčit těm pár turistům pod nos foťák, emoce budou, ale možná foťák ne. Jo, v létě o festivalu, to je jiná... Takže byly fotky z archivu. Příště snad nebudou. V minulém TD jsem měla jednu jen tři dny starou... :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    03.02.2018 15:32
    Reaguje na Marie 03.02.2018 15:12:

    "Jsme většinou amatéři... už se docela bojím, aby to tu nezrušili... nebo..." - zobrazit celý komentář

    Nejsu profík a slovo amatér neznamená něco horšího. Často naopak. A to tvoje slovo líbí je trapný v tomhle kontextu a při sedmibodovém rozpětí. Nic o fotce nevypovídá, v ničem autorovi nepomůže, neporadí. Na kolik je fotka, co se ti líbí a kolik si zaslouží slovo nelíbí? Která z fotek, co se ti líbí je pak nejlepší a naopak? Nebo jsou tu vážně samý skvělý fotky a ke všemu naprosto stejný? ..jak podle tebe vypadá třeba průměrná fotka?

  • Marie
    Marie
    03.02.2018 16:16
    Reaguje na E.B.E 03.02.2018 15:32:

    "Nejsu profík a slovo amatér neznamená něco horšího. Často naopak. A to..." - zobrazit celý komentář

    Průměrnou fotku hodnotím body 4 nebo 3 a někdy napíši komentář, proč tak hodnotím a s tím souvisí, co se mi nelíbí... co by mohlo být z mého hlediska lepší. Nemíním to tady ale zaplevelovat svými odpověďmi, názory... už jsem toho napsala dost. Také mne nebaví zpovídat se z toho, jak hodnotím. Jsou zde nějaká pravidla hodnocení? Zkoušíš mne jak nezodpovědnou, nepřipravenou žačku... jsi profesor nějaké Fotografické školy? Nebaví mne v tom pokračovat... děkuji za pochopení.

  • kikiris
    kikiris
    03.02.2018 16:54

    Marie, já jsem psal, "že většina" a ne, že nikdo...:-)

  • E.B.E
    E.B.E
    03.02.2018 19:04
    Reaguje na Marie 03.02.2018 16:16:

    "Průměrnou fotku hodnotím body 4 nebo 3 a někdy napíši komentář, proč tak..." - zobrazit celý komentář

    To chápu...a cením si, žes vůbec odpovídala. Je málo takových. Jen kdyby to bylo, jak říkáš

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    Autor
    03.02.2018 22:57

    ...ste to tu rozjeli :))) Na čem se shodneme - Téma dne bylo geniálně vymyšlené komunitou, je to oblibená aktivita, chceme ho mít 1x měsíčně a chceme, aby nám dělalo radost. Pojďme se dohodnout, že přednostně by se mělo jednat o snímky pořízené jen pro tento den, avšak dovolme i snímky z archivu, ne každý umí a stihne nafotit dané téma...Je pak na každém z hodnotících, komu dá svůj hlas. Počet fotografií je nyní akorát a nemá cenu ho omezovat. ....Už má Monika sečteno :) ...???

  • MSD
    MSD
    03.02.2018 23:53

    Souhlas a děkuji :-)

  • KIV
    KIV
    04.02.2018 01:05

    Souhlas a dík.

  • fialový poustevník
    fialový poustevník
    04.02.2018 01:06
    Reaguje na Marie 03.02.2018 16:16:

    "Průměrnou fotku hodnotím body 4 nebo 3 a někdy napíši komentář, proč tak..." - zobrazit celý komentář

    Maruško - a nejen Vy ptám se i dalších zde přítomných diskutujících - co to je to E.B.E. ? Přiznám se - do vaší plodné diskuse mi nic moc není ale nad jednou věcí se pozastavuji . To E.B.E. tu nemá ani 1 obrázek zato řečí má jako opice - no víte čeho ... Víte co se mi na něm nejvíce líbí ? Že ačkoliv sám nic nepředvádí , je tu za 14 dní týden a už ví s kým by se zdejších členů nešel na pivo .
    Víte - s kým jít na pivo a s kým ne je každýho věc . Nechápu ale , jak zde může mezi vámi všemi vegetavat a diskutovat např. o bodování fotek někdo kdo vůbec nic nepředvádí , tudíž ani není jasné zda vůbec umí vzít foťák do ruky ? Myslím si že takovýto ,, takyčlen " celé galerii moc vážnosti a dobré pověsti nepřidá .
    Myslím si , že pokud je někde takových ,, teoretiků " množství větší než hodně malé spěje celá komunita k pomalé záhubě. Myslím si že účast v debatách a hlavně účast v hodnocení jiných snímků by měla být umožněna členům a ne kecalům a rádobyodborníkům kteří nic neumějí . Míra odbornosti by se mohla legislativně dotvořit - ale pokud je někde 0 - tak si myslím že dotvářet není co .
    Všem slušným fotografkám a fotografům přeji to nejlepší světlo !

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    04.02.2018 06:18

    Vida, zdá se, že Fialový Poustevník je poustevníkem, jen když se mu to hodí - VIZ
    https://www.fotoaparat.cz/forum/diskuse/2651/2/ - zvláště pak příspěvek Marie 16.12.2017 21:39

    Pokud jde o duchovní odkaz komunity v podobě TD, vybavuju si, že v některé z diskusí psal zakladatel původního TD vzkaz redakci, že nynější podoba TD je paskvil, a aby byla tak laskavá a začala používat jiné označení. Jako mnoho jiných, i tato připomínka zůstala bez odezvy.

    A ještě jeden detail - před časem jsem zjistila, že minimálně u pěti fotek, které jsem v dobách dávných vložila do TD, mám uvedené 1. místo. Což je nesmysl, vyhrála jsem jednou, maximálně dvakrát. Ale díky automatu, který nevytáhl výsledky z tehdejších fór, ale sečetl jen hodnocení pod fotkami - z nichž některé už autoři smazali - vyšly pokřivené žebříčky, které jsou naprosto k ničemu, protože lžou.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse