Téma dne „EMOCE“ ČTVRTEK 1. února 2018

  • E.B.E
    E.B.E
    02.02.2018 23:10

    Ste jako malý děcka...přitom řešení je tak jednoduchý. Možná vás to překvapí, protože neplatí jen pro TD a nejspíš si ho většina z vás ani neuvědomuje, ale stačí spravedlivě a se zamyšlením hodnotit. Přihlédnout při nominování fotek jak souvisí s tématem, i k jejich stáří, jestli byly už zveřejněné a podobně. Pak se nemůže stávat, že vyhraje něco špatnýho. Ale zase jen házím hrách na stěnu :-) Je to prostě o tom, jací jste...a upřímně. Se spoustou z vás (mluvím k celému osazenstvu FA) bych na pivo nešel

  • čumáčková
    čumáčková
    03.02.2018 08:52

    Myslím si , že téma emoce již splnilo svůj účel. Emoce se dostavily.... Buďme tolerantní, vždyť dobrou fotografii lze málokdy nafotit ihned. Posuzujme dle kvality, myšlenek, příběhů, které nám chce fotografie sdělit . Lépe jedna kvalitní starší, než nová za každou cenu....

  • Marie
    Marie
    03.02.2018 10:21
    Reaguje na E.B.E 02.02.2018 23:10:

    "Ste jako malý děcka...přitom řešení je tak jednoduchý. Možná vás to..." - zobrazit celý komentář

    Romane, zaujala mne Tvá poslední věta...se spoustou z Vás (mluvím k celému osazenstvu FA ) bych na pivo nešel... hmmm hmmm hmmm a myslíš, že s těmi ( nebo tím) s kterým bys na pivo šel... máš zaručeno, že by šel (šli ) s Tebou? :-). Mne tu připadají kamarádští skoro všichni, je jasné že někdy třeba nemile překvapí, ale to je podle mne normální,mají prostě jiný názor, jiné myšlení, vidí svět, věci kolem nás i fotografie prostě jinak. Proto se nad nimi ale nebudu povyšovat, ale také ponižovat. Tebe to tady podle mne evidentně nebaví... tak proč tu jseš? Mne nevadíš. Beru lidi jací jsou, ale vadí mi sprosťárny, hrubosti, pohrdání, neslušnost. To by tady být nemělo a měli bychom být všichni rádi ( a to většina myslím je), že toto vzniklo, že sem můžeme všichni bez rozdílu a měli bychom přistoupit na pravidla, která zde jsou zavedena... můžeme však žádat o změnu, když to vidíme lépe, ale rozhodně ne změnu za každou cenu... kdo není spokojen, bude muset jinam... kde najde snad pro sebe lepší podmínky a bude tam raději. Administrátoři se snaží... nemají to určitě lehké - ale já jim za to velice děkuji. Jsem tady ráda a změnám se přizpůsobuji i když mi třeba někdy nepřipadají úplně nejlepší...:-) Všechno chce svůj čas... TD je zajímavá soutěž. Paní Helena vždy píše... že by fotky měly být nové tvořené jen pro toto téma. Ale je na to 1 měsíc, každý nemá tolik času... opravdu by se mohlo stát, že by fotilo jen pár jednotlivců, kterým to časově vyšlo... takže není psáno ( píše to i KIV ) že fotky nesmí být dříve focené. I ona sama dala párkrát fotku s dřívějším datem... a omlouvala se jako někteří též. Mne tyto omluvy přijdou zcela zbytečné... prostě komu to vadí, tak takové fotky hodnotit nebude. Je to hlavně o zábavě ( jako celé tady) o umění ovšem také. Ale též o kamarádství a přátelství :-)

  • kikiris
    kikiris
    03.02.2018 11:52

    Zdravím, o kamarádství a přátelství přes internet nemůže být ani řeč,
    poněvadž se většina diskutujících v životě neviděla ani nepotkala, natož
    aby spolu byť jen krátce pohovořili. Snad jen to můžou být sympatie, nebo
    nesympatie, víc nic v tom prostě není. A proto že je to anonymní, tak jsou
    často tyto diskuze neslušné až přisprostlé a někdy i vulgární. Při osobní
    diskuzi by se takový jedinec choval úplně jinak, poněvadž by mu hrozilo,
    že dostane přes držku ... :-). Přeji hezký a pozitivní den

  • KIV
    KIV
    03.02.2018 12:39

    Kamarádi, přátelé, děkuji vám za ty sympatie, jste fajn, líbí se mi vztahy jaký tu máme, líbí se mi FA, taky sem ráda chodím... a na těch drobnostech se dohodneme, o tom nepochybuji...
    A hlavně ať máme s tím TD i nadále zábavu, a budu se těšit na další, další, a další téma...

  • E.B.E
    E.B.E
    03.02.2018 12:40
    Reaguje na Marie 03.02.2018 10:21:

    "Romane, zaujala mne Tvá poslední věta...se spoustou z Vás (mluvím k celému..." - zobrazit celý komentář

    Evidentně jsi nic nepochopila. ...chápu, že máte ale raděj stopadesát fotek beze slov a osum hodnotících autorů s vyhlašovatelem soutěže, co ani neví, že je konec a zapomene je spočítat :-)

  • MSD
    MSD
    03.02.2018 13:40

    Myslím, že mi nikdy nevadily fotky ze šuplíku v TD. A pravidla chápu tak, že je lze výjimečně vložit. Jsou pravidla a výjimky. Ale když je naprostá většina fotek ze šuplíku, potom se z výjimky stává pravidlo. A fotka vytvořená speciálně pro TD se stane výjimkou. To je proti ropozicím i smyslu soutěže. Samozřejmě, korektní by bylo prostě hodnotit podle toho, co je nejlepší fotka a své případné výhrady přitom vzít v potaz, bez zbytečně emotivních diskuzí. Vycházel jsem ze sobeckého strachu z toho, že když se TD stane soutěží archivů, ta hra pro mně ztrácí smysl.

  • Marie
    Marie
    03.02.2018 13:54
    Reaguje na E.B.E 03.02.2018 12:40:

    "Evidentně jsi nic nepochopila. ...chápu, že máte ale raděj stopadesát fotek..." - zobrazit celý komentář

    Jsi chlapče úplně vedle a úplně mimo :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    03.02.2018 13:58
    Reaguje na Marie 03.02.2018 13:54:

    "Jsi chlapče úplně vedle a úplně mimo :-)..." - zobrazit celý komentář

    Je určitě zbytečný reagovat, ale mám chvilku, tak se přesto zeptám v čem. Trochu konkrétně prosím

  • KIV
    KIV
    03.02.2018 14:05
    Reaguje na Míla Vildová 02.02.2018 22:45:

    "Ale já přeci neurčuji pravidla KIV, napsala jsem jen svůj názor, jak to..." - zobrazit celý komentář

    Mílo, jsem tu sice dlouho, ale ani já jsem tu ještě nebyla v době zrodu této unikátní a geniálně vymyšlené akce TD. Jen vím, že se TD mluvilo na nejmíň jednom jiném portálu, kde se akci snažili napodobit, a vylepšili ji natolik, že to nefungovalo, ani se to pak nelíbilo nikomu z nich, a když jsem tam svou fotku do té variaceTD poslala, byli jsme tuším v prvním kole čtyři, v druhém tři, a tak akci zrušili.
    Možná je lepší to nechat běhat co nejblíž tomu, jak to bylo navrženo, a prostě si to užívat, nebo to ignorovat. Je na každém hodnotícím, aby hodnotil podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a podle toho, co je pro něj důležité.
    Znovu chci poděkovat tomu, co tu akci vymyslel, je to dobrá akce, hodně dobrá.
    Pokud si pamatuji, i dříve byl vyzvedáván pokus o kreativitu, tak jak to prezentuješ teď ty nebo MSD, a je dobré, že se to takto zdůrazní i pro nové lidi tady.
    Ostatně, i ty tři fotky, co se smí vkládat, nejsou proto, aby se dal stejný záběr ze tří stran, ale aby se vložily (až) tři zcela jiná podání zpracování tématu.
    Proto taky ten čas na vymyšlení a zpracování fotek.
    Třeba jeden pohled reálný, jeden umělecký, jeden humorný..
    Prostě nejenom dodat, ale i vymyslet něco originálního. A to bychom měli i ocenit při hodnocení, asi.. :-)
    Ale hlavně, akce TD by mělo být něco, na co se těšíme, a co si rádi užíváme.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse