Uvádíme nový FotoAparát.cz

• Pavel Macenauer
    Pavel Macenauer
    Admin
    15.10.2015 00:02
    Reaguje na M64 14.10.2015 12:04:

"Kde jsou mé označené oblíbené fotografie? :( A oblíbení autoři? :(..." - zobrazit celý komentář

Juknem na to jestli to nenamigrovat ještě ze zálohy. Oblíbené fotografie by namigrovat šlo, uživatele pak přidat mezi sledované, což je něco podobného + dostáváte i upozornění pokud něco vloží.

• Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    Autor
    15.10.2015 00:52
    Reaguje na KIV 14.10.2015 13:06:

"Za přidání "Okem profesionála" do soutěží děkuji... Hodně chválím "můj feed..." - zobrazit celý komentář

Smazaná pošta už brzy nebude videt :)

• Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    Autor
    15.10.2015 00:55

Děkujeme za vaše reakce, nápady, pripominky, kritiku, pochvalu... SUPER! Zmeny/upravy budou a budou postupne zverejnovany jednim z adminu zde na webu.

• T.B.K.
    T.B.K.
    15.10.2015 01:00

Zdravím vás všetkých, som na FA od roku 2007 a tiež už nepatrím medzi najmladších (viac ako 50). Prečítal som si čo tu odznelo a dovolím si aj ja prispieť svojim názorom. Už pred asi rokom som sa zamýšľal nad tým, či tento web ešte niekam smeruje, alebo už len dožíva. Preto ma príjemne prekvapilo, že tu vznikla iniciatíva posunúť sa ďalej. Nie všetko sa na prvý krát podarí na 110%, čo ale neznamená, že to treba zavrhnúť. Najprv ma ako aj mnohých iných prekvapilo, že už nie je všetko "natrepané" nahusto na jednej stránke, ale po pol hodinke - žiadny problém. Grafika a stavba stránky zodpovedá súčasným webovým trendom a hold konzervatívci (ako aj ja) si musia zvyknúť. Sú tu ale samozrejme aj veci, s ktorými nesuhlasim a navrhujem ich zmenu:

1. štvorcové náhľady orezávajuce pôvodný formát sú nemysel - vyriešiť štvorcovými rámikmi okolo pôvodnej fotografie ...

2. mazanie komentárov, jednoduché - na istom slovenskom webe je možné korigovať každý zápis po dobu 2 minút od odoslania (na korekciu preklepov) a potom "čo bolo, bolo" ...

3. pochopil som, že nové (ne)obmedzenia počtu vložených fotiek majú za úlohu zvýšiť masovosť ale zároveň znížia kvalitu vkladaných fotografií. Keď si autor môže dovoliť vložiť napr. iba 3 foto za týždeň, viac premýšľa o tom, ktorej svojej fotke "dopraje" túto výsadu. V opačnom prípade zvyčajne bezhlavo vkladá všetko "čo má po ruke" ...

4. bodovať či hodnotiť ? - nechcime stále len nad niekým víťaziť, mnohí radšej prijmú pár slov namiesto kopy bodov, načo teda TOP rubriky, ktoré stejne o ničom nehovoria ...

5. sledujem už roky viacero podobných fotowebov a FA sa doteraz od nich líšil tým, že tu bola istá komunita prezentujúca si navzájom svoju tvorbu a nie "databáza" fejsbúkových" fotiek, takže stojí za zváženie, či naozaj prevádzkovateľ chce za každú cenu prilákať "masy" a uprednostniť kvantitu nad kvalitou ...

• aktešas
    aktešas
    15.10.2015 08:12

Za sebe musím říct, že mně se změna celkově docela líbí. (Na mobilu je to mnohem lepší než dřív..i když z něj nehodnotím, jsem ráda za lehčí ovládání.)

Souhlasím, že náhledové čtverce nejsou moc fajn, když je většina vkládaných fotek jiného formátu. Přehození nejlepších a nejnovějších fotografií bych taky uvítala.

Mně osobně vadí, že odkazy stále (bylo tomu tak i na starém FA) nefungují jako rozklikávací odkazy a musí se kopírovat či přenášet. Dále pak: alespoň třípísmenný název fotky..proč? Někdy k tomu prostě nemám co říct, stačila by tečka nebo jiný znak..proč ale musí být tři?

Ode mě zatím vše. Díky.

• Pavel_P
    Pavel_P
    15.10.2015 08:18
    Reaguje na T.B.K. 15.10.2015 01:00:

"Zdravím vás všetkých, som na FA od roku 2007 a tiež už nepatrím medzi..." - zobrazit celý komentář

Re: Ad 3 + ad 5) Dovolím si nesouhlasit s myšlenkou, že tvýšený limit počtu nhraných fotek znamenéá pokles jejich kvbality automaticky. Jsou lidé, kteří Vám jednou za týden nahrajou dejme tomu podprůměrnou nebo stereotypní fotku, nuda, řeknete se žádná kvalita. Věřte tomu, že jsou i lidé, kteří Vám zajeden den nahrají třeba deste fotek, o kterých by jste řekl, že jsou excelentní. Je to subjektivní, samozřejmě. Limitovaní kvantity ať už nahoru nebo dolů bohužel nekoriguje kvalitu. To by bylo moc jednoduché.

• Pavel_P
    Pavel_P
    15.10.2015 08:27
    Reaguje na T.B.K. 15.10.2015 01:00:

"Zdravím vás všetkých, som na FA od roku 2007 a tiež už nepatrím medzi..." - zobrazit celý komentář

A ještě ad "istá komunita prezentujúca si navzájom svoju tvorbu " - tu Vám nikdo nebre....!?

• Pavel_P
    Pavel_P
    15.10.2015 08:40

Vento: Jde o svobodu si nakládat se svým výtvorem. Rozumějte, že popisuji žy vytvoříte nějaký komentář. Je to svým způsoben take Vaše "dílo". A teď vy ho chcete upravit, změnit, rozmyslel jste si to. Změnil jste názor. Nárory měníme. Pak je nutné mít možnost svobodně si se svými myšlenkami, který veřejně prezentujeme nakládat.

Když nahrajate fotku a už se Vám nelibí, nebo cítíte, že jste se posunul někam jinam a už se nechcete veřejně prezentovat na Internetu touto fotkou. Tak já vnímám, že její vymazání je také projevem vaší svobodné vůle. Stejně jako je to s vaším komentářem.

Pro technickou podporu: bohužel nefunguje tlačítko "odpovědět", když reaguji na starší komentář....

• KIV
    KIV
    15.10.2015 13:05

Taky malý příspěveček k počtu vkládaných fotek - od chvíle kdy se to zvedlo ze tří za týden na tři na den, jsem prostě vložila dvě fotky, ani jsem nevyčerpala ten starý limit. Chci tím říct, že si nemyslím že zvýšený limit má závratný vliv na šílené vkládaní, ani na to, jestli se mi změnila kvalita vkládaných fotek. A pokud se někdo urve z řetězu a bude vkládat jako divý, počítám, že to bude dělat krátkou dobu, a pak mu dojde zdroj i šťáva... I dřív, ne každý vkládal vytrvale 3 týdně, i když mohl.

• Development
    Development
    Admin
    15.10.2015 13:13

Dobrý den. Díky všem diskutujícím za jejich komentáře, i když nejsou všechny vlivem některých změn úplně radostné. Snažíme se z vašich příspěvků vyzobávat všechny podněty a návrhy, na základě kterých vedení fotoaparat.cz rozhoduje, jaké budou další vývojové a administrační kroky.

Za tímto účelem nyní zapracováváme stránku Seznam změn, ve které budou k vidění změny již provedené, změny plánované nebo zvažované. Odkaz na stránku Seznam změn naleznete na každé stránce v patičce, nebo také zde -

https://www.fotoaparat.cz/static/changelog

Vkládání komentářů je uzamčeno.

Přiložené fotografie u diskuse

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse