Novinky

  • FOTOVIDEO ÚNOR 2023

    Čas neúprosně letí, letošní únor by snad konečně mohl být bílý (teď ve druhé polovině ledna, kdy jde do tisku je toho sněhu kolem docela dost…) a my jsme tu s dalším, opět nabitým vydáním roku 2023. Tentokrát možná trochu ovlivněni ještě probíhajícím soutěžním tématem Fotografa roku s názvem KRAJINA. tématem, které vám opravdu jde a my se už těšíme, až se v dubnovém FotoVideo objeví jeho výsledky!

     0
  • CZECH NATURE PHOTO 2023

    Do 12. února se můžete přihlásit do soutěže Czech Nature Photo. Zapojit se můžete hned do několika kategorií. Organizátoři odmění vítěze opravdu hodnotnými cenami. Slavnostní vyhlášení proběhne v květnu.

     2
  • FOTOVIDEO PROSINEC 2022

    Úvodu tohoto vydání vládne černobílá fotografie! Na dalších stranách se můžete setkat se skvělými zástupci mladé, nastupující fotografické generace, kterým není cizí klasika a umí zacházet s obrazem tak, že mohou i v relativně mladém věku předávat své zkušenosti dál. Je moc dobře, že patří k těm, kterým bezzubé cvakání a odesílání polovičatých výtvorů na odpadkovou pouť sociálních sítí nic moc neříká.

     0
  • LISTOPADOVÉ NOVINKY SPOLEČNOSTI NIKON

    Společnost Nikon minulý týden rozšířila svoji nabídku o čtyři nové produkty. Řadu produktů rozšiřuje černá verze ikonického fotoaparátu Nikon Z fc, objektiv NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE), grip pro dálkové ovládání MC-N10 a  superteleobjektiv NIKKOR Z 600 mm f/4 TC VR S. Na všechny se dnes podíváme. 

     0
  • Tokina představuje limitovanou edici objektivů - White Limited Edition

    Koncem letošního září společnost Kenko Tokina oslavila 65. výročí existence. U příležitosti výročí představila upomínkovou limitovanou edici tří objektivů v bílém provedení „Tokina Limited White Edition“. atx-i 11-16 mm F2,8 CF, atx-i 11-20 mm F2,8 CF a atx-i 100 mm F2,8 FF MACRO s bajonety Canon EF a Nikon F a navíc nový objektiv Tokina atx-m 11-18 mm F2,8 E.

     0
  • FOTOVIDEO LISTOPAD 2022

    Barevnost listopadového FotoVideo podtrhujeme už v úvodu úžasnými fotkami a krásným vyprávěním Františka Ortmanna, výrazné osobnosti současné české fotografie. V krátkém závěsu za ním najdete neopakovatelné rady a postřehy Tomáše Třeštíka a Tomáše Lébra. Po dvoustranách recenzí nových knih Šimona Pikouse a Jaroslava Kučery následuje excelentní FotoEsej Kevina V Tona. Přečtěte, prohlížejte, ale nezastavujte se!

     0
  • Nové objektivy Laowa 100 mm T2,9 2x Ultra Macro APO Cine a 65 mm T2,9 2x Macro APO Cine

    Společnost Laowa představila dva nové plnoformátové makro cinema objektivy. Jedná se o Laowa 100 mm T2,9 2x Ultra Macro APO Cine a Laowa 65 mm T2,9 2x Macro APO Cine. 

     0
  • FOTOVIDEO ŘÍJEN 2022

    Vedle krás obsažených ve fotografických obrazech jsme se snažili vás i tak trochu naladit na některé další fotografické žánry. Samozřejmě víme, že vaše focení a natáčení ovlivní říjnové počasí a jím produkované světlo. Přesto si však i v tomto období můžete do sytosti vyzkoušet například fotografování architektury a inspirovat se dvěma skvělými autory, se kterými se v tomto vydání jistě rádi potkáte.

     0
  • Nikon představuje objektiv NIKKOR Z 17–28 MM f/2,8

    Společnost Nikon uvádí svůj doposud nejlehčí širokoúhlý objektiv se zoomem pro fotoaparáty mirrorless formátu FX: NIKKOR Z 17–28 mm f/2,8. Tento extrémně širokoúhlý objektiv se zoomem, který byl vytvořen s cílem rozšíření tvůrčích možností fotografů a videografů – a také s cílem poskytnutí lehčího vybavení – je nepostradatelným objektivem pro cestování, akce a tvůrčí vyprávění příběhů.

     1
  • FOTOVIDEO ZÁŘÍ 2022

    Přesně před rokem časopis FotoVideo uvedl, že zářijové FotoVideo vždy září. A o potvrzení tohoto výroku se ze všech sil pokusil i letos. V devátém vydání letošního roku najdete úctyhodnou řadu fotografických hvězd a současně s nimi i setkání špičkových foto a video produktů. Otevřte si tedy zářijové číslo a vychutnejte si čtení a prohlížení. 

     0