Pentax K-70

Pentax K-70 je entry-level zrcadlovka nabízející některé vlastnosti vyšších tříd. Konkrétně jsou to dva rollery, 100% hledáček, utěsnění proti vodě a prachu, technologie pixel-shift pro zvýšení rozlišení fotografie a hybridní AF v živém náhledu, kombinující CDAF a PDAF. Samozřejmě nechybí již tradiční volitelná síla low-pass filtru. Snímačem je 24MPx APS-C CMOS.

Test zrcadlovky Pentax K-70

Pentax K-70 je amatérská zrcadlovka, která však umí překvapit. Kromě kvalitního 24MPx APS-C senzoru a přiměřené ceny zde nejdete funkce, které byste čekali spíše o třídu výš: velký 100% hledáček, dva rollery, utěsnění proti vodě a prachu, režim multiexpozice pro vyšší rozlišení či hybridní autofokus. Je to ideální zrcadlovka pro začátečníky, nebo ne?

Pentax: Nová zrcadlovka K-70 s pixel-shiftem a hybridním AF

Ricoh, kterému značka Pentax patří, uvádí na trh novou entry-level zrcadlovku, která však nabízí funkce patřící o třídu až dvě výše. Konkrétně jsou to dva rollery, 100% hledáček, utěsnění proti vodě a prachu, technologie pixel-shift pro zvýšení rozlišení fotografie a hybridní AF v živém náhledu, kombinující CDAF a PDAF. Samozřejmě nechybí již tradiční volitelná síla low-pass filtru. Snímačem je 24MPx APS-C CMOS. Doplněn bude i o nový objektiv 55-300.

fotografie pořízené Pentax K-70 (3)

související články

Nové fotoaparáty

Nejpoužívanější fotoaparáty