-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Po kratke zkusenosti s Canonem pak mohu rict jen to ze jedine na co se neda zvyknout mo prijde pouze zminene zapinani pristroje...
No nechci machrovat, ale asi nejlepsi zapinani fotaku ma Nikon :o) Pekne u spouste, takze fotak mam zapnuty a mohu fotit ve vterine a najdu to i poslepu. Canon 50D se musi "uzasne" zapinat a ovladat na stativu v noci :o))
Pentax to ma uplne stejne. Navic napriklad ani pro nastaveni citlivosti ISO nepotrebuju druhou ruku. Coz u nikonu tusim ano. Take tuto hodnotu mohu pohodlne vyvolat v hledacku stisknutim stredoveho tlacitka primo pod palcem...
Tak to je luxus, Pentax jsem jeste nikdy nedrzel.
To Moonsorrow:
jo, zapínání Canonu (X0D) je na nic (na stativu i bez něj)...zas na druhou stranu, když jdu fotit, tak foťák nevypínám...to se pak blbě fotí...:-) Takže stačí jednou zapnout a je to...:-)))
Jinak ovládání foťáku je dost individuální, mě zas Nikon nejde do ruky ani náhodou a z těch dvou koleček, pro mě naprosto nepochopitelně umístěných, bych se picnul...:-))) Tak radši zapláču nad blbym vypínáním...ale někdo si za pochvaluje Nikoní kolečka a na Canonu má vyvrácenej palec...:-)))) Inu, každý má něco...a proto buďme rádi, že je na trhu víc výrobců a nenadávejme na druhý jen proto, že máme "divný" ruce...:-)))
Petr
Qwert (Petr Horák): jasny, taky proto jsem psal, ze se jedna jen o muj nazor. Asi tak.
A jak se u Canonu v manualnim rezimu nastacuje clona a cas?
To Moonsorrow:
kolečkama...1 vzadu na těle a 2 u spouště.
Petr
A jo, no tak je to skoro to same jako u Nikonu...jen o neco nize polozene s vykloubenym palcem :o)
To Moonsorrow:
jo...:-) ale pořád lepší, než mít prodřenou kůži na vnitřní straně palce v tom nejcitlivějším místě mezi články...:-)))) Přasně tam mi totiž to kolečko u Nikonu "padne"...
Petr
Tak to budes asi muset vyfotit :o) Ted tu drzim D80 a prvni clanek palce ne a ne dostat na kolecko :o) http://www.stereomag.cz/obr/A-NEWS/32_tyden/1canon_50d_2.jpg to ti konec palce tedy konci nekde u sanek blesku? Me tedy konec palce konci u zadniho kolecka (a to nemam zase nejak extra malou ruku (http://www.kenrockwell.com/nikon/d80/images/d80-rear-D3S_2246-950.jpg).
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).