Test fotoaparátu Nikon D90

• Jiří Novotný Jifi
    Jiří Novotný Jifi
    04.11.2008 15:14

Kapsa:
    jak rikam, povazuji za lepsi reseni fotku odsumet (pokud uz to chci udelat) v PC - ten Noise Ninja umoznuje plynule menit parametry odsumeni a primo vidim nahled ruznych detailu na fotce. Kdyz mam pocit, ze jsem se dostal na hranici, za kterou nechci jit, necham to nastavene takto. Ty digitalni fotaky maji vetsinou jen par urovni miry te redukce a to se se SW odsumenim neda ani srovnavat. Kdo zna NN, vi o cem je rec.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.11.2008 15:37

Jifi: S tim mohu jen naprosto souhlasit.

• Icko
    Icko
    04.11.2008 16:59

jasne.. Noise Ninja som pouzival pri Sonycku F828 a este stale pouzivam (este mam vela fotiek neupravenych z 828cky) Jedno je vsak krute - mat tak profil na Noise Ninja pre Nikon D90, vsak? :( hadam casom... Inak nemyslim, ze sum na D90 je zas taky problem.

• Ali Ježek
    Ali Ježek
    04.11.2008 20:10

To hosoj a Kapsa: Tak děkuji za vyčerpávající reakci a nužno říci,že mi to trochu spravilo náladu. Na D90 jsem čekal dost dlouho a tyhle výsledky mě dost zarazily. Myslel jsem že právě fotografie budou působit dost zavádějícím dojmem (vzhledem k nastavení uživatelem,atd.) a testy jsem vždy bral víceméně za směrodatné,páč v každé laborce by to mělo vycházet stejně. Nicméně kouknu na to. Stejně by mě to asi od D90 neodradilo, i přes to,že jsem původně prapůvodně byl spíše Canoňák... Hihi Jinak všem,ať se daří a pořád to dobře svítí. :-)

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.11.2008 21:08

Jez: Ono je to mimo jine i o tom, ze na vysledek ma vliv i pouzity RAWovy konvertor (prave v tomto pripade se o tom hodne mluvilo) a proto porad radeji pro ukazkova fota pouzivam JPEG (i kdyz je mi to obcas vycitano) tak jak vypadl z fotaku a fotak vyresetovanej na tovarni nastaveni ....

• Bajz0
    Bajz0
    04.11.2008 23:06

Clanok som zatial iba preletel ale idem spraivt nejake vlastne pokusy prave mi ho dorucil kurier :)

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    04.11.2008 23:14

Co ze u kostela ISO 6400 je zelena skoro cernobila?
    Jinak opravdu prekrasne dat na kostel plastovy svod okapu :o))

• Petr Luňák
    Petr Luňák
    04.11.2008 23:57

"Fotak v ruce budi dojem bakelitove hracky. Slovu robustnost bych se v recenzi tohoto fotaku vyhnul. Minimalne proto ze vsech tri uvedenych je nejhorsi. A minimalne v tomhle ohledu jej jiste predci i Sony A700"

Tak tomuhle se nejde nezasmat:)A700 a jeji vylozene priblbly grip pro miniaturni japonske rucicky, kde se cpe do cesty palci krizovy volic, to je fakt lahudka, o naprosto zoufale pristupnych cudlicich na pozici bezneho stavoveho displaye ani nemluve, u Canonu jakbysmet:D

• Kajfik
    Kajfik
    05.11.2008 02:08

to Petr
    Z uvedenych do ruky vetsi ruky sedne rozhodne nejhur... O gripu a700 se priznam nevim zhola nic. ZTak ci tak to co pises ty je spis ergonomie ovladani a o te jsem nic nepsal. Ja mluvim ze sve zkusenosti. A mohu rict ze K20D se mi drzi nesrovnatelne lepe. Stejne jekozto Canon. Pentaxi ergonomii se mnoho vytknout neda a ta od Canonu je az na hlavni vypinac taky dobre osvedcena... Takze se jde zasmat leda tomu ze zpochybnujes neco co uz na nekolika generacich fotaku slouzi k plne spokojenosti milionum fotografu....

• Kajfik
    Kajfik
    05.11.2008 02:16

Plusy d90 jsou ve videu (pac ho zatim konkurence nema) a v zazemi znacky Nikon. Vyvedeni tela bych v tomto smyslu opravdu nevytahoval jelikoz ve srovnani s levnejsi K20D je temer usmevne... Ale to uz se opakuju...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse