-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Kajfik : kdyby to melo alepson logiku co pises, ale:
"Faktem je zustava ze pro me osobne je nikon D90 maly a tim padem mam problem i s pohodlnou dosazitelnosti ovladacich prvku"
Kdyz je telo male pro tve ruce, tak snad logicky prsty dosahnou na vsechny ovladaci prvky, ne??
"JInak pentax sedi v ruce vyborne a s griem je to doslova pohadka"
No hlavne s gripem si chtel asi napsat, vid?Takze vlastne srovnavas uchop fotaku s battery gripem s fotakem bez battery gripu.Nazyvejme veci pravymi jmeny, sefe.
Jinak argumentace ohledne ovladani Canonu tim, ze to ma spousta "spokojenych" uzivatelu neni prilis stastna.Kdyz to vemu z jine stranky, tak proc dava drtiva vetsina znacek(vcetne tveho Pentaxu;)) prednost ovladani na zpusob Nikonu, tedy pomoci dvou rolleru naproti sobe a nejde po vzoru "genialniho" Canonu?;)
To Petr Lunak:
"...proc dava drtiva vetsina znacek(vcetne tveho Pentaxu;)) prednost ovladani na zpusob Nikonu..."
protože přeci když dva dělají totéž, není to totéž...:-))))))) Holt někdo to umí a někdo...:-))))
Petr
Petr Lunak: Dost možná i proto, že Canon si to druhé kolečko naplacato patentoval, poté, co dvoukolečkovej systém uvedl jako první na trh :) Z hlavy to nevylovím přesně, bylo to snad něco z řady EOS 600 koncem osmdesátých let, každopádně EOS 1 z 1989 už ho měl, ale první EOS s tohle vymyšleností to určitě nebyl.
Neco takoveho se da take patentovat?No nestacim se divit:)
Dnes se patentuje kdejaky nesmysl (tim nemam na mysli Canon:o). Stejnak si kazdy najde zpusob jak to obejit a aby to vypadalo a fungovalo stejne jako ta patentovana vec. Viz Cina...ti slovo patent neznaji :o)))
Petr Lunak
Co meles... Pentax se mi drzi i bez gripu mnohem lip nez nikon D90. A i bez gripu mi prsty krasne padnou na vsechny tlacitka...
To ze se mi nepohodlne dohmatava na tlacitka u maleho tela je naprosto logicke... Fotak je maly a ve velke ruce zkratka tlacitka nejsou tam kde maji byt. Pouzivaji se mi nepohodlne. Pokud stale nechapes tak si to predstav v extremu ze budes mit fotak velikosti krabicky od sirek a na nem 30tlacitek... Jak se ti asi bude ovladat. Proste rikam ze mam velke ruce a nikon D90 ackoliv je pomerne naslapany strojecek tak mi v rukou vubec nesedi. Vychyzim z vlastni zkusenosti tak mi to laskave prestan vyvracet a nevytahuj tady tu tvou pseoudologiku....
ked sa da patentovat dvojklik tak uz asi vsetko...
Co se rolleru tyce tak podle tebe Canon, ackoliv si je vedom, ze jeho system je horsi a v pouzivani nikon schematu mu nic nebrani (patenty a pod), tak naschval trapi sve uzivatele a profesionaly a ztrpcuje jim foceni svym velkym koleckem vzadu. Nenech se vysmat. Mozna se najdou lidi, kteri si na to nezvyknou ale kdyby to bylo tak hrozne jak pises (nebo kdyby byli v prevaze odpurci nad temi kterym to vyhovuje lepe), rozhodne by se toho Canon nedrzel.
Zacina tu byt sranda :o)))
Docela bych se i vsadil, ze u pristiho modelu Canon da jinam tlacitko ON/OFF...treba do vyklopneho blesku ? :o)
Kajfik : dyt je to cele usmevne prosimte to co tu pises.Nepletes si D90 s D40/60?:)Ty fotaky jsou totiz skoro stejne velke(P je sirsi,N zas tlustsi).
http://a.img-dpreview.com/reviews/PentaxK20D/images/allroundview.jpg
http://a.img-dpreview.com/reviews/NikonD90/images/preview/allroundview.jpg
Muzes byt tedy konkretni a rict mi, pres ktery ovladaci prvek ti tve dlouhe prsty presahuji a spatne se ovlada?
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).