Test fotoaparátu Nikon D90

• Petr Luňák
    Petr Luňák
    05.11.2008 21:47

Kajfik : kdyby to melo alepson logiku co pises, ale:

"Faktem je zustava ze pro me osobne je nikon D90 maly a tim padem mam problem i s pohodlnou dosazitelnosti ovladacich prvku"
    Kdyz je telo male pro tve ruce, tak snad logicky prsty dosahnou na vsechny ovladaci prvky, ne??

"JInak pentax sedi v ruce vyborne a s griem je to doslova pohadka"
    No hlavne s gripem si chtel asi napsat, vid?Takze vlastne srovnavas uchop fotaku s battery gripem s fotakem bez battery gripu.Nazyvejme veci pravymi jmeny, sefe.

Jinak argumentace ohledne ovladani Canonu tim, ze to ma spousta "spokojenych" uzivatelu neni prilis stastna.Kdyz to vemu z jine stranky, tak proc dava drtiva vetsina znacek(vcetne tveho Pentaxu;)) prednost ovladani na zpusob Nikonu, tedy pomoci dvou rolleru naproti sobe a nejde po vzoru "genialniho" Canonu?;)

• Qwert
    Qwert
    05.11.2008 22:07

To Petr Lunak:

"...proc dava drtiva vetsina znacek(vcetne tveho Pentaxu;)) prednost ovladani na zpusob Nikonu..."

protože přeci když dva dělají totéž, není to totéž...:-))))))) Holt někdo to umí a někdo...:-))))

Petr

• Bitovod
    Bitovod
    05.11.2008 23:02

Petr Lunak: Dost možná i proto, že Canon si to druhé kolečko naplacato patentoval, poté, co dvoukolečkovej systém uvedl jako první na trh :) Z hlavy to nevylovím přesně, bylo to snad něco z řady EOS 600 koncem osmdesátých let, každopádně EOS 1 z 1989 už ho měl, ale první EOS s tohle vymyšleností to určitě nebyl.

• Petr Luňák
    Petr Luňák
    05.11.2008 23:27

Neco takoveho se da take patentovat?No nestacim se divit:)

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    05.11.2008 23:45

Dnes se patentuje kdejaky nesmysl (tim nemam na mysli Canon:o). Stejnak si kazdy najde zpusob jak to obejit a aby to vypadalo a fungovalo stejne jako ta patentovana vec. Viz Cina...ti slovo patent neznaji :o)))

• Kajfik
    Kajfik
    05.11.2008 23:48

Petr Lunak
    Co meles... Pentax se mi drzi i bez gripu mnohem lip nez nikon D90. A i bez gripu mi prsty krasne padnou na vsechny tlacitka...

To ze se mi nepohodlne dohmatava na tlacitka u maleho tela je naprosto logicke... Fotak je maly a ve velke ruce zkratka tlacitka nejsou tam kde maji byt. Pouzivaji se mi nepohodlne. Pokud stale nechapes tak si to predstav v extremu ze budes mit fotak velikosti krabicky od sirek a na nem 30tlacitek... Jak se ti asi bude ovladat. Proste rikam ze mam velke ruce a nikon D90 ackoliv je pomerne naslapany strojecek tak mi v rukou vubec nesedi. Vychyzim z vlastni zkusenosti tak mi to laskave prestan vyvracet a nevytahuj tady tu tvou pseoudologiku....

• Bajz0
    Bajz0
    05.11.2008 23:51

ked sa da patentovat dvojklik tak uz asi vsetko...

• Kajfik
    Kajfik
    05.11.2008 23:55

Co se rolleru tyce tak podle tebe Canon, ackoliv si je vedom, ze jeho system je horsi a v pouzivani nikon schematu mu nic nebrani (patenty a pod), tak naschval trapi sve uzivatele a profesionaly a ztrpcuje jim foceni svym velkym koleckem vzadu. Nenech se vysmat. Mozna se najdou lidi, kteri si na to nezvyknou ale kdyby to bylo tak hrozne jak pises (nebo kdyby byli v prevaze odpurci nad temi kterym to vyhovuje lepe), rozhodne by se toho Canon nedrzel.

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    05.11.2008 23:58

Zacina tu byt sranda :o)))

Docela bych se i vsadil, ze u pristiho modelu Canon da jinam tlacitko ON/OFF...treba do vyklopneho blesku ? :o)

• Petr Luňák
    Petr Luňák
    06.11.2008 00:05

Kajfik : dyt je to cele usmevne prosimte to co tu pises.Nepletes si D90 s D40/60?:)Ty fotaky jsou totiz skoro stejne velke(P je sirsi,N zas tlustsi).
    http://a.img-dpreview.com/reviews/PentaxK20D/images/allroundview.jpg
    http://a.img-dpreview.com/reviews/NikonD90/images/preview/allroundview.jpg
    Muzes byt tedy konkretni a rict mi, pres ktery ovladaci prvek ti tve dlouhe prsty presahuji a spatne se ovlada?

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse