extremne zpomalene stranky fotoaparat.cz

• jir
    jir
    18.12.2025 22:12

V jaké situaci jsi nespokojený se zobrazováním fotek? (články nebo fotogalerie) a na desktopu / mobilu?
    Já jsem v nedávno založeném vláknu si postěžoval na kosmetickou chybu, kdy v mobilním browseru nešlo přímočaře si prohlídnout detail fotky, když jsem si chtěl zvětšit detail části obrázku, po kliknutí se v tom popupu otevřel dokonce o trochu menší a nefungovaly gesta pro zoom , bylo potřeba si otevřít obrázek(nebo spíš cíl odkazu) v novém okně a obrázek normálně zazoomovat.

Tak mě to jen zajímalo, jestli jde o kosmetickou chybu nebo něco tristního a vidíš problém jen frontendu (nahrazení nějakou pěknější js knihovnou na obrázky)

Já třeba doporučím UberGallery, je to spíš minimalistické, apoužívá tuším lightbox, tedy colorbox. A hned když vyhledám colorbox lightbox zoom, najdu https://github.com/florincatalin/colorbox-with-zoom/blob/master/index.html
    Fotogalerií existuje spousta, řešení od jednoduchého PHP, který se dá přilepit na sdílený hosting až po Immich, na který je potřeba Docker, stovky MB RAM, skládá se z redisu, postgres s vectorchod v případě využití strojového učení, , nepohrdne GPU , umí hw transcoding., ale pak se hodí vyčlenit mu 4GB RAM a vGPU a víc než 1 jádro

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse