-
Dotazy a připomínky |
10
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Tak to ostření jistě hodně závisí také na použitém objektivu. Jinak bych rád viděl, zda snímek s vysokým rozlišením má z tohoto fotoaparátu smysl, nevím, jak daleko je Nikon s touto technologií oproti třeba OM System.
"Tak to ostření jistě hodně závisí také na použitém objektivu. Jinak bych..." - zobrazit celý komentář
Z5II nemám. To ostření mohu potvrdit,například ultraširoká sigma f/4.5 přes FTZ skoro odmítá ostřit v rohu pokud to není v poledne venku. Pocitově mi přijde jako f/6.3 (ale na D850, má poloviční pixely a zvyšuje práh na ostření v málo světle.)
K skládání fotek mám první dojmy, co jsem zkoušel, nemám to vychytané., používal jsem výhradně režim 16expozic( 32 taky udělá 182Mpx, asi by to mělo potlačit šum).
Fotky se skládají v softwaru NX studio a překvapilo mě, že zatížení CPU není 100%, ale vytíží jedno jádro a trvá to skoro minutu (i když skládám více sérii) , Výsledkem je NEFX soubor=totéž jako NEF RAW.
Občas jsem narazil , jen na některých scénách že výsledná fotka měla větší množství bílých pixelů. .
Jinak spokojenost (až na workflow a zohlednění v playback režimu: prostě tam mám 16 "stejných" fotek a pomohlo by je seskupit, ostatně jako seskupit bursty, tohle už asi má vyřešené Canon poslední rok a Gopro 10 let). Dostanu prostě fotku s více body ty detaily tam jsou, akorát nad f/13 (na Z5 nad f/16) to moc nedává smysl kvůli difrakci.
Jinak tady by měl být stejný snímač jako z Z6,Z6II, a mohu říct, že to jsou asi nejlepší snímače z nejen hlediska šumu ale i dynamické pružnosti, defacto na ISO 800 nevidím šum ve stínech... Vrstvené snímače (Z9) jsou v tomhle horší a šum ve stínech je vidět i při nižších citlivostech myslím iso 800. (je to subjektivní, ale to bylo první co jsem si toho všiml). Kdežto na Z6II mi ISO 1600 připadá čisté jako ISO 100. a na ISO6400 je první ISO, kde si začínám všímat šumu a na 25600 je pro mě limit.
V článku jsem si všiml nesprávného počtu bodů EVF ( 3 690 00) a "scéncv" a Reukce.
Těch 30 fps při focení je hodně velké zlepšení oproti Z5 i Z6II, ale je to nějak limitované z hlediska bitové hloubky, C-AF a měření epozice? Je těch 30fps dostupné jako C30 nebo jako custom volba High speed? Případně jestli jde nastavit vlastní počet fps pro Low speed contintous a high speed continous? Tady se Nikony v tomhle měnily bylo fixnich L,H,H-extended, přičemž jen pro L šlo nastavit frekvence a s live view šlo jen 5.5fps-high a nikoli H+(14/10 fps)
Asi to bude brzdit SD karta. = 720MP/s, cca 240 MB/s je dost i na UHS-II.
Mimochodem, zajímalo by mě, co zrovna je ta ikonka napájení vpravo, když obsahuje nejen ikonku napájení ale i ikonku USB - tam zrovna červený popisek není. Znamená to ,že foťák umí USB přenos i vrežimu foceni??? To je mi novinka.
Tenhle foťák by bylo hodně zajímavé srovnat z shlediska výdrže se Z5,Z6 : jeden má stejný procesor, druhý má stejný snímač...
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).