• jir
    jir
    04.12.2025 20:58

Sony jsem neměl v ruce, tak se budu ptát ve stylu, že to vidím poprvé a mé myšlenky, jak se to asi ovládá. Ale hlavní trend čeho jsem si všiml, že rozlišení roste a není nutné se ubírat k stacked senzoru a nějak se daří zrychlovat čtení a asi držet rolling shutter v mezích. Taky by mě zajímalo co je pravdy na tom, že rychlost stacked senzoru se neuplatňuje při nahrávání videa (například milisekundy u Nikon Z9 a že údajně dokonce i pre-capture využívá video režim). Tomu ale odporuje zkušenost, že u pre-capture fotek rovněž chybí rolling shutter

Dá se s foťákem něco dělat, když po dofocení dávky se zapisují data na kartu nebo je "zaseklý? - píšete, že čekání je fatální.
    Moc se mi nezamlouvá to spodní kolečko pod PASM, skoro to vypadalo, že se musí ovládat pinzetou ; ani ten způsob volení features pomocí kruhového voliče vedle displeje, působí to na mě jako přehlídka náhodně vybraných funkcí a představa, že omylem si změním burst na tiché snímání při nějakém kritickém focení v rukavicích se mi moc nelíbí.. Jde to nějak customizovat nebo vypnout? Stačí pouhé otočení kolečka nebo v kombinaci s jiným tlačítkem? "zmáčknout kruh a navolit"
    Jak vlastně se chová autofokus AF-C nastavený na AF-ON při snímaní (klasické nebo hlavně té zmíněné pre capture)? Je tam něco nečekaného při zmáčknutí AF-ON? Sleduje to objekt pořád, nebo jen při namáčklé spoušti?

Nerozomím tomu cropu 5% v kombinaci s odšumněním. Proč.

Stalo se, že by ten kruhový volič začal chybně fungovat? Přeskoky, zhoršená citlivost v po směru hodin? Ono to kolečko je dokonce klikací (ve 4 směrech) ? To se mi zdá mechanicky dost delikátní a náchylné na ochození. A1 nebo A9 vypadají díky tom množství koleček náramně steampunkově.
    K závěru : řekl bych, že opět jde o stejný trend, "starší foťáky" kolem 2020 jako ta A7III , Z6 opravdu mají spotřebu velice nízkou, s příchodem stacked a nebo ML-asistované detekce tedy obrazových procesorů kolem 2023, co tohle zvládnou, objektů ty fotáky doslova topí a opět se to utrhává z řetězu, takové foťáky vydrží fotit/natáčet skoro až 2krát kratší dobu podle zevrubného pozorování. - Životnost baterek se vyčerpá i za kratší dobu používání.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse