Canon EOS 1Ds Mark III

• Duke Vam Piere 0 7
    Duke Vam Piere 0 7
    05.02.2008 21:04

To Kapsa:
    Ano. Viděl jsem prospekty výrobce, kterak z DigiCamu Hosta Fuchse (pro připomenutí... 320x200 pix) leze A4ka v ničem si nezadající s výstupy ze SLR.

Jinak srovnávat foťáky v módu, v nichž je používá jen málokdo a degradovat tím 200.000Kč zrcadlovku na kompakt je... rozhodně Tvé právo.
    Zbytečnost svých slov jsem si uvědomil při přečtení příspěvku od "wolflike". Asi je to tak. Účelem recenzí (snad mimo testy objektivů od M. Holka) skutečně připomínají spíše Neffovo vychloubání, co všechno měl v ruce, než reálnou recenzi.
    Ovšem publikace takových článků na serveru, který se chlubí členstvím v DIWA - a zejména po článku http://www.fotoaparat.cz/article/10567/1 - je to poněkud překvapivé.

• Jaroslav Tvrdy
    Jaroslav Tvrdy
    05.02.2008 23:30

K Rawum:
    Jenom nechapu, co by jste tam videli ?
    Ty snimky jsou proste test a ne fotky, kvalitni fotky z toho udela az fotograf.
    No a je otazka, zda to nebude spis test skla, jinak pro test bych spis uvital protisvetlo na min. clonu ... hmm zase asi vic test skla nez fotaku.

Jinak napr. za D200 muzu rict, ze automatika je na h* a mam vse na manual, na 5D je pry situace stejna .... takze spise je zajimavy hledacek, ktery je na Markovi spickovy, rychlost a ergonomie .... pak uz akorat rozsah chipu (EV).

Tak trochu mi to pripomina situaci, kdy se me clobrda ptal ... ju ty mas hezky rozostrene pozadi a nemas prepaly na modelce, co delam blbe ? .... nemas ND filtr .... takze zadna masinka proste sama od sebe dobre fotky nedela a kazda automatika je hloupa a dela veci spatne.

Takze recenzi na takto profi telo je schopen udelat jenom dobry fotograf, ktery s tim neco skutecne nafoti a zjisti, jak se telo chova v praxi.

• Ján Varchola
    Ján Varchola
    06.02.2008 00:47

=Izak=- - Jaroslav Tvrdy: "kvalitni fotky z toho udela az fotograf" "takze zadna masinka proste sama od sebe dobre fotky nedela a kazda automatika je hloupa a dela veci spatne" komentar za 2 ;))) sory :)

• Rudolf Stolař
    Rudolf Stolař
    06.02.2008 12:44

Kapsa: Nechci zadne hvezdicky, ale chci videt, ze se autor aspon pokusil zhodnotit pro a proti a k cemu dosel. I subjektivni nazor jednoho cloveka by byl mnohem hodnotnejsi nez ten PR balast, co tu vidime ted. Zvlast pokud ten clovek recenzuje vsechny zrcadlovky a bude ve svych nazorech aspon trochu konzistentni.

Wolflike: Ze je tu kvalita recenzi uz dlouhou dobu strasna vim, ale obcas cloveka proste nadzvedne ze zidle kdyz vidi, jak jeste klesa. Myslim, ze kdyz je clovek nespokojeny, mel by to dat vedet. Pokud budu jenom tise cekat na zlepseni, nikdy neprijde. Bojim se totiz, ze urcita cast lidi je opravdu schopna podle FA kupovat fotak (kdyz uz to delaji podle p. Neffa), i kdyz snad ne tenhle. Ne kazdy totiz umi anglicky. Jestli tu ma byt jen zakladni info, patri to do zdejsiho FotoBlogu. Pokud to ma byt v rubrice FotoTest, meli by ten fotak opravdu otestovat (napr. zminovana Highlight Tone Priority a dalsi veci, narazkam na nez se Kapsa elegantne vyhnul) a ne jen z okna vyfotit lampu naproti baraku. Jinak at to oznaci jako PR clanek a nedelaji z nas blbce...

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    06.02.2008 14:40

Rudolf: Nefotil jsem jen lampu naproti baraku a pozitiv i negativ je v clanku dost, staci cist pozorne. Tim nerikam, ze je to idealni stav, vim ze by to mohlo byt lepsi ale nejsem v pozici zahranicniho serveru, ktery dostane fotak k dispozici na dva mesice a taky davno pred tim, nez prvni kus dorazi do CR.

• juhu
    juhu
    06.02.2008 14:56

Kapsa: to je mne napriklad jasne, preto ak hovorim ze recenzia na fa ani poriadnou recenziou nie je, je to skor konstatovanie faktu nez nejaka extra namietka. na druhej strane, fa obec ma casto pristup k recenziam na zahranicnych weboch a je pravda ze potom citat test tuna moze byt dovod na zdvihnutie zlce...pre niekoho. potom by bolo naozaj lepsie aspon to nenazyvat testom ale skor vseobecnym info, nieco ako je vo fotoblogu, pretoze castokrat mi to naozaj pripada tak ze najst tu clanok o technike ktory by si nezasluzil PR nalepku je umenie - pre mna je to skor usmevne ale verim ze pre niekoho hladajuceho seriozne info to opravnene moze byt otrava.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    06.02.2008 15:36

wolflike: PR bych to rozhodne nenazyval a myslim, ze kritickych bodu je v clanku docela dost.

• prekůpek
    prekůpek
    06.02.2008 17:42

Nemohu si pomoct, ale za 200! tisíc Kč mi ten foťák nepřijde jako kšunt, ale jako podvod! Mám canon rád, ale zde (vzhledem k ceně) musím "říct" FUJ!

• varum
    varum
    06.02.2008 19:27

Vies Michal, takto ako je to napisane si nepomohol ani nam ani Canonu.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    06.02.2008 20:16

varum: Canonu jsem ani pomahat nechtel a dle ohlasu mailem a telefonicky jsem uz dost lidem pomohl a clanek uz ted cetlo cca 1.500 lidi ....

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse