• SirŽmiják
    SirŽmiják
    02.01.2008 23:18

máte pravdu neexistuje - jen 7-14mm

• Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    02.01.2008 23:20

Takhle kolega argumentoval taky :-)

Az na to, ze pri porovnani vyslednych fotek uz nedokazal obhajit vypalena svetla (mensi dynamicky rozsah), sum na tmavych plochach a plochou kresbu.

Ale jinak ten mensi snimac nehraje zadnou roli :-)

Otazka nezni proc koupit E-3, ale proc koupit E-3 kdyz muzu mit Nikon D300, Canon 40D, Pentax K10D nebo Sony Alpha 700.

• SirŽmiják
    SirŽmiják
    02.01.2008 23:20

a to jedno z nejlepších UWA skel co se kdy dělala, až Nikkor 14-24/2,8 je s ním srovnatelný(i světelnější)v kvalitě a rovnoměrnosti kresby atd. atd.

• Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    02.01.2008 23:23

Jojo Zuiko 7-14 existuje. Jako argument ze existuje sirokoac je to dobre, jenom skoda ze stoji 52.000 a naprosta vetsina lidi si ho nekoupi :-)

• Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    02.01.2008 23:27

Pokud jde o snimac, Olympus bude prvni kdo narazi na technicke limity dane jeho rozmerem. Dostane se do situace jako dnesni kompakty s 10megovym cipem, ktere sumi pri vsech citlivostech.

Tam, co u APS-C snimace pujde rozliseni a dynamicky rozsah jeste nahoru s prechodem na fullframe, tam 4/3 system skonci. A to bude podstatne drive, nez konkurence.

• punk is better than funk is better than punk
    punk is better than funk is better than punk
    02.01.2008 23:28

Docela mi to začíná připadat že Olympus je pro majitele většinových značek něco jako rudej hadr na divokýho bejka. Je to podobný jako když řeknu že mám Mac, to většina Win začne nepochopitelně "zuřit" a argumentovat na vlastní kůži nepoznanými argumenty jako kdyby já nevím co. A přitom to je taková kravina.

• SirŽmiják
    SirŽmiják
    02.01.2008 23:29

/za kvalitu se platí.. EF 14/2,8 taky není za hubičku a na plnou díru stojí za H

• Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    02.01.2008 23:30

Pokud jde o rychlost AF, chtelo by to provest sokoli test.

Pokud dokaze sledovat za letu sokola leticiho rychlosti 250 km/h primo proti fotografovi, tak je minimalne tak dobry jako Canon.

• punk is better than funk is better than punk
    punk is better than funk is better than punk
    02.01.2008 23:30

Petře Beránku co budou dělat majitelé APS-C skel optimalizovaných na tento formát při přechodu na full frame?

• Rodriges
    Rodriges
    02.01.2008 23:32

Já tu nechci nijak vyvolávat války mezi značkama a E 3 určitě není nejlepší foťák na světě a nemusí se každýmu líbit. Ale kritika by měla bejt věcná a pokud někdo kritizuje, měl by vědět proč. Takže řeči o mizerným hledáčku, o pidičipu z kompaktu (APSC není zas o tolik větší a má k 4/3 podstatně blíž, než k FF) mě vždy dostanou. Nechápu, proč se nedá uznat, že se něco povedlo a E 3 se opravdu povedla, stejně jako C 40D, Sony A700 a hlavně Nikon D300. Kdyby měl vlastnosti co má E 3 např. jakejkoliv foťák s APSC, bude se tu většina rozplývat blahem, takhle to ale nedokážou zkousnout.
    A ještě k recenzi - hned jak jsem viděl v úvodu "nejrychlejší zrcadlovka na světě", věděl jsem že bude zle. Pokud vím, ještě tohle nikdo neověřil nějakým seriozním testem a ono to asi nejde. Nestačilo by příště napsat třeba jen "velmi rychlá zrcadlovka"?...., určitě by to ušetřilo spoustu vášní a recenzi by to nijak neuškodilo.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse