-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Otass: Jestli jsi mel D50, tak jake jsou velika plus? Ma D80 nejake ultrazvukove ci jine cisteni cipu?
a co D70s vs D80? Objektivy maji stejne, seriove snimani stejne...cenovy rozdil je cca 5-6 000. Ma cenu investovat do D80?
Kapsa: jak to myslim? No profik nejsem:o) ale abych s nim vysel fotit 3x za rok to tez ne. Chci fotit hodne makro, koncerty, krajinky a portrety.
Otass: Je to mozne, vyssi citlivost jsem nezkousel ....
Kapsa: a vzit objektiv 18-70 nebo 18-135? Je mezi nima podstatny rozdil? Vic me laka 135 - vetsi priblizeni:o) Chci koupit moji prvni zrcadlovku a aby nejakou dobu vydrzela a nezastarala. Tak mam jit do D80 misto puvodni me zvolenou D50? Ma D80 mnohem lepsi sum nez D50? Napiste mi prosim zassadni vyhody oproti D50. Mockrat dekuji.
Jesus: Myslim, ze priplatek stoji zato ....
Jiste velmi zalezi take na svetelnych podminkach. Dokladam vyrez ze snimku, ktery mam tady na galerii (Ota Lehnert) po pouziti D-lightning na "moderate" - citlivost ISO 200. Mozna nastane hlavne ten problem, ze do tmavych mist neni pouzita redukce sumu nebo tak neco.
Na dotaz jestli D80 a D50 - je to o penezich, ani jednim nejdou udelat vyrazne lepsi snimky nez tim druhym, je to o tech okolnostech, ktere jsou porad dokola omylane: hledacek, zaostrovaci body...ale take i tom rozliseni... Ja mel v planu take D50, nakonec mam doma D80 - tezko muzu objektivne poradit...je to proste fakt hlavne o tech penezich. Na druhou stranu duel D70s a D80 vidim ve prospech novinky, oba mi prosly rukama a dokonce i zpracovani obrazu se mi zda lepsi...
omlouvam se, zapomnel jsem hodit link na ten vyrez... tady je: www.otass.wz.cz/D80/cncrde.jpg
Jesus: Sum je u obou modelu cca stejny. Objektivy jsou take velmi dobre oba, 18-70DX je ale lepsi predevsim mechanicky ....
Otass: tak ja jdu do D80 :o) doufam ze do Vanoc pujde tak o 2000 dolu .o)
Otass: Koukal jsem na ten vyrez a myslim, ze to neni zadna tragedie. Na vystavni zvetseniny to asi nebude ;o)) ale na bezne foto v pohode ....
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).