Test fotoaparátu Nikon D80

• David Svatoš
    David Svatoš
    06.10.2006 22:49

Tak jsem dneska neodolal.. Sice jsem byl s D50 spokojenej, to zas jo, ale pořídil jsem D80.. Musím uznat,že je to opravdu o pěknej kus vepředu. Udělal jsem zatím jen pár fotek, ale je to úplně jiná liga...

• Ota Lehnert
    Ota Lehnert
    07.10.2006 08:27

co rikate na zvuk zrcatka?? ja mam pocit, jako by se tam vzdycky neco "urvalo" protoze o nejakem libozvuku rec byt nemuze...nemam pravdu? :) (to jen tak na spestreni) :)

• kosak 1
    kosak 1
    07.10.2006 08:35

s tím zvukem - to máš pravdu :-) zvuk je to hroznej. Vyměnil jsem olympus za D80 a jsem spokojenej.

• Ota Lehnert
    Ota Lehnert
    07.10.2006 10:46

a kdyz s D80 zatrepu, tak v ni neco chrasti... a mam uz vyhlazene tlacitko WB od nosu... :)

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    07.10.2006 11:41

no nestraste:o) ja si ho chci v pondeli koupit :o)))

• Ota Lehnert
    Ota Lehnert
    07.10.2006 12:01

co pisu jen takove kraviny pro rozptyleni dusne diskuze o tom, jak je dSLR vyuzitelna amatery... :D ve finale to neni takova hruza... :)

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    07.10.2006 12:07

Otass:o) no jasny ja ti to nebastil. D80 budou kupovat i amateri to je jasny. Profici treba 5D...ale ja profik nikdy nebudu a ani totalni amater nejsem tak sahnu po D80. Jen tak pro zpestreni: Kamos mel Kodak za cca 3000 a uz pri vymene baterii me dostal. Nahazel tam tuzkove jak mu padly do ruky a pak zacal nadavat ze ten krap zase nefunguje :o)))))

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    07.10.2006 12:10

Jinak asi vezmu ten s objektivem 18-70. Prece je jen ozkouseny a na jedne strance k 18-135 napsali: Objektiv nabízí velmi slušný rozsah ohniska, ale nelze se spoléhat na jeho kvalitu. Díky velkému rozsahu trpí zejména poduškovitým zkreslením, které přichází nepříjemně brzy a dočkat se můžeme i menší aberace.

Takze to nebudu pokouset:o)

• Ota Lehnert
    Ota Lehnert
    07.10.2006 12:33

taky bych sel radeji do 18-70...

• Gwann - Nejširší muzejník kustod širokých sbírek
    Gwann - Nejširší muzejník kustod širokých sbírek
    07.10.2006 14:07

Wolflike, Yanick: clovek ktery sel do SLR mel znalosti exponometrie...atp.

mozna jsemlama, ale netroufam si rict za znam exponometrii a vetsinou pouzivam prioritu clony/manual...jen clovek musi vedet na co zamiri...a pak zaaretuje expozici...ale ze by to byla nejaka veda? krom protisvetla a nejakych odlesku od vseho mozneho...delate z toho prilis vedu, myslim ze vetsina lidi jde do (D)SLR kvuli moznosti menit optiku...ukazte mi kompakt s plnohodnotnym makrem nebo sirokym ohniskem...nebo vysoce svetelnym dlouhym teletem...nebo portretnim objektivem...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse