-
Diskuse ke galeriím |
10
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Wau. Tak mam D80ku pul dne a zatim super:o) Jedine co mi vadi je vlevo na telu gumova zakrytka konektoru - a nejak mi porad vyskakuje potovora:o)
jurij: tohle jsem presne resil. Canon ma ultrazvuk, asi o malinko mene sumi...ale horsi objektiv a o neco malo mene funkci + male telo. Pokud mas penize, tak bych sel do Nikona.
Po týždňoch strávených nad recenziami som sa rozhodol pre D80-tku (doposiaľ som používal F70 a ako doplnok pre rodinné digifotky Coolpix 885). Teraz by som potreboval poradiť vhodný objektív. Riešil som dilemu čo so sklami ktoré mám (NIKKOR AF 28-80 1:3,5-5,6D a AF 70-300 1:4-5,6D). Ten prvý bude asi nepoužiteľný kvôli ohnisku ktoré mi začne až od 42, čo je moc) a priamo pri nákupe tela D80 ho chcem nahradiť. Setový 18-135 na základe recenzií asi zamietnem. Pripadá do úvahy druhý set s 18-70 alebo zvlášť telo a k nemu 18-200 F3,5-5,6G VR DX AF-S. Cenový rozdiel medzi týmito dvoma objektívmi je cca 13.000,- Sk. Myslíte si, že tento doplatok je adekvátny k rozdielu medzi nimi ?
jurij: To je otazka, na kterou neni jednoznacna odpoved a to co jednomu vadi, to muze druhemu vyhovovat a naopak. Pro nekoho je D80 uz dost velka a tezka, tak voli 400D a pro nekoho je zase 400D prilis male a titerne, tak voli D80. A takhle je to u vetsiny parametru. Musis si sam ujasnit, co je pro tebe dulezite a co od aparatu ocekavas a vyzadujes ....
On totiz zadny jednoznacny a univerzalni verdikt neexistuje. Nicmene kdyz uz, tak D80 bych spis srovnaval s 30D. 400D je preci jen o kategorii niz a srovnaval bych ji spis s D50 a nebo jeste lepe s tim, co ji asi brzy nahradi ....
Mam dotaz pro majitele D80. Da se v programu P jednim volicem menit clona a druhym volicem cas? Dle navodu to tak chapu...ale v praxi mi jde menit jen zadnim volicem a predn inic nedela.
Jesus: Pro prednastaveni clony pouzij program "A", pro prednastaveni casu zase "S". Rezim "P" jen meni vzajemny pomer mezi clonou a casem, pricemz konkretni nastaveni je na aparatu ....
Kapsa: diky. Myslel jsem, ze jedno kolecko funguje jakoby progam S a druhe jako program A...coz by bylo dost vychytane .o)
Jesus: To ano, jedno kolecko je na clonu a druhe na cas ale v patricnych programech. V rezimu "P" jen menis pomer obou velicin, na coz staci jedno kolecko, pricemz jednim smerem otaceni zkracujes cas + snizujes clonu a samozrejme naopak - na druhou stranu prodluzujes expozici + zvysujes zacloneni ....
Kupsa: jasny. Ja jen kdyz cetl navod, tak jsem myslel ze funguji obe koelcka. V rezimu M to je jasny a P,A.
Diky
Mel bych jeste dotaz. Lze do D80 nacpat i baterie EN-EL3??? Dekuji
Lze ... kladivem!
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).