Test fotoaparátu Nikon D80

• Martin Ježek
    Martin Ježek
    02.10.2006 19:17

a propo, jak je to s nikonem a antishakem? Necetl jsem to dukladne ... pokud by Ti antishake usetril rekneme 2 clony, tak jsi na tom lepe a mozna by se dalo i s mene svetelnymi skly na plnou diru (nemam vyzkouseno, mam kinofilm).

• Ota Lehnert
    Ota Lehnert
    02.10.2006 21:16

Omlouvam se, nemam momentalne cas precist vsechny prizpevky, takze se asi budu hodne opakovat, ale mam D80 od soboty a uz jsem stihl s nim jet do Parize a nafotit asi 1500 fotek. Vydrz baterie je u nikonu prakticky povestna, dodam jen, ze je perfektni ukazatel v procentech. Hledacek je excelentni, jak uz jsem tady nekde cetl - jinak se to popsat neda, je to vystizny. ISO se da nastavit na tlacitko vlevo od spouste, takze ani o indikaci v hledacku neprijdete - jen musite zmacknout to tlacitko. Co se tyka mereni expozice, az na extremni pripady me velmi prekvapilo dobrymi vysledky, ostatne to uz se ale asi stalo zvykem u dSLR. Jakekoli dotazy na uzivatelske zkusenosti rad uvitam...

• Jiří Cvrk
    Jiří Cvrk
    02.10.2006 21:33

jako Canonista 30D snad i závidím, moc pěkná mašinka.

• delta
    delta
    02.10.2006 23:43

400d vs d80?

• delta
    delta
    02.10.2006 23:45

poradte

• trojtečka
    trojtečka
    03.10.2006 00:36

delta: poraďte? jestli máš skla od nikonu kup nikon a obráceně, jestli nemáš nic a máš hodně peněz kus si D200 a jestli máš těch peněz ještě víc kup 5D ... :-) jinak si zajdi do fotoobchodu, třeba Škodovi a vem si přístroje do ruky, která ti padne lépe tu si kup a máš to.

• Michal Novák 3
    Michal Novák 3
    03.10.2006 08:49

zaujal mne ten "digitální blesk", má tato funkce nějaké využití?

• Ota Lehnert
    Ota Lehnert
    03.10.2006 09:42

z vlastni zkusenosti tvrdim, ze to ma vyuziti pouze pri ISO 100 a na prvni stupen funkce - "moderate". Pri vyssich hodnotach citlivosti se objevi problem jmenem "banding" (snad se tomu tak rika) - proste se sum srovna do svislych car a ve finale hodne rusi. Na druhou stranu dynamicky rozsah je i tak dobry, takze nevidim velky duvod tuto funkci nejak valne pouzivat...

• Pavel Mikulič 1
    Pavel Mikulič 1
    03.10.2006 09:47

Michale, nasadil jsi mi brouka s tím SW Nikon Capture. O koupi rybího oka jsem už v podstatě rozhodnut, ale nevím, zda tu transformaci na superširokoúhlý umí ještě jiný SW PS devítka ? Byl byl za tuto informaci velmi vděčný.
    Pavel

• Ota Lehnert
    Ota Lehnert
    03.10.2006 10:02

co se tyka predsklopeni zrcatka, myslim ze funguje 100%, jen nastaveni je hluboko v menu (ale ne zas moc). Jinak pro vahajici mezi D50/70s a D80 musim rict, ze pokud vam jde o prachy tak jdete do D50, ale u D70s a D80 je uz tak maly cenovy rozdil, ze bych bez vahani sel do D80 - kvalitativni je taky velky...z vyctu jsem uvital hlavne: velky hledacek, ISO od 100, vetsi display... D80 si stoji hodne vysoko...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse