-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Pár fotek z terenu na D200.
http://www.racingfoto.info/galerie/rally/2006/5_7_1_2006_janner_rally_tomas/foto.php
Zda sa mi tu az prehnane vychvalena D200.Sice nad jej kupou intenzivne uvazujem, ale...Chcel by som sa opytat, ci sa Vam pri teste neobjavil banding?Teda nieco taketo:http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=16615947
Keku: S tim jsem se nesetkal ani u D200 ani u zadneho jineho aparatu a proto se mi to trochu nezda ....
No, Michal, musím ťa trochu parafrázovať - za určitých okolností som dokázal "banding" vyrobiť na každom digitále ktorý som mal. Ale D200 sa drží skvelo. Mám dojem že Amíci tentokrát doplatili na to že prvé kusy idú ako obvykle do USA. Všetci ktorí "trpeli pásmi", mali serial začínajúci 300XXXX. Ja mám 400XXXX a problém žiadny. A že som stváral psie kusy aby som sa presvedčil!!! J. Macko
fotka tu http://forum.grafika.cz/read.php?51,1444804
A ešte - poznám pár borcov ktorí už "uvažujú" o kúpe nového digitálneho fotoaparátu. Vždy však nájdu niečo v nejakom fóre, a radšej počkajú.... ja som zatiaľ odfotil na rôznych digitáloch asi 40000 snímkov a ako tak som sa naučil fotiť :-)))))))))
bluebull: Taky mám leccos za sebou a moje testovací scéna s lampou je celkem dobrá na odhalení "bandingu", je vlastně skoro stejná jako ta ve zmíněném fóru ale přesto jsem na tohle nikdy nenarazil. Můžeš se sám kouknout, používám tuto scénu již dost dlouho na všechny testy.
Ve fórech se toho někdy dost natlachá a proto to vždy beru s velkou rezervou. A co se týče té ukázky, tak mohla být taky pořízena předprodukčním vzorkem ....
No dpreview je na tohle nafukovani bublin opravdu skvele. Jak psal bluebull, banding se da vyrobit skoro u vsech digitalu, obzvlast pokud nekdo spatne exponuje. Canon 20D a i 1DsMII i 5D na nej taky pry dost trpy - a slovem dost myslim, ze se o tom na dpreview hodne psalo, ale v realu to videl jen malokdo... Jinak moc pekna recenze na paradni fotak!
ywo: 20D ale tento problém u prvních kusů fakt mělo! Do značné míry to řešil upgrade firmware a můžeš se přesvědčit přímo u Canonu v popisu oprav v jednotlivých fw, že tam toto je uvedeno. Sice souhlasím, že se ve fórech vytváří řada bublin, ale zas bacha na to, aby se kvůli tomu nepopíraly i některé reálné komplikace...
Tomáš: Dík za info, tohle jsem fakt nevěděl. Asi jsem na to měl fakt štěstí, protože jsem dělal článek i o 20D a ani tehdy jsem se s tím nesetkal - šlapalo jak hodinky. Možná už měl novější FW nebo to byla náhoda ....
Kapsa - můj kus to taky už nedělal a zřejmě ani u nejstarších to nebylo vždy, ale tuším že na fotopruvodci dokonce házel do fóra ukázky ze svého kusu i některý z českých účastníků, nejde tedy jen o diskuse na Dpreview. Ale v tomto případě je nejjasnější důkaz popis v oficiálním fw :-))
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).