-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
littlebird: Pokud budeš opravdu tisknout z 98% jen fotky, tak bych osobně určitě spíše doporučil iP6000D. Ty dvě barvy navíc jsou znát - i když jen někdy, jen na některých typech fotografií a většinou jen slabě (hlavně na pozvolných, táhlých přechodech). Naopak u iP5000 je speciální černá náplň jen pro tisk textu, která je pro tvou potřebu naprosto zbytečná a byla by úplně nevyužitá.
ja nevim v cem tam vidite rozdily, ale moje osobni fyzicka zkusenost mi ukazala tak nepatrne rozdily v kvalite fotek A4 mezi Pixmou 4000 a 6000 ze osobne jsem zvolil tu levnejsi. Jinak mam sluzebni Canon 9950i (do formatu A3++) a kvalitativne mu zadna Pixma nestaci...
No fotky z 9950i jsem zatím neviděl, ale když se podívám na specifikaci 9950i a IP8500 tak jsou takřka totožné (rolišení,počet intkoustů.....)jen s tím rozdílem, že 9950i umí A3, takže to tvrzení že se 9950i žádná pixma nevyrovná bych tak nepřeceňoval.
Souhlas s Ludvem, iP8500 a 9950i jsou (krom formátu) prakticky totožné. Jinak souhlasím s tím, že rozdíly jsou skutečně minimální ale na některých typech fotografií jsou přesto viditelné ....
Díky za článek, chtěl bych se zeptat, jak dlouho (přibližně) trvá u Pixmy IP5000 vytištění fotky 10x15cm (nebo A4) v nejvyšším rozlišení 9600x2400 dpi, které se údajně nastavuje dost komplikovaně: Musí se vybrat "photo paper pro" a "custom" print quality se musí nastavit na maximu. Při jiném nastavení prý tiskne jen v 4800x1200 dpi (ale fotka 10x15 pak trvá jen asi 35s jako u IP4000).
epala: Ano, při manuálním nastavení nejvyšší kvality se tisk výrazněji zpomalí, i tak ale hodně záleží na typu a datové velikosti fotky. U rozměru A4 bych řekl, že tisk tímto způsobem trvá cca 4 až 5 minut ....
Bude aj recenze na PIXMU iP3000???
pipi007: Bohužel spíše ne, věnujeme se spíše fotoaparátům a tiskárny pouze jako doplněk - a když, tak spíše vyšší modely ....
Díky za dlouho očekávaný test...bohužel moje rozhodnutí pro 8500, které se zrodilo po dlouhém studování parametrů, náplní, cen...prostě jsem seděl na internetu asi týden, článek nepodpořil ani nepodlomil. Brněnské obchody, jež jsou uvedeny jako disributoři Canonu, nemají vůbec přehled o nějakých srovnávacích parametrech. Navíc jsem si uvědomil, že 8500 nemá textovou černou, trochu nějakých textů asi tisknout budu. Jak vypadá takový text vytištěný fotozásobníkem?... No nic, asi do ní půjdu. Canontisku zdar!
Holes: Text je velmi dobrej i bez "textové" černé, i když ne tak dokonale jako s ní. Osmibarevná iP8500 ti to ale vynahradí na fotkách ....
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).