-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
algida: Já mám takovou zkušenost, že "multifunkční" zařízení většinou nejsou "ani ryba ani rak" a osobně bych dal přednost koupě každého zvlášť. Je to ale jen můj, spíše laický názor, protože s multifunkčními zařízeními mám jen poměrně málo zkušeností ....
kapsa: Dekuji za odpoved. Jeste se zeptam tiskarnu bych rad pouzival pro tisk textu i pro foto tak pul na pul. Uvadelo se zde ze iP6000D nema cernou barvu na tisk textu. Bude pro me lepsi volba 5000-ovka? A jeste jeden dotazek jaky scanner byste doporucil (osobne se mi vic libi Epson nez Canon scannery konkretne kdyz srovnam Epson Perfection 2480 Photo s CanoScan 5200F, ktere jsou cenove srovnatelne)
Jeste jednou diky
algida: Pokud chces tisknout i text, tak bych rozhodne volil nekterou z tiskaren, ktera ma i "textovou" cernou kazetu. Vzhledem k soucasnemu pozadavku tisku kvalitnich fotografii bych doporucil iP4000 nebo iP5000.
Ve skenerech se ale bohuzel moc nevyznam, pokud ti ale staci bezny kancelarsky deskovy, tak myslim, ze je to celkem fuk, vyjde to v podstate na stejno. Spise bych ale doporucil koupit stejnou znacku jako tiskarnu ....
kapsa: Na scanovani mam podobne pozadavky, jako na tiskarnu, rad bych scanoval i fotografie a negativy. Po Canon tiskarnach sem zacal koukat az po tom co sem se dozvedel, ze Epson ma velkou spotrebu inkoustu. Jinak sem chtel kupovat Canon. Jeste se zeptam, jak je to s podporou Linuxu u vyrobku Canon, protoze treba scanery Epson chodi podle nekterych zdroju i pod linuxem.
Diky za tvoji ochotu.
Muzes me popripade odkazat nekam kde je videt srovnani ruznych scaneru?
Pokud chces skenovat negativy, tak si urcite vyber nejaky skener, kterej na to ma podavac. Konretne ti ale neporadim, s timhle nemam skoro zadnou zkusenost. V nabidce bude mit nejakej slusnej urcite Canon, Epson ale i HP.
Kapsa: Jeste mam dotazek, uvadel ste ze 6000 nema zasobnik na cernou na text, zatimco 5000 ano. Ktera to je napln. Koukal sem na stranky Canonu a zda se ze cernou maji obe tiskarny.
Dekuji
algida: Omyl, model iP6000D sice má taky černou, ale tzv. fotočernou, což je v praxi spíše velmi tmavá šedá. Model iP5000 má dvě černé, jednu "foto" a jednu "textovou". Ta textová má v označení číslo 3 (BCI-3eBK) všechny ostatní mají v označení 6.
Aha, takze sem na 99% rozhodnutej ke koupi : PIXMA iP5000 a CanoScan 8400F doufam ze budu spokojenej, jenom je mi lito ze proti puvodne vybrane MP760 neni moznost tisku z karet do fotaku :-(. Jeste to zvazim, ale stejne dekuju za pomoc.
algida: Primy tisk z karet te nemusi moc mrzet, ono je stejne lepsi si fotky napred alespon zakladne pripravit a tisknout z PC. Jinak myslim, ze s touto kombinaci budes jiste spokojen.
Kapsa: Asi se zeptam primo. Paklize budu tisknou z 98% jen foto, tak je z hlediska kvality fototisku (barevny nadech v BW a vernost barev)lepsi koupe IP5000, nebo o neco malo drazsi IP6000?
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).