Test Canon PiXMA iP5000 a iP8500

• afak
    afak
    24.03.2005 11:00

no konecne! na tenhle test myslim ceka hodne lidi od slibovaneho ledna :-))
    dotaz na CB tisk: je nejak "zakulisni informace" od Canonu ohledne vylepseni tisku CB fotografii , napr. pridanim "fotograficke sede kazety" nebo jine specialni cerne? Da se fialovy nadech nejak softwarove upravit pred poslanim do tisku , nejaka "korekce fialove" :-) ?? kdyz vim ze mi sedou vytiskne jako fialosedou nebo je to principienle nemozne? Chapu ze v testu se testovalo jak vytiskne ciste sedou bez jakehokoliv zasahu. Diky.

• afak
    afak
    24.03.2005 11:05

jeste jeden dotaz: jaka je udavana "zivotnost" takto vytistenych fotografii? Jsou specialni archivacni papiry? tam bude mit klasicky lab urcite hodne navrch...

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    24.03.2005 11:08

Také jsem na tenhle test čekal, takže díky. Právě se rozhoduju nahradit svou i550 některou z těchto. Ale upřímně řečeno, mám trochu zamotanou hlavu, zda se vyplatí koupit tu 2x dražší, když mojí doménou není čb. Těšil jsem se na vícebarevný tisk, ale pokud rozdíly nejsou příliš patrné a cena i provozní náklady ano, tak nevím ... .

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    24.03.2005 11:47

afak: Žádné zákulisní informace bohužel nemám ale není třeba si s tím lámat hlavu, ten nádech je opravdu jen velmi lehký. Zde, převedeno skenem na web, je ten efekt trošku silnější než v reálu. Schválně jsem dělal pokusy na kamarádech, kde jsem jim vyskládal všechny ČB snímky z testu do řady vedle sebe - takto v reálu dobrá polovina ani nepoznala, který je ten skutečně čistě černobílý, který jsem dělal na HP speciální šedou kazetou. Taky záleží na okolním světle a pod žárovkou to vypadá úplně jinak, než pod zářivkou.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    24.03.2005 11:49

P.S. - Žádná SW redukce tomu nepomůže. A co se týče životnosti, tak se přiznám, že nevím - určitě to ale bude VELMI zálžet na tom, zda bude fotka v albu nebo na zdi (na slunci), kvůli přístupu světla.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    24.03.2005 11:56

Zinedi: Ono to rozhodování je fakt velmi těžké, vynikající tisk má i model iP4000, který je přitom velmi levný a má dokonce ještě o fous nižší náklady na provoz než model iP5000. A zajímavý je jistě i "kompromisní" šestibarevný model iP6000D.

• Fotograf 44
    Fotograf 44
    24.03.2005 13:51

Zdravím ve spolek - mám PIXMu IP4000 a fotky jsou z toho že i mnohý fotograf nevěří že jsou z ink.tiskárny (tisk orig.inkousty na orig.papíry GP401 bo SG101) a pitisk CD/DVD - osobně nemám slov - jak z továrny... ;o) Co se týče spotřeby, jak je psáno, těžko to hodnotit. Tiskárnu mám od X/04 a nyní mi došla podruhé žlutá (1xpůvodní dodaná sada s tisk. a 1x již dokoupená sada) - ta mi zatím pokaždé došla jako první a pak postupně jdou ostatní. No a tisknu občas fota zákazníkům z netu, něco barevných stránek z netu no a sobě poměrně dost letáků,fotek,CD a pod. ... ;o)

• kulihrasek 1
    kulihrasek 1
    24.03.2005 17:52

pekny clanek, dobra prace kapso!

• Mirek Elsner
    Mirek Elsner
    25.03.2005 01:33

Skoda, ze jste se trochu vic nevenovali pri testovani faktu, ze ta drazsi Pixma je osmibarevna. Ona je o kousek dal pred ostatnima proto, ze dokaze tisknout barvy, ktery tiskarny s mensim poctem inkoustu, pigmentovy tiskarny a minilaby udelat neumi. Projevuje se to na cervene, zelene, ale taky treba na modre a na kvalitnim papiru to muze byt docela videt - tak snad tip na priste. Dalsi tip ktery bych vam rad dal je nastavni ovladace tiskarny. Pokud tisknete s Canonem nastavenym na automatickou upravou barev, tak nemusite nutne dostat presne to, co bylo v souboru a podle toho, co se na ruznych mistech pise, omezujete barevny gamut na sRGB, takze netestujete pravdepodobne plny potencial tiskarny.
    Nakonec snad jeste jeden tip - mozna by bylo zajimave porovnat, jak jednotlive tiskarny dokazou tisknout na leskly papir. Jednak s ohledem na bronzovani, ale taky jestli se neslevaji kapicky ve stinech a jestli tiskarna neskrabe povrch papiru.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    25.03.2005 07:10

kulihrasek: Dik ! ;o)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse