Test Canon PiXMA iP5000 a iP8500

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    29.03.2005 07:55

carela: Já myslím, že model iP6000D je taky velmi dobrou volbou a dvě barvy navíc (iP6000D nemá černou na text) oproti iP5000 jsou znát u barevného i černobílého tisku. Myslím, že je to dobrá alternativa právě pro uživatele, pro které je iP8500 už moc drahá. Výhradu bych měl snad jen k LCD monitoru, který je sice velmi praktický ale kvalita zobrazení fotek i menu mohla být přeci jen o fous lepší ....

• a a 1
    a a 1
    29.03.2005 09:44

Kapsa: Dakujem za info. Kvalita LCD monitoru pre mna nie jed podstatna, pretoze budem fotky aj tak pripravovat v compe. Aj ked nerad platim za to co nepotrebujem, nemozem mat zase vsetko, ze? :) Mate nejake skusenosti s pouzivanim nie orig atramentov, mozte pripadne odporucit nejaku znacku bez toho, aby to bolo povazovane za reklamu? :)

• Petr Wroblowský
    Petr Wroblowský
    29.03.2005 12:59

Vlastním PI 5000 a dělal jsem pečlivé vyhodnocení ceny inkoustů. Cena za jeden formát 10x15 je v případě origo Canonu 4,44 Kč !!!!, cartrige jiného výrobce 2,8 Kč, refil 1,31 Kč a velkoobjemové plnění (250ml) pak vyjde na 0,69 Kč, což je 15% původní ceny. Jedná se inkousty Jet Tech dodávané firmou Rayfilm, která provede zdarma i ICC profily pro různé kombinace papírů a inkoustů.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    29.03.2005 13:10

carela: Neoriginální inkousty jsem ani nezkoušel ale zkoušel jsem alternativní papíry a výsledek byl někdy lepší, jindy horší ale nikdy nedosáhl na kvalitu originálních médií. Osobně si myslím, že tiskárny PiXMA mají tak nízkou spotřebu, že o náhražkách ani není potřeba uvažovat. Nejlepší poměr ceny ke kvalitě mi přijde při použití papírů Canon PP-101.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    29.03.2005 13:12

Petr: A jak je na tom Rayfilm ? Já zkoušel jen papíry Kodak, KonicaMinolta, FOMEI a HP.

• Luděk Svoboda
    Luděk Svoboda
    29.03.2005 13:28

Mám IP8500 a ani ve snu mě nenapadlo, kupovat neoriginální náplně - mám svoji tiskárnu rád a chci mít barevně kvalitní fotky a taky chci, aby mě tisková hlava dlouho sloužila :))). To je jako koupit si Porsche a dát na něj protektory.

Jinak velmi dobře cenově a kvalitativně vychází papír MP-101 cena A4 cca 5,- Kč. a Když do dáte pod fólii těžko to poznáte od PR-101.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    29.03.2005 13:36

Ludva: Souhlas, papíry ještě snad ale inkoust - to bych opravdu hodně váhal a muselo by to být fakt velmi výhodné. Ono to ale taky hodně závisí na tom, kolik fotek tiskneš ....

• a a 1
    a a 1
    29.03.2005 15:48

Pani, dakujem vsetkym za prejavene nazory a dufam, ze ich zuzitkujem k svojej spokojnosti. Tlaciaren je objednana, dufam ze 6000ka bola dobra volba :)

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    30.03.2005 09:55

carela: Myslim, ze budes spokojen. Podle mne je tento model dobrym kompromisem mezi ctyrbarevnou iP5000 a osmibarevnou iP8500, pricemz i cenove vychazi velmi bobre. I u tohoto modelu si pak muzes overit (prepocitat) naklady na tisk na strance uvedene v clanku.

• algida
    algida
    30.03.2005 10:33

Muzu dotazek,
    je to tak trochu OT, ale uz nevim kde se zeptat. Uvazuji o koupi multifunkcniho zarizeni (scanner + tiskarna) a libi se mi Canon MP 760. Jenomze, kdyz sem se koukal na internet a zkusil si najit zvlast scanner a tiskarnu aby mi cenove dali dohromady cenu multifunkcniho zarizeni, tak alespon podle meho laickeho nazoru, kdyz koupim tiskarnu a scanner zvlast tak za stejnou cenu jsou podle uvadenych parametru lepsi nez parametry uvedene u multifunkcniho zarizeni. Je to tak ze koupe zarizeni zvlast je vyhodnejsi nez koupe multifunkcniho zarizeni?
    Pokud mate nekdo nejaky odkaz, kde by se dalo vycist nejake srovnani tiskaren, scanneru, popripade i mf zarizeni, budu Vam opravdu vdecny.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse